Real Time Web Analytics
Начало / НЛО / Видео на ВВС на Чили, показва НЛО, което изпуска странен химически облак

Видео на ВВС на Чили, показва НЛО, което изпуска странен химически облак

Военен хеликоптер е заснел на видеозапис, мистериозен обект през 2014 г. Видеото е било освободено съвсем наскоро от Comité де Estudios де Fenómenos Aéreos Anómalos (CEFAA), или Агенция за изследване на въздушни феномени и аномалии, базирана към правителството на Чили в рамките на Дирекцията на гражданското въздухоплаване, DGAC - почти същата е организацията в САЩ, като Федералната Авиационна Администрация.

Морските офицери са заснели странният обект през инфрачервена камера "Wescam", която е монтирана и обикновено се използва за наблюдение от въздуха. Тези видове камери са използвани най-вече при безпилотни самолети от тип "Predator". Неочакваният Въздушен Феномен (UAP) или по популярен като НЛО, за първи път е забелязан на около 35 до 40 мили. Кадрите са заснети над град Сантяго, на надморска височина от около 4500 фута (далеч по-ниско от  въздушните коридори на търговските авиокомпании ) и е може би едно от най-добре заснет на видеозапис Н.Л.Обект, който достига до широката общественост.

Капитанът на въздушният екипаж описва въпросният обект като плосък, с издължена структура, като изхвърля странен химически облак от пари на около осмата минута от видеото. Заловен от инфрачервения обектив, по-тъмния цвят показва висока температура. На кадрите ясно може да видите, превключването на камерата от нормален режим, към инфрачервен. Обекта се вижда само в инфрачервения диапазон, което означава, че в даденият момент той е бил невидим в небето от невъоръжено око.

(Инфрачервената светлина е електромагнитно лъчение, невидимо за човешкото око. Тя заема областта между микровълните и видимата светлина в електромагнитния спектър. Самото име инфрачервена означава, че тази област от лъчения се намира преди видимата червена светлина в електромагнитния спектър и обхваща дължини на вълната от 750 nm до 1 mm. Протоните на инфрачервените лъчи са по-малко енергични от протоните във видимата светлина. Инфрачервената светлина се излъчва там, където има отделяне на топлина. Всяко тяло, което има някаква температура, дори и ледено студените тела, излъчват в инфрачервения диапазон. Ако някое тяло няма достатъчно висока температура, за да излъчва видима светлина, то ще излъчва най-голяма част от енергията си като инфрачервени лъчи. Колкото е по-горещо тялото, толкова по-силно ще бъде инфрачервеното лъчение. Човек не може да вижда инфрачервената светлина, но има видове влечуги,като змиите например, които използват тези лъчи, за да „виждат” топлокръвните животни при липсата на видима светлина. Инфрачервените лъчи се използват за различни цели – за локализиране на военни цели, за нощни наблюдения, за дистанционно измерване на температура, дистанционно управление на уреди в бита, комуникация. В астрономията тези лъчи позволяват да се „надникне” отвъд праховите региони в космоса, които спират видимата светлина и ни пречат директно да наблюдаваме далечните обекти и такива, които не излъчват видима светлина.)

Пилотът на военния хеликоптер се свързва с две отделни радарни станции по време на срещата. От там обаче отговарят, че не могат да проследят обекта на земните радари. Екипажа докладва също, че на бордовия радар също не е засечен обекта. А от земните радарни станции потвърждават още, че не е имало друг въздушен трафик в района, където е наблюдаван Неидентифицирания Летящ Обект.

CEFAA сподели видеото към експерти, включително астрофизици, ядрени химици и видео експерти по изображение. Видео анализатори на френската НЛО организация GEIPAN също са изследвали кадрите. Резултатите все още на са публикувани. Чилийските военни пилоти, които са били преки свидетели и изследователи на видеокадрите не са приели този обект с обяснение за земен произход. Те изтъкнаха три причини; първо, липсата на радар потвърждение, второ, малката вероятност за грешка от опитни военни пилоти, да направят разлика между самолет и странен летящ обект, и трето, отсъстващ радарен сигнал на близките две летища за въздушен физически обект в небето. Видеозаписа е наистина много интересен, дори само от факта, че е от военен източник. Вижте го и Вие.

Публикацията подготви за вас: Пешо Симеонов

Военен хеликоптер е заснел на видеозапис, мистериозен обект през 2014 г. Видеото е било освободено съвсем наскоро от Comité де Estudios де Fenómenos Aéreos Anómalos (CEFAA), или Агенция за изследване на въздушни феномени и аномалии, базирана към правителството на Чили в рамките на Дирекцията на гражданското въздухоплаване, DGAC - почти същата е организацията в САЩ, като Федералната Авиационна Администрация. Морските офицери са заснели странният обект през инфрачервена камера "Wescam", която е монтирана и обикновено се използва за наблюдение от въздуха. Тези видове камери са използвани най-вече при безпилотни самолети от тип "Predator". Неочакваният Въздушен Феномен (UAP) или по популярен като…

РЕЙТИНГ ТАБЛО

общ рейтинг - 58%

58%

резултат

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала.

User Rating: 4.11 ( 15 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

Събитие за призоваване на НЛО

Събитие за призоваване на НЛО се проведе в Макартър Парк (MacArthur Park), Лос Анджелис на …