Real Time Web Analytics
Начало / ОБЩЕСТВА / ЕКСПЕРИМЕНТА НА АНРИ ЛАБОРИ

ЕКСПЕРИМЕНТА НА АНРИ ЛАБОРИ

Хенри Лабори
Хенри Лабори

Френският лекар, биолог и философ Анри Лабори (Henri Laborit) провежда редица експерименти с лабораторни плъхове, на базата на които разработва своята Теория за инхибираното действие. Лабори доказва, че в условия на изключителен стрес, т.е. когато животното не може да се бори или да избяга от една неприятна ситуация, то се разболява, развивайки язви или други психосоматични болести. Когато обаче намира отдушник чрез бягство или агресивни боеве, остава в добро здраве.
Лабори е носител на различни награди за своите медицински изследвания и е бил кандидат за Нобелова награда. Всъщност вижте кратката интерпретация на този експеримент погледнат от друг ъгъл. И не си мислете, че подобни похвати от научни експерименти не се използват в реалния живот, точно по начина, по който ни е представено. Краткото клипче, от една минутка, говори много повече от всяка друга лекция на водещ психолог по темата за манипулиране на обществото.
Френският лекар, биолог и философ Анри Лабори (Henri Laborit) провежда редица експерименти с лабораторни плъхове, на базата на които разработва своята Теория за инхибираното действие. Лабори доказва, че в условия на изключителен стрес, т.е. когато животното не може да се бори или да избяга от една неприятна ситуация, то се разболява, развивайки язви или други психосоматични болести. Когато обаче намира отдушник чрез бягство или агресивни боеве, остава в добро здраве. Лабори е носител на различни награди за своите медицински изследвания и е бил кандидат за Нобелова награда. Всъщност вижте кратката интерпретация на този експеримент погледнат от друг ъгъл. И не…

Вътрешен рейтинг

общ рейтинг - 59%

59%

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала. Благодаря Ви предварително.

User Rating: 4.66 ( 10 votes)

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ТАМПЛИЕРИТЕ /2016/

СВЕЩЕНИ МЕСТА: ТАМПЛИЕРИ (2016) Почитателите на „Шифърът на Леонардо“ познават рицарите тамплиери като тайно общество, …

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.