Real Time Web Analytics
Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА

ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА

ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА
Документален филм
(КАНАДА.2011г.)

Surviving-Progress-1Ето я историята на човешкия прогрес - вдъхновяваща,
но и двойствена. Предстои ни пътешествие назад във времето, за да проследим еволюцията на човека от времето, когато сме обитавали пещери, до съвремието и покоряването на Космоса. Филма представя една картина за настоящето и бъдещето на човечеството в което никой не иска погледне. Но то е факт. То виси на стената на нашето бездушие и винаги, когато останем сами, ни напомня оттам реалността, от която се опитваме да избягаме. Нещо повече, ние всички участваме като фигури хвърлящи тъмни сенки в бъдещето, на фона на пейзажа наречен - цивилизация. Докато всички ние се усмихваме в лицемерието си, планетата ни плаче!

Роналд Райт, чийто бестселър „Кратка история на прогреса” вдъхновява този документален филм, разкрива как цивилизациите неизменно са загивали заради „капани на прогреса” – привлекателни технологии, които обслужват непосредствените ни нужди, но за които плащаме висока цена на по-късен етап. Филмът представя няколко паралелни истории – на китайски автомобилен клуб; на вътрешен за „Уолстрийт” човек, разобличаващ безконтролните и вредни за околната среда действия на финансовия елит; на еко-полицаи, борещи се за опазването на унищожаваната от пожари Амазония. Всички тези истории предоставят страховити доказателства за случващото се. В миналото сме можели да използваме ресурсите на даден регион и след това да продължим по пътя си, но днес цивилизацията е глобална и ако се срине вследствие на свръх-потреблението, това ще е краят. Не разполагаме с резервна планета.

Това е един от любимите ми филми и ще го споделя с вас с голямо удоволствие от личната ми домашна колекция. Пожелавам Ви приятно гледане!ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА Документален филм (КАНАДА.2011г.) Ето я историята на човешкия прогрес - вдъхновяваща, но и двойствена. Предстои ни пътешествие назад във времето, за да проследим еволюцията на човека от времето, когато сме обитавали пещери, до съвремието и покоряването на Космоса. Филма представя една картина за настоящето и бъдещето на човечеството в което никой не иска погледне. Но то е факт. То виси на стената на нашето бездушие и винаги, когато останем сами, ни напомня оттам реалността, от която се опитваме да избягаме. Нещо повече, ние всички участваме като фигури хвърлящи тъмни сенки в бъдещето, на фона на пейзажа наречен…

РЕЙТИНГ ТАБЛО

общ рейтинг - 36%

36%

резултат

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Най - популярните ще се предлагат автоматично на нови посетители. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала вдясно.

User Rating: 4.83 ( 9 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

Древните извънземни (еп.13, сезон 11)

В този епизод ще видите. ОТВЪД РОЗУЕЛ Розуел вероятно е най-известният случай с НЛО в …