Real Time Web Analytics
Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА

ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА

ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА
Unlosking the Mystery of life (2001) PBC

През 1859 г. Чарлз Дарвин публикува теорията си "Произход на видовете". В нея той твърди, че целият живот на Земята е продукт на неориентирани естествени процеси: време, шанс и естествен подбор. Но днес, този подход се оспорва, както никога преди. "Отключване на мистерията на живота" разказва историята на съвременните учени, които напредват с по-мощна, но спорна идея, a именно теорията за интелигентния дизайн. Една теория проповядвана още в най-древни времена от философи, но умишлено заменена от теорията за произхода на видовете на Дарвин. Отключване е продукт на повече от три години изследвания, фотография, както и пост-продукция. Въз основа на научната работа на Stephen C. Meyer , Michael Behe , William Dembsk и други, този документален филм представя научно неопровержими доказателства за интелигентния дизайн на живота на базата на последните открития в биохимията, генетиката и молекулярната биология.
Филмът е създаден в Съединените щати през 2001 г. и 2002 г. Мястото на снимките се състоя на островите Галапагос, именно защото точно там Дравин засява семената на спорната си днес теория по време на експедиция през 1835 год.Отключване се подчертава от компютърна анимация, която изобразява Вътрешната структура на живата клетка. Аниматора Тим Дохърти създаде последователности, които илюстрират структурата и дейността на клетъчното ядро, молекулата на ДНК, белтъчни молекули и бактериалният флагеларен двигател. След излизането си през септември 2003 г. Отключване на мистерията на живота е излъчен по PBS. Филма е показван пред повече от 40 дъщерни дружества на PBS на територията на Съединените щати. Отменянето на плановото излъчване на станция KNME в Albequerque, Ню Мексико задейства националната кампания за забрана на филма и предизвика в новините дебат върху решенията на PBS да го излъчи.

Всъщност опита на научната общност в САЩ, да блокира разпространението на филма се оказа неуспешен.
"Отключване на мистерията на живота" е преведен на повече от 25 езика, включително руски, мандарин, и испански език. Той се разпространява в цяла Азия, Европа, Южна Америка, Австралия, Канада и Съединените щати. Разпространението в Северна Америка се извършва от Рандолф Productions International. В допълнение към 67-минутния документален филм, английската DVD версия включва почти час с бонуси. Пожелавам Ви приятно гледане!ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА Unlosking the Mystery of life (2001) PBC През 1859 г. Чарлз Дарвин публикува теорията си "Произход на видовете". В нея той твърди, че целият живот на Земята е продукт на неориентирани естествени процеси: време, шанс и естествен подбор. Но днес, този подход се оспорва, както никога преди. "Отключване на мистерията на живота" разказва историята на съвременните учени, които напредват с по-мощна, но спорна идея, a именно теорията за интелигентния дизайн. Една теория проповядвана още в най-древни времена от философи, но умишлено заменена от теорията за произхода на видовете на Дарвин. Отключване е продукт на повече…

РЕЙТИНГ ТАБЛО

общ резултат - 0%

0%

резултат

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала. Благодаря Ви предварително.

User Rating: 5 ( 2 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

Древните извънземни (еп.13, сезон 11)

В този епизод ще видите. ОТВЪД РОЗУЕЛ Розуел вероятно е най-известният случай с НЛО в …