Real Time Web Analytics
Начало / НАУКА / Археология / ПРАИСТОРИЧЕСКИ АРТЕФАКТИ ОТ 4000 Г.ПР.Н.Е., НА КОИТО ПРОИЗХОДА И ЦЕЛТА СА НАПЪЛНО НЕИЗВЕСТНИ

ПРАИСТОРИЧЕСКИ АРТЕФАКТИ ОТ 4000 Г.ПР.Н.Е., НА КОИТО ПРОИЗХОДА И ЦЕЛТА СА НАПЪЛНО НЕИЗВЕСТНИ

Този път ще се запознаем със съществени доказателства, за напреднала технология от древна цивилизация, за която учените все още не могат да дадат точни данни или предположения. Въпреки, че съществуването им не е приятно за съвременната гилдия на учените във Великобритания, те величествено и гордо съществуват от витрината на музей "Ashmolean".Тези странни артефакти са със симетричен дизайн и много умело произведени от неизвестна засега древна култура. Открити са предимно в Шотландия и една малка част от тях в Англия и Ирландия.

Археолозите твърдят, че тези издълбани каменни сфери датират около 4000 г. пр.н.е., и са изработени от различни камъни, вариращи от пясъчник да гранит. Те всички са със сроден размер и са украсени с резбовани равномерно разпределени модели на кръгли форми по повърхността на сферата. Проектите варират в по-голямата си част с основава около серия от шест форми, но броят на шефовете варира от 3 до 160. Особено интересни са тези, открити в неолитното археологическо място Скара Брей (виж тук), един от най-известните древни обекти на Оркни, който е датиран от късния неолит, обитаван в продължение на близо 600 години, между 3200BC и 2200BC.Артефактите се намират в Ashmolean Museum Адрес: Beaumont St, Oxford OX1 2PH, Великобритания
Артефактите се намират в Ashmolean Museum Адрес: Beaumont St, Oxford OX1 2PH, Великобритания
Skara Brae
Skara Brae
(AN1927.2727-2731) Ashmolean Museum
(AN1927.2727-2731) Ashmolean Museum

370 от тези топки са в размер с диаметър около 70мм, но има също и 12 малко по-големи сфери от 90-114mm в диаметър. Те са различни по форма, а декорациите им също са разнообразни.

Това е една от каменните сфери намерени в Скара Брей в Оркней и датиран от 3400 г. към 2000 г. Пр.н.е.. Каменната сфера е покрита с 50 пирамидални форми. Намира се в Националния музей на Шотландия.
Това е една от каменните сфери намерени в Скара Брей в Оркней и датиран от 3400 г. към 2000 г. Пр.н.е.. Каменната сфера е покрита с 50 пирамидални форми. Намира се в Националния музей на Шотландия.

Много от тях са издълбани със сложни спирални модели. Все пак, много малко се знае все още за целта им, а съществуват и все още много неизвестени. Много малко от сферите са повредени от времето. Те не разполагат с никакви признаци за употреба и те не са били открити в контекст, който предполага специфична функция.

University Museum Aberdeen
University Museum Aberdeen
University Museum Aberdeen
University Museum Aberdeen
University Museum Aberdeen
University Museum Aberdeen

Дали те имат символично значение? Дали те символизират престиж и власт? А може би артефактите са свързани с един много по-древен, непознат и недокументиран период от време в историята на живота на Земята? Едно нещо обаче е сигурно - тези, които са създали тези артефакти, очевидно трябва да са притежавали доста напреднала технология.

Публикацията подготви и сподели с вас, Пешо Симеонов.

Този път ще се запознаем със съществени доказателства, за напреднала технология от древна цивилизация, за която учените все още не могат да дадат точни данни или предположения. Въпреки, че съществуването им не е приятно за съвременната гилдия на учените във Великобритания, те величествено и гордо съществуват от витрината на музей "Ashmolean".Тези странни артефакти са със симетричен дизайн и много умело произведени от неизвестна засега древна култура. Открити са предимно в Шотландия и една малка част от тях в Англия и Ирландия. Археолозите твърдят, че тези издълбани каменни сфери датират около 4000 г. пр.н.е., и са изработени от различни камъни, вариращи…

РЕЙТИНГ ТАБЛО

0%

общ резултат

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала. Благодаря Ви предварително.

User Rating: 4.26 ( 15 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

Древните извънземни (еп.10, сезон 11)

„Древните извънземни” проучва противоречива теория, според която извънземните посещават Земята от милиони години. От епохата …