Real Time Web Analytics
Начало / ВИДЕОТЕКА / Предстоящата война срещу Китай (2016)

Предстоящата война срещу Китай (2016)

Този шедьовър на големия Джон Пилгър иска да наруши мълчанието относно стремглавото ни спускане към ужасяващата перспектива на ядрена война. Той проследява взаимоотношенията между Китай и САЩ в историята, както и обтегнатите им отношения в наши дни. В Азия  и Тихия океан се  развиват големи  военни сили в  САЩ, за да се справят с  Китай , според журналиста Джон Пилгер, награден с награди. Ядрената война вече не е немислима. Във филма си “Предстоящата война срещу Китай ”  Пилгер предупреждава, че най-голямата военна сила в света, САЩ и втората световна икономическа сила, Китай, може да са на път към война. Китай изгражда въздушни трасета в Южнокитайско море в оспорвания архипелаг на остров Спретли, създавайки място за война със САЩ.  Възходът на Китай се разглежда във Вашингтон като заплаха за американското господство. За да се противопостави на това, президентът Барак Обама обяви “Опора за Азия”, което означава, че почти две трети от всички военноморски сили на САЩ ще бъдат прехвърлени в Азия и Тихия океан, а оръжията им ще са насочени към Китай.

Карта на базите на американските армии, които обикалят Китай. Съединените щати "в Азия" означава, че близо две трети от американските военноморски сили са разположени в Азия и Тихия океан.
Карта на базите на американските армии, които обикалят Китай. Съединените щати “в Азия” означава, че близо две трети от американските военноморски сили са разположени в Азия и Тихия океан.

“Ако застанете на най-високата сграда в Пекин и погледнете Тихия океан, ще видите американски военни кораби, ще видите, че Гуам е на път да потъне от толкова много ракети, насочени към Китай. В Южна Корея ще видите американски въоръжения, сочещи към Китай, ще видите и Япония, като основна боксова ръкавица на американския юмрук “, казва Джеймс Брадли, автор на ¨The China Mirage¨.

Политиката е поета от наследника на Обама, Доналд Тръмп , който по време на предизборната си кампания заяви: “Не можем да продължим да позволяваме на Китай да изнасили нашата страна и това е, което ще направя”. Филмирано на пет възможни линии в Азия и Тихия океан в течение на две години, историята се разказва в глави, които свързват едно тайно и забравено минало с грабителските действия на великата сила днес и на съпротива, малко известна в Западът.

 Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ПРОКЛЯТИЕТО НА ТУТАНКАМОН

ЕПИЗОД ОТ АНГЛИЙСКАТА ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА “ПРОКЪЛНАТИ ДИНАСТИИ” Гробницата на Тутанкамон е сред най-известните археологически открития. …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.