Real Time Web Analytics
Начало / НЛО / Присъствие в небето над Базел през 1566 год.

Присъствие в небето над Базел през 1566 год.

На 7 август 1566 г. в Базел – както съобщават местните хроники по това време – се случва нещо странно: в ранната утрин гражданите, които тръгнали по работните си места, вдигнали очи към небето, и видели летящи тъмни обекти, заоблени и с различни размери , които почти се гонели в лятото синьо небе.
Дневникът на града на следващия ден по този повод пише:  „ На сутринта на  7 август 1566 г.  много хора, уплашени, видяха големи дискове с тъмен цвят на небето и сякаш лятото и зимата бяха дошли по едно и също време, с изпарения и мъгла, т.е. интензивна горещина, изстрели и оръдия. Тези обекти, бяха толкова многобройни, че затъмняваха Слънцето , летяха с голяма скорост, сякаш танцуваха или се биеха. Някои, които получиха огнени изстрели , станаха огненочервени. » 
Вестникът от 8 август 1566 г. е запазен в Цюрих, добре защитен от витрина, вътре в централната библиотека.
Базелският феномен се споменава и от Карл Густав Юнг в своето есе ” Модерен мит. Нещата, които виждате в небето”. Юнг си спомня в работата си как дори в Нюрнберг през 1561 г. се е случило идентично явление.


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Над 300 000 ентусиасти планират да „превземат Зона 51“, за да открият истината

Поне за сега над 300 хиляди души са обещали да се срещнат и да „превземат …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.