Real Time Web Analytics
Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / САСКУОЧ – Легенда и истина

САСКУОЧ – Легенда и истина

Пешо Симеонов
Пешо Симеонов

Понеже имам доста голяма колекция от документални филми, събирана повече от 10 години, реших да публикувам малко по малко най-интересните от тях. В тази публикация ще ви представя един от най-добрите по темата за "Голямата стъпка". Много филми са правени в тази насока, но специално този ми направи най-силно впечатление, може би защото са представени научни констатации, изследвания и видео документи по темата. С днешна дата съществуват още по убедителни видеозаписи на саскуоч. С днешна дата също може смело да се твърди, че това същество е реално и изобщо не е мит или легенда. В бъдещите ми публикации, ще обработя (премахвайки рекламите) още един подобен филм от колекцията ми, който свързва дори появата на саскуоч с НЛО. Една теория, която е вдъхновила визуално и самия Джордж Лукас за героя от "Междузвездни войни" - Чубака. Тази връзка на свидетели, с появата на НЛО и "Голямата стъпка", не само в САЩ но по целия свят, отговаря на въпроса, защо до днес това същество остава все още неуловимо. В този филм не се разглежда тази хипотеза, може би по обективни причини.

Всъщност "Голямата стъпка", известен и като Саскуоч („дивият човек от горите“) е фигура от северноамериканския фолклор, за която се твърди, че обитава усамотени гори, най-вече в северозападната част на САЩ и канадска провинция Британска Колумбия. В северен Уисконсин индианците Лакота знаят съществото под името Чийе-танка, което означава „Големият възрастен брат“. Според повечето твърдения Голямата стъпка е мощно двуного маймуноподобно същество между 7 и 10 фута (2.10 и 3 метра)високо, покрито с тъмнокафява или тъмно червеникава козина. Главата изглежда седи направо на раменете, без изразен врат. Свидетели са описали големи очи, изразени надорбитни дъги и тясно чело. Горната част на главата е описана като обла,със заострен централен гребен, подобен на този на главата на мъжката горила.

Голямата стъпка е едно от най-известните същества от криптозоологията. Криптозоолога Джон Уилисън Грийн смята, че Голямата стъпка е световноизвестен феномен(Green 1978:16). Индиански племена от Северозапада забелязват големи същества, които наричат Саскуоч. Смята се,че такива същества живеят на остров Ванкувър и близо до езерото Харисън. Най-ранното сведение за горилоподобни същества в Северозапада датират от 1924 г., след серии от срещи на място във Вашингтон, по-късно наречено Каньонът на горилите, описани в Орегониън. Сведения за Голямата стъпка според специалисти има даже през 60-те години на 19 век. Феноменът пожънал световна слава през 1958 г., когато огромни следи от стъпки били забелязани в Хъмбоулт, Калифорния от пътни работници. Следите, снимани във вестниците, вдъхновили името "Голямата стъпка".

САСКУОЧ - ЛЕГЕНДА И ИСТИНАПонеже имам доста голяма колекция от документални филми, събирана повече от 10 години, реших да публикувам малко по малко най-интересните от тях. В тази публикация ще ви представя един от най-добрите по темата за "Голямата стъпка". Много филми са правени в тази насока, но специално този ми направи най-силно впечатление, може би защото са представени научни констатации, изследвания и видео документи по темата. С днешна дата съществуват още по убедителни видеозаписи на саскуоч. С днешна дата също може смело да се твърди, че това същество е реално и изобщо не е мит или легенда. В бъдещите ми публикации, ще обработя…

РЕЙТИНГ ТАБЛО

общ рейтинг - 72%

72%

резултат

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала.

User Rating: 4.7 ( 17 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

Древните извънземни (еп.15, сезон 11)

В този последен епизод от 11 сезон ще видите. ШИВА РАЗРУШИТЕЛЯТ За вярващите индуисти Шива …