Real Time Web Analytics
Начало / Артефакти / Фараони от Древен Египет с нови ДНК резултати

Фараони от Древен Египет с нови ДНК резултати

От доста време насам, съществуват усилени дебати за намесата на напреднала извънземна раса в създаването на невероятните структури в Древен Египет. Според тази теория, проектантите и строителите на тези пирамиди са имали основна връзка със същества извън планетата Земя.

Стюърт Флайшман, асистент по геномика от швейцарския университет в Кайро, публикува резултатите от своето 7-годишно проучване, върху картирани геноми на девет древни египетски фараона. Техните открития имат потенциала да променят световните учебници по история и разбирането на човечеството за ролята му във Вселената. Флайшман и неговия екип от учени започнали това проучване, като подлагат пробите на древна ДНК на полимеразна верижна реакция (PCR); процес, който обикновено се използва, за да се възпроизведе и усили копие на част от ДНК. Техниката предлага далеч по-ясна картина на изследователите за генетичния отпечатък на взетата проба.

След първоначалния тест, изглежда се случило нещо наистина вълнуващо. Всички проби, с изключение на една, показали типични резултати. Източникът на ДНК пробата от Ехнатон, фараон от 14-ти век пр.н.е. и баща на Тутанкамон, е малък фрагмент от изсъхнала мозъчната тъкан. Тестът е повторен с помощта на костната тъкан. Всички тестове, са имали еднакви резултати. Открит е CXPAC-5 ген, който е един от виновниците за да бъде разкрита аномалия. Генът е отговорен за растежа на мозъчната кора. Разпространението на гена CXPAC5 не е обичайно в Ехнатон. Това предполага, че Ехнатон е имал по-голям обем на черепната кухина, за да съхрани много по-голяма мозъчна структура.

ехнатон египет ДНА

Мутацията може да даде обяснение как е възможно да расте мозъка на Ехнатон. Все пак, въпреки многото пробиви в генетичната наука, тя все още не може да подкрепи окончателно такава теория. Може би констатацията от пробата на Ехнатон ще остави на масата окончателното доказателство за древна генетична манипулация на човешкия индивид от напреднала извънземна цивилизация. Напълно вероятно е, защото учените нямат друго обяснение.
Флайшман обясни, че само два процеса могат да изразходват теломераза (генетичен ензим), а именно изключително стареене или екстремна мутация. Въз основа на археологически и генетични данни, Ехнатон / Аменхотеп IV са живяли в продължение само на около 45 години, което е недостатъчно, за да се консумират всички хромозомни на теломераза. Обяснението остава за сега единствено зад теорията на генетична мутация. Тази хипотеза също се подкрепя от факта, че анализа с електронен микроскоп разкрива признаци на нуклеотиден цикатрикси, който е издайнически знак за заздравяването на ДНК спиралата след като е била изложена на силни мутагени.

Друг очарователен резултат е открит от микроскопски снимки на костна тъкан от черепа на Ехнатон. В сравнение с други мумии на подобна възраст, пробата от Ехнатон разкрива, че той е имал много по-плътен и по същество различен наноскопичен мащаб. Това означава, че Ехнатон е увеличил силата на черепните си кости, което може да бъде индикатор за повишаване развитието на мозъка.

Тъканта на кост в ляво е далеч по-плътна и коренно различна при наноскопик мащаб
Тъканта на костта в ляво е далеч по-плътна и коренно различна при наноскопик мащаб

Истинската историята за произхода на човечеството, изглежда е тук от доста време, но въпреки евентуалното и огромно влияние върху научната общност на тези разкрития, тя никога няма да бъде обявена от традиционните медии. Ако учените от екипа на Флайшман, получат още подобни резултати, връщане назад няма да има. Теорията, че чужди същества са участвали в живота на някои от най-влиятелните хора преди хиляди години, би трябвало според новите доказателства, да бъде призната официално.

По тази тема още, има написана подобна и интересна публикация в сайта (Виж тук).

Както и ще Ви оставя с един много интересен видео материал, който създадох преди близо една година. Тогава също имаше едно много интересно откритие, което остана далече от очите на конвенционалната наука. То много добре се вписва в контекста на тази публикация.

Публикацията подготви: Пешо Симеонов

Източници: locklip.comsocioecohistory

От доста време насам, съществуват усилени дебати за намесата на напреднала извънземна раса в създаването на невероятните структури в Древен Египет. Според тази теория, проектантите и строителите на тези пирамиди са имали основна връзка със същества извън планетата Земя. Стюърт Флайшман, асистент по геномика от швейцарския университет в Кайро, публикува резултатите от своето 7-годишно проучване, върху картирани геноми на девет древни египетски фараона. Техните открития имат потенциала да променят световните учебници по история и разбирането на човечеството за ролята му във Вселената. Флайшман и неговия екип от учени започнали това проучване, като подлагат пробите на древна ДНК на полимеразна верижна реакция (PCR); процес,…
рейтинг - 24%

24%

Скъпи приятели, тук можете да гласувате еднолично за вътрешен рейтинг на публикациите в сайта. Оставете за секунди вашето мнение, чрез пет степенната скала. Благодаря Ви предварително.

User Rating: 4.4 ( 49 votes)

Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

След Пентагона М.О.на Британия също разсекрети НЛО досиета

Правителството пусна последната партида от британските секретни файлове за НЛО, след десетгодишната битка на уфолозите. …