Real Time Web Analytics

ZEITGEIST /2008/

Zeitgeist: Addendum е филм от 2008 г., продуциран и режисиран от Питър Джоузеф и е продължение на филма Zeitgeist: The Movie . Премиерата му се състоя на 5-ия Годишен филмов фестивал “Арктивист” в Лос Анджелис, Калифорния на 2 октомври 2008 г. Част I обхваща процеса на банкноти с дробни резерви, както е илюстрирано в модерната парична механика , от Федералната резервна банка в Чикаго . Филмът подсказва, че обществото е манипулирано в икономическо робство чрез парични политики, базирани на дълг, като изисква от лицата да се подчинят на работа, за да изплатят дълга си. Част II разговаря с Джон Перкинс , автор на “Изповедта за икономически хитман” , който казва, че е участвал в подчиняването на латиноамериканските икономики от многонационалните корпорации и правителството на Съединените щати, включително участието в свалянето на латиноамериканските държавни глави. Пъркинс вижда САЩ като корпоратокрация , при която максималността на печалбите е първият приоритет. Част III въвежда футуристичния проект ” Жак Фреско” и “Венера” и твърди, че е необходимо да се преодолеят настоящите социално-икономически парадигми. Стенописът във филма посочва, че капитализмът продължава да поддържа условията, за които се отнася, защото проблемите се решават само ако има пари. Филмът разглежда предложението на Фреско за икономика, основана на ресурсите, която поставя екологичността, устойчивостта и изобилието като основни обществени цели. Той продължава да обсъжда технологията, която той вижда като основен двигател на човешкия напредък, и описва днешната политика като неспособна да реши каквито и да било проблеми. Част IV разглежда основните причини за упадъка на социалните ценности на обществото, като”война, корупция, потискащи закони, социална стратификация, неподходящи суеверия, унищожаване на околната среда и деспотична, социално безразлична, ориентирана към печалба управляваща класа” невежеството на “възникващите и симбиотичните аспекти на естественото право”. Филмът подкрепя следните действия за постигане на социални промени: бойкотиране на най-мощните банки в системата на Федералния резерв, големите мрежи за новини или масмедиите, военните, енергийните корпорации и всички политически системи.

Zeitgeist: Addendum спечели награда за най-добър документален филм в категория “Artivist Spirit” 2008 на филмовият фестивал Artivist 

Тук е целият втори филм от 2008 г. в две части, с български превод.

ЧАСТ 1

ЧАСТ 2

ZEITGEIST /2007/
ZEITGEIST /2007/
Относно Петър Симеонов

Петър Симеонов е основател на българско и независимо информационно студио „PESHAKOFF“ за факти и доказателства свързани с извънземно присъствие на планетата от древни времена до днес. Уфолог с над 20 години изследователска дейност. Създател на три документални български филма по темата със заглавие „Сериозно за НЛО“. Художник и едноличен създател на музиката от филмите си. Написал е три сценария за документалната поредица. Сам е създал визуалните ефекти, монтажа и видео обработката и на трите части. Той се обявява против социалната система създадена от човешката глупост и е защитник на божественото начало във всичко от неживата и живата материя!

Вижте също

ZEITGEIST /2007/

Zeitgeist е поредица от три документални филма на Питър Джоузеф , публикувани между 2007 и 2011 г., …