Начало / ЛЮБОПИТНО / Душата се въплъщава в тялото на седмата седмица от бременността.

Душата се въплъщава в тялото на седмата седмица от бременността.

Д-р Рик Страсман намира увлекателни съвпадения между развитието на човешкия плод и описанията на Тибетската книга на смъртта: влиза ли душата в човешкото тяло през епифизната жлеза?

Д-р Рик Страсман предполага в книгата си   DMT: Молекулата на духа  , завладяваща хипотеза: че човешката душа се въплъщава в тялото през седмата седмица след зачеването, използвайки епифизната жлеза като духовен канал и молекулата диметилтриптамин (DMT) като катализатор. Страсман е американски лекар, специализиран в психиатрията с научно изследователска дейност в клиничната психофармакология.

DMT е мощно психеделично вещество, което се среща естествено в епифизната жлеза – нещо, което наскоро е доказано – и може също да бъде свързано с преживявания, близки до смърт (NDE). Всъщност, изследванията, публикувани в списанието Biomedical Chromatography, документират наличието на DMT в епифизните жлези на живи плъхове. Според изследователите откриването на епифизата като източник на ДМТ „затвърждава идеята за ролята на тази загадъчна жлеза при необичайни състояния на съзнанието“. Диметилтриптаминът е свързан с генерирането на образи в сънищата, със състоянията на съзнанието, които генерират преживявания близо до смъртта и всякакви мистични преживявания.

Любопитното е, че епифизната жлеза става видима в човешкия плод на 49 дни, което е броят на дните, които отнемат на една душа да се превъплъти, според Бардо Тодола (Тибетската книга на мъртвите). Тези съвпадения са накарали Страсман да потвърди, че душата се въплъщава в тялото на седмата седмица от бременността.

Следвайки докладите за преживявания в близост до смъртта, в които са описани моменти на осъзнаване извън тялото, Страсман теоретизира, че именно ДМТ прави тези състояния на съзнание достъпни. Според изследванията, епифизата може да действа като антена или мълния за душата.

Въпреки че много хора не вярват в съществуването на душата, други смятат, че тя е без значение – Платон и неоплатонистите вярват например, че тялото е създадено от душата. А има и такива, които са успели да я снимат.

Образът, който илюстрира тази снимка, предизвиква полемика в научните медии. Според руското издание на списание LIFE ( Life.ru ) това би показало точния момент на отделянето на астралното тяло, напускащо физическото тяло. Той е взет от руския учен Константин Коротков с помощта на метод за визуализация на газов разряд, усъвършенствана техника на кирилска фотография, която показва жизнената енергия на човека, който постепенно напуска тялото си.

Тук ще добавя едно твърдение и на Баба Ванга, което почти съвпада с откритията на Д-р Рик Страсман, публикувано в книгата “Пророчествата на Ванга” на Жени Костадинова.

Откъде се взема душата? Спуска се по един слънчев лъч от небето, от Космоса, и се заселва в плода. Той вече заживява самостоятелно, нищо, че още е в корема на майката и пъпната връв не е скъсана. Кога става това? Кога просветва тази искрица? На 21-вия ден преди раждането. Как слиза светликът, огънчето – то е сложнотия, но ако не стане, детето се ражда мъртво.

Рене Декарт, намира в изследванията си, че седалището на душата се намира в епифизата, нещо, което сега може да бъде доказано. Както и да е, съвпадението, открито от Страсман, ни изумява. Той публикува разкритията си още през 2008 год. С днешна дата изследванията продължават. Вижте и кратко видео по темата.

Публикацията подготви: П.Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.