Начало / ПРИРОДА / Екология / Живи животни, затворени в ключодържатели в Китай само за 1,5 долара (видео)

Живи животни, затворени в ключодържатели в Китай само за 1,5 долара (видео)

Ужасих се, когато попаднах на тази новина. Реших да дам и аз принос в несъгласието си за разпространението на една такава отвратителна практика. В Китай се появи странна мода и много хора и активисти, които подкрепят правата на животните, се ужасяват. Става дума за бездушни търговци, които държат живи риби, костенурки, малки гущери и други животни, пленени в ключодържатели.

Тези ключодържатели са изработени от пластмаса и съдържат само малко вода и кислород, за да може малкото животно да оцелее само за кратък период от време.

Повечето клиенти, които купуват такива сувенири, просто изхвърлят ключовата верига, след като животното вътре умре.

Друга интересна подробност е, че тази мода е стартирала още през 2012 г. и има препратки към тези ключови вериги от 2008 г.

 

Петиция срещу тази несправедливост по отношение на животните бързо натрупа един милион души.

Искрено се надявам това да не стане световна модна тенденция.

Публикацията подготви: Петър Симеонов

Гледайте следното видео и се уверете сами:

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.