Начало / НЛО / Видео на ВВС на Чили, показва НЛО, което изпуска странен химически облак

Видео на ВВС на Чили, показва НЛО, което изпуска странен химически облак

Военен хеликоптер е заснел на видеозапис, мистериозен обект през 2014 г. Видеото е било освободено съвсем наскоро от Comité де Estudios де Fenómenos Aéreos Anómalos (CEFAA), или Агенция за изследване на въздушни феномени и аномалии, базирана към правителството на Чили в рамките на Дирекцията на гражданското въздухоплаване, DGAC – почти същата е организацията в САЩ, като Федералната Авиационна Администрация.

Морските офицери са заснели странният обект през инфрачервена камера “Wescam”, която е монтирана и обикновено се използва за наблюдение от въздуха. Тези видове камери са използвани най-вече при безпилотни самолети от тип “Predator”. Неочакваният Въздушен Феномен (UAP) или по популярен като НЛО, за първи път е забелязан на около 35 до 40 мили. Кадрите са заснети над град Сантяго, на надморска височина от около 4500 фута (далеч по-ниско от  въздушните коридори на търговските авиокомпании ) и е може би едно от най-добре заснет на видеозапис Н.Л.Обект, който достига до широката общественост.

Капитанът на въздушният екипаж описва въпросният обект като плосък, с издължена структура, като изхвърля странен химически облак от пари на около осмата минута от видеото. Заловен от инфрачервения обектив, по-тъмния цвят показва висока температура. На кадрите ясно може да видите, превключването на камерата от нормален режим, към инфрачервен. Обекта се вижда само в инфрачервения диапазон, което означава, че в даденият момент той е бил невидим в небето от невъоръжено око.

(Инфрачервената светлина е електромагнитно лъчение, невидимо за човешкото око. Тя заема областта между микровълните и видимата светлина в електромагнитния спектър. Самото име инфрачервена означава, че тази област от лъчения се намира преди видимата червена светлина в електромагнитния спектър и обхваща дължини на вълната от 750 nm до 1 mm. Протоните на инфрачервените лъчи са по-малко енергични от протоните във видимата светлина. Инфрачервената светлина се излъчва там, където има отделяне на топлина. Всяко тяло, което има някаква температура, дори и ледено студените тела, излъчват в инфрачервения диапазон. Ако някое тяло няма достатъчно висока температура, за да излъчва видима светлина, то ще излъчва най-голяма част от енергията си като инфрачервени лъчи. Колкото е по-горещо тялото, толкова по-силно ще бъде инфрачервеното лъчение. Човек не може да вижда инфрачервената светлина, но има видове влечуги,като змиите например, които използват тези лъчи, за да „виждат” топлокръвните животни при липсата на видима светлина. Инфрачервените лъчи се използват за различни цели – за локализиране на военни цели, за нощни наблюдения, за дистанционно измерване на температура, дистанционно управление на уреди в бита, комуникация. В астрономията тези лъчи позволяват да се „надникне” отвъд праховите региони в космоса, които спират видимата светлина и ни пречат директно да наблюдаваме далечните обекти и такива, които не излъчват видима светлина.)

Пилотът на военния хеликоптер се свързва с две отделни радарни станции по време на срещата. От там обаче отговарят, че не могат да проследят обекта на земните радари. Екипажа докладва също, че на бордовия радар също не е засечен обекта. А от земните радарни станции потвърждават още, че не е имало друг въздушен трафик в района, където е наблюдаван Неидентифицирания Летящ Обект.

CEFAA сподели видеото към експерти, включително астрофизици, ядрени химици и видео експерти по изображение. Видео анализатори на френската НЛО организация GEIPAN също са изследвали кадрите. Резултатите все още на са публикувани. Чилийските военни пилоти, които са били преки свидетели и изследователи на видеокадрите не са приели този обект с обяснение за земен произход. Те изтъкнаха три причини; първо, липсата на радар потвърждение, второ, малката вероятност за грешка от опитни военни пилоти, да направят разлика между самолет и странен летящ обект, и трето, отсъстващ радарен сигнал на близките две летища за въздушен физически обект в небето. Видеозаписа е наистина много интересен, дори само от факта, че е от военен източник. Вижте го и Вие.

Публикацията подготви за вас: Пешо Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

You cannot copy content of this page