Real Time Web Analytics
Начало / Видове раси / ВИДОВЕ ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ / 2

ВИДОВЕ ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ / 2

Peter Simeonov Black & Wite 200px
Петър Симеонов

Както вече казах в началото на тази статия, поради широко разпространената дезинформация по темата за видовете извънземни раси, съмнителни онлайн виртуални и материални книги, написани от хора с наистина голямо въображение, аз ще се придържам към официални документи към изследвани и проучени от научни екипи и служебни лица случаи, за да изградим една по реална и по-близо до истината представа за типовете Извънземни Биологични Същества (И.Б.С.). В следващото описание на подобна среща, разбираме за още един вид от типа “сивите” или “малки” извънземни, които както ще видим са имали по-къс врат или изобщо такъв е липсвал. Случаят е документиран от уважавани полицейски служители. И така, в ранното утро на 1 юли 1965 година френският селянин Морис Масе преживява в лавандуловото си поле събитие, което оставя силен отпечатък върху целия му живот. Масе е от Валенсол в департамент, където е съсредоточено производството на лавандула във Франция.

Морис Масе
Морис Масе

Тогава 40-годишният Морис Масе, баща на две деца и собственик на предприятие за дестилация на лавандула, с нарастващо възмущение констатира, че през юни някой постоянно краде лавандулови храсти от полето му. В утрото на 1 юли той разкопава около насажденията. В 6 часа, след като е изпушил една цигара и отново е готов да се хване за работа, чува кратък свиркащ звук. Надига се от купчината камъни в края на малкото лозе, което обгражда полето, за да наблюдава предполагаемия хеликоптер. Но за свое учудване вижда необикновена машина, която изглежда като топка за ръгби и е голяма колкото автомобил. Предметът стои на стойка с шест опори на около половин метър над земята. До него две фигури бързо отскубват лавандуловите стръкове от полето. Масе известно време наблюдава през лозовите листа предполагаемите крадци и накрая тръгва към злосторниците. Единият от тях вижда Масе, другият му обръща гръб. Когато Масе е отдалечен на около десет метра от двамата, внезапно този, който е с гръб към него, се обръща и насочва към човека малък предмет с дясната си ръка. След това прибира предмета в “калъф” от лявата си страна. Масе веднага се чувства като парализиран, не може да движи нито главата, нито крайниците си и повече нищо не усеща. При по-късния полицейски разпит Масе описва чужденците като високи 1,20 м същества, чиито впечатляващо големи, голи глави са така да се каже “поставени” без шия на раменете им.

Рисунка на срещата на Масе според описанието му
Рисунка на срещата на Масе според описанието му

Масе твърди, че устата без устни е изглеждала като дупка. Но очите под клепачите без мигли са изглеждали като на човек. Цветът на кожата му е напомнил за жителите на Средиземноморието, а раменете са били едва ли по-широки от главата. Масе е забелязал у пришълците ръце и крака, но не може да даде точно описание или подробности, поради шока от случката. Спомнил си, че чужденците били облечени в тъмни, плътно прилепнали комбинезони, от ляво са имали един малък, а от дясно – голям калъф.
Както съобщава Масе, след известно време пришълците се връщат в машината и оттам го наблюдават през направен сякаш от стъкло купол. Една сгъваема врата се затваря отдолу нагоре, стойката изчезва в дъното на машината която с глух пукот се отделя от земята и безшумно се издига. След около 30 метра тя безследно изчезва така, сякаш е изгасена светлина. Когато след около 15 минути Масе е отново в състояние да се движи, започва да търси наоколо полиция, за да съобщи за случая. Първото оглеждане на мястото се извършва от двама местни полицаи. На другия ден при Масе идва междувременно натовареният с разследването на случая старши лейтенант Валне.

ValensolePhoto4При огледа на мястото той установява, че въпреки дъжда, почвата на местата, където според показанията на Масе е кацнала машината, е по-мека. Освен това има вдлъбнатина с диаметър 1,20 м. и дълбока, 40-сантиметрова дупка с 18 см в диаметър. На въпроса на Валне, дали Масе е изпитвал страх, той отговаря: “Пришълците изглеждаха миролюбиво настроени, въздействаха успокояващо и не изпитвах никакъв страх.” Съседи, приятели и познати, които бяха разпитани за Масе, го описват като човек със здрав разум, на когото може абсолютно да се разчита. На посоченото от Масе място на кацането, лавандулата години наред трудно расте. Едва през 1975 год. – десет години по-късно, състоянието на лавандуловите растения отново се нормализира. Резултатите от разследванията на старши лейтенант Валне гласят: “Свидетелят казва истината. Той е разумен, с чувство за отговорност човек, който не се оставя да бъде залъгван. Стои твърдо на земята, душевно и физически е здрав.” Съдията от апелационния съд в Лион, който от своя страна основно проучва случая, стига до същия резултат. Той е убеден, че произшествието във Валенсол в никакъв случай не е измислица и прави следната констатация в своя доклад: “Имах странното чувство, че на самия господин Масе му трябваше време, за да осъзнае случилото се.”
Този инцидент, известният френски астрофизик д-р Жак Вале описва като “най-добрата и документирано достоверна близка среща от “трети вид” в континентална Европа”, която включва не само твърди физически следи, ботанически данни и физиологични данни, но и подробни описания на хуманоидни същества свързани директно с НЛО. Тази среща става известна като “The Valensole Case”. Тя не само, че е една от най-добре проучени близки срещи в историята, но и е единствената, където проверка от френските правителствени агенции започва още в деня на събитието.

valence-case

Тук е момента да спомена, че холивудската индустрия на филми по темата за извънземни, добре работи с подобни доскоро засекретени случаи за Н.Л.О. Уреда, подобен на “пръчица” с който във филма “Мъже в черно” агентите въздействаха на паметта на свидетелите за забрава на историите им, е взаимстван точно от този случай. Филма е много добре пласиран към зрителите, но истинският случай остава и до днес неизвестен за голяма част от обществото.

man-black
Случаят “Валенсол” е доста убедителен, подкрепен с факти и има учудващи сходства със събитие, което се е разиграло една година преди това в Ню Мексико. Натовареният с официалното разследване Алън Хайнек, стига до следния извод: “При случая “Сокоро” става дума за наблюдение на един-единствен свидетел. Но този свидетел е полицай с безупречен характер и репутация. Личното му досие не съдържа нищо компроментиращо. Бях убеден от намерените по земята следи и от няколкото обгорени храсти. Може би съществува обикновено, естествено обяснение за случая “Сокоро”. Но след приключването на моите разследвания аз не вярвам в това. Според мен в следобеда на 24 април 1964 год., в околностите на Сокоро, Ню Мексико се е разиграло действително, физически измеримо събитие.”
Тук ще отделим достатъчно внимание на този случай, тъй като в основни точки, той е твърде подобен със случая “Валенсол” и най-вече, защото е раследван от официалните власти щателно и подробно и в чиято достоверност от техните доклади, няма място за съмнение.

(За продължение, преминете към “Видове извънземни раси 3”)

ВИДОВЕ ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ 1 /  ВИДОВЕ ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ 3  /

ВИДОВЕ ИЗВЪНЗЕМНИ РАСИ 4


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.