Начало / НЛО / ВМС на САЩ изготвят нови насоки за докладване на НЛО

ВМС на САЩ изготвят нови насоки за докладване на НЛО

Пилотите от флота на САЩкоито смятат, че са преживяли среща с неидентифицирани летящи обекти, сега ще разполагат с подробни средства за докладване на необясними събития, така че военните могат да следят какво може или не може да се случи. “Военноморските сили актуализират и формализират процеса, чрез който до компетентните органи могат да бъдат докладвани подобни подозрения за нахлуване”, се казва в изявление.

Службата казва, че също така е предоставила поредица с брифинги на висши военнослужещи от военноморското разузнаване, както и от авиатори, на които са съобщени опасностите за авиационната безопасност. Военноморските сили на САЩ изготвят нови насоки за пилоти и друг персонал, които да съобщават за срещи с “неидентифицирани въздухоплавателни средства”, значителна нова стъпка в създаването на официален процес за събиране и анализиране на необясними наблюдения – и ги дестигматизира. (Думата “Стигматизитра” означава –  Силно обществено неодобрение, базирано или кодирано във външни белези; Заклеймяване, остро осъждане, заради някаква не толкова значителна характеристика (от различно естество – културно, физическо, интелектуално и т.н.), която прави даден човек нежелан за общуване.) По-рано недекларираният ход е в отговор на поредица от наблюдения на неизвестни, силно напреднали в техническо отношение въздушни и подводни апарати, които нарушават необезпокоявани мероприятия на военноморските сили и други чувствителни военни формирования и съоръжения.

Имаше редица съобщения за неупълномощени и / или неидентифицирани въздухоплавателни средства, влизащи в различни контролирани от военните зони и определени въздушни пространства през последните години“, се казва в отговор на военноморския флот на въпроси от “POLITICO”. „От съображения за безопасност и сигурност Военноморските сили и военновъздушните сили на САЩ приемат тези доклади много сериозно и разследват всеки доклад.

Като част от тези усилия“, се добавя в кореспонденцията, “Военноморските сили актуализират и формализират процеса, чрез който компетентните органи могат да правят и предават доклади за подобни предполагаеми нахлувания. Новото послание към флота, което ще уточни стъпките за докладване, е в чернова.”

Кристофър Мейлън работи като заместник помощник-секретар на отбраната за разузнаване както в администрацията на Клинтън, така и в администрацията на Буш. Той е автор на редица статии за националната сигурност и е получил множество награди от Министерството на отбраната и агенциите на американската разузнавателна общност.

За да бъде ясно, Военноморските сили не одобряват идеята, че неговите моряци са срещали извънземни космически кораби. Но се признава, че е имало достатъчно странни въздушни наблюдения от надежден и добре обучен военен персонал, и че те трябва да бъдат записани в официалния регистър и изучени – вместо да бъдат отхвърляни като някакво кокосово явление от сферата на научната фантастика. Крис Мейлън, бивш служител на разузнаването в Пентагона и бивш служител на Комитета за разузнаване на Сената, заяви, че създаването на по-формално средство за докладване на онова, което военните сега наричат ​​”необясними въздушни явления”, а не “неидентифицирани летящи обекти” – ще бъде “чест за войника”.

“В момента имаме ситуация, в която НЛО или UAP се третират като аномалии, които трябва да бъдат игнорирани, а не аномалии, които трябва да бъдат проучени”, каза той. “Имаме системи, които изключват тази информация и я изхвърлят автоматично.”

Например, Мейлън каза, че „в…  много случаи военният персонал не знае какво да прави с тази информация – като сателитни данни или радар, който засича нещо което се движи от Mach 3 нагоре. Те изхвърлят данните, защото това не е традиционен самолет или ракета.” Всъщност, това означава, че персонала действа по заповед, която ги задължава, да се съсредоточат единствено върху целевата военна мисия, а не нещо, което е извън нея. По тази причина данните не се проверяват, а се архивират и по-късно се изтриват. Тук ще допълня, че обикновените граждани не знаят как функционира военна структура и ще им се стори странно. Това ще го разберат единствено военно служещи. А и до някъде, хора от по-старата генерация, които са преминали през 2 годишно военно обучение. Армията е друг свят от разглезения днес. Там се изпълняват заповеди без въпроси.

 

Наскоро разсекретени снимки на огромен НЛО направени от подводница с номер SSN 674 на ВМС на САЩ. Мястото е между Исландия и остров Ян Майен в Атлантическия океан през март 1971

Развитието идва на фона на нарастващия интерес от страна на членовете на Конгреса след разкритията на ПОЛИТИКО и Ню Йорк Таймс в края на 2017 г., че Пентагонът е създал специален офис в Агенцията за разузнаване на отбраната, за да проучва по отблизо UAPs (Въздушни Аномални Феномени) при настояване на няколко сенатора, които тайно заделят бюджетни кредити за това усилие. Тази служба е похарчила около 25 милиона долара за провеждане на серия от технически проучвания (Виж тук: Федерация на американските учени) и оценка на многобройни необясними нахлувания във въздушното пространство на САЩ, включително и това, което продължило няколко дни на USS Nimitz Carrier Strike Group през 2004 година. Маневри на непознати обекти, които изглежда се противопоставят на законите на познатата физика.

“Raytheon”, водещ изпълнител на отбраната, използва докладите и официалния видеозапис на министерството на отбраната на наблюденията на НЛО,  край бреговете на Калифорния, за да поздрави (Виж тук) една от своите радарни системи за улавяне на явленията. “ATFLIR”, обозначен като AN / ASQ-228 от американския флот, е видео система, която комбинира инфрачервени насочващи устройства и навигационни FLIR, средно-вълнови инфрачервени лъчи, електрооптична или визуална светлина, сензор, лазерен далекомер и целеви обозначител и лазерно петно -преследвач. Той може да локализира и обозначава цели, ден или нощ в диапазони над 40 морски мили и надморска височина над 50 000 фута.

Службата за изследване на НЛО на Пентагона, известна като Програма за идентификация на аерокосмическия напредък, беше официално анулирана през 2012 г., когато конгресният апарат изтече. Но повече депутати сега задават въпроси, съобщават от ВМС.

“В отговор на искания за информация от членове и служители на Конгреса, служители на Военноморските сили предоставиха поредица от брифинги от високопоставени служители на военноморското разузнаване, както и от авиатори, които съобщиха за опасности за авиационната безопасност”, се казва в изявлението към “POLITICO”. Военноморските сили отказаха да идентифицират кой е бил информиран, нито пък биха предоставили повече подробности за насоките за докладване, които се изготвят за флота. Военновъздушните сили не отговориха веднага при искане за коментар. Застъпниците за третиране на такива наблюдения като потенциална заплаха за националната сигурност отдавна критикуват военните лидери за това, че придаваха на феномена НЛО относително малко внимание и за насърчаване на култура, в която персоналът смята, че говоренето за това може да навреди на тяхната кариера. Луис Елисондо, бившият служител на Пентагона, който ръководи днес така наречения офис на ААТИП, се оплака, след като се оттеглил от държавната служба, че подходът на Пентагона към тези неидентифицирани обекти, като цяло е прекалено несериозен. “Ако сте на оживено летище и виждате НЛО, вие ще споделите веднага.” – казва Елисондо. “С нашите военни служители обаче е обратното: “Ако виждаш нещо, не казвай нищо.” Той добави, че тъй като тези мистериозни обекти “нямат на опашката номер или флаг – в някои случаи дори нямат опашка – което е щуро, нищо чудно, ако се окаже някаква нова технология. И какво ще се случи след пет години, ако се окаже, че това са изключително напреднали руски самолети?” А военното командване на Пентагона днес напълно игнорира преследването и изследването на НЛО. Елисондо ще бъде включен в предстояща документална поредица на канал “Хистъри” за изследването на НЛО от Пентагона, и НЛО, които той лично е наблюдавал. Той каза, че серията от шест части ще разкрие по-нови наблюдения на UAP от десетки военни пилоти.

И Елисондо, и Мелън са ангажирани с Академията за изкуства и науки към звездите , която подкрепя изследванията за обяснение на технологията, които тези докладвани UAP демонстрират.

Източници: CNN / POLITICO

Публикацията подготви за вас: П.Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

You cannot copy content of this page