Real Time Web Analytics
Начало / Митове и легенди / Вождът на Сиуксите за НЛО и ЕТ

Вождът на Сиуксите за НЛО и ЕТ

Сиукси или Сиу (на английски: Sioux, произнася се /ˈsuː/, „суу“), наричани също ЛакотаДакота или Накота, е голям индиански народ в Северна Америка, чиито език е класифициран към Сиукското езиково семейство. В миналото сиуксите обитават обширна територия, простираща се в днешните щати Минесота, Северна Дакота, Южна Дакота, Небраска, Уайоминг и Монтана. Сиуксите са разделени на три големи подразделения по географски и езиков принцип – Източни (сантии), Централни (дакота, накота) и Западни (лакота). Днес сиуксите живеят в няколко резервата и общини в Съединените щати и Канада. Названието сиукси произлиза от името „Nadouessioux, надуесиу“ т.е. „истинските змии“, име с което ги наричат техните врагове от племето оджибуей. Видоизменено, името преминава отначало във френския, а по-късно и в английския език. Самите те се наричат дакотанакота и лакота (в трите основни диалекта, от които се състои сиукският език, се наблюдава преход на някои съгласни и са известни като „D“, „N“ и „L“ диалекти), което означава „съюзници“.

В тази публикация, ще поставя преведен разказ на вожда на сиуксите “Златния орел” за личните му срещи с извънземен интелигентен разум, от моя приятел и съмишленик Иван Иванов, администратор на UFO Disclosure за България.

Публикувано от П.СимеоновОтносно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Американската армия си сътрудничи с изследователи на НЛО за разработване на футуристични технологии

To The Stars Academy of Arts and Science – изследователската група за НЛО, собственост и …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.