Начало / Артефакти / ГИГАНТИТЕ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ /Част 1/

ГИГАНТИТЕ В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ /Част 1/

Изгубеното наследство на фараоните

Преди да започнем, ще направя едно кратко пояснение. В тази статия няма да видите нито една от фотографиите, които се разпространяват в интернет за разкопки около гробове на гиганти, по една проста причина. Почти 90% от тях са фалшиви.

Една скорошна статия, озаглавена “Древен египетски фараон, може да бъде първият известен “гигант”, публикувана в Live Science на 4 август 2017, разкрива, че 3-та династия Фараон Са-Нахт, открит от Вади Магарех (в района на Синайския полуостров), е била наречен “Гигант” – първият известен гигантски владетел на древен Египет. Той е с 5 инча по-висок от  Рамзес II и с 8 инча по-висок от обикновения човек за това време. В миналото на Египет има много примери за много по-високи гиганти, които са докладвани, изкопани, изобразени в изкуството им и мумифицирани примери, които са били скрити от обществеността. Съществуват открития, които говорят за фараони вариращи между 7 фута (2,13 метра) и шестнадесет фута (4,88 метра) високи. Болезненото изследване на археологически разкопки, архаични текстове, вестници и анализ на изображенията на йероглифи в египетско изкуство започнаха да хвърля светлина върху това явление.

Цялата област на Близкия изток има невероятни легенди за гигантски хора, заедно с препратки в Библията – които включват и Моисей, който бяга от Египет и е нападнат от могъщите и високи ханаанци в днешния Израел и Ливан. Вестниците потвърждават реалността на тези племена, а скелети и кости с огромни размери са открити в тази област на Библейските земи, както и в други части на Африка и Близкия изток.

Открития на „гигантски скелети“, докладвани в Северна и Южна Америка и други части на света, разкриват загубеното наследство на раса от колоси, които сега бавно започват да се включват в историческия и археологически записи. Египет не е изключение, а Джим Виейра и Хю Нюман обобщават местата и информация за подобни открития през последните няколко години, които за първи път ще разкрият в тази статия.

Хю Нюман е световен изследовател, мегалитоман и автор на десетки книги и документални филми. Той е редовен гост на Древните извънземни на History Channel и търсенето на изгубените великани, гост на BBC, Sky TV, и в момента участва в мегалитната Одисея (Великобритания), Road 2 Ruins (САЩ) и Древния утрешен ден.

Дали гиганти са изградили Голямата пирамида?

Управляващият елит на праисторическия Хемит винаги е бил разглеждан като свръхчовеки, други с продълговати черепи, други – за полу-духовни същества, а други за гиганти. Архаична легенда разказва, че пирамидите в Гиза може да са били построени от раса на гиганти. Тя бе споделена в лекция на окултиста и масон Мани П. Хол (записана през 80-те години) и Кристин Т. Харис я изложи в YouTube видео. Първоначално е част от лекция, озаглавена Атлантида и Античността .

„ Казва ни се, че през 820 г. сл Хр. … в дните на славата на Багдад, великия султан, последовател и потомък на великия Ел-Рашид от Арабски нощи, султан Ел-Рашид Ал-Ма мун, реши да отвори Голямата пирамида. Беше му казано, че е построено от гиганти, които се наричали Шеддаи, свръхчовешки същества, и че в рамките на тази пирамида и тези пирамиди са съхранили голямо съкровище отвъд познанията на човека . ”

Масивните обвиващи камъни на Голямата пирамида. През 1909 г. цялата пирамида все още е покрита с тях.

Вярно е, че през 832 г. Ал-Ма’мун пътувал до Египет и бил първият “багер” там, така да го наречем, на Голямата пирамида, по времето, когато тя все още е била напълно обградена с бели варовикови блокове. Кои обаче са Шеддаи , е друга мистерия, но може да се отнася до друго име на Шемсу Хор или „Последователи на Хорус“. Това може също да се отнася и до Шаддад бин Ад (царя на ада), за който се смята, че е цар на изгубения арабски град Ирам на стълбовете , за което се споменава в Сура 89 на Корана. Понякога той се нарича гигант.

„Входът“ към Голямата пирамида, през който влязъл през 830 г. сл. Хр. великия султан, Ел-Рашид Ал-Ма мун

Гигантите и мегалитното строителство в Египет

В  Акбар ал-Заман,  известна също като Книгата на чудесата (ca.900 – 1100 г.) е компилация от Арабски средновековни знания за Египет и света преди Потопа. Там се твърди, че хората на „Ад са били гиганти”, и се казва, че „…е построил паметниците на Дахшур с камъните, които са били издълбани по времето на баща му ” с които са започнали строителството си. На по-късна дата, Куфаръм, друг гигант, “ поставил тайни в пирамидите на Дашур и други пирамиди, за да имитира това, което е било направено от старо време. Той основава град Дендера Дашур в който влизат Червената пирамида и Наклонената пирамида (Bent Pyramid / Виж тук), построени по време на царуването на фараона Снофру (2613-2589 г. пр. Хр.). Дендера се състои от високо декорирани колони, посветени на богинята Хатор.

Наклонената пирамида (Bent Pyramid)

В текста се казва, че Накраус, първият цар на Египет (след потопа), заедно с другарите си ” построили паметници, издигнали високи кули и изпълнили чудесните работи “, докато град Мемфис бил дело на по-късен комплекс от гиганти, които работели за цар Мисраим, друг гигант. Малко по-надолу се описва работата на повечето от тези колоси: “ Адим е гигант, с непреодолима сила и най-великият човек. Той заповяда от кариерата на скалите и транспортирането им да се строят пирамиди, както беше правено в предишни времена.

И така, какво правим с информацията от тези истории? Изглежда, че Менли Хол (Manly P. Hall) е знаел за този текст и се е опитал да го обобщи в своята лекция. Според автора, цялото древно „знание“ си заслужава да бъде разкрито и признато, за да носи знания и мъдрост през поколенията.

Били ли „последователите на Хорус” великани?

Последователите на Хор, за които се казва, че са създали първичната могила в Гиза, много преди фараоните да построят първите пирамиди, понякога се записват като гиганти. Ранните археологически разкопки в Египет сочат тази реалност:

Към края на IV хилядолетие пр. Хр. Хората, известни като Хора на учениците, се явяват като силно доминираща аристокрация, управляваща целия Египет. Теорията за съществуването на тази раса се подкрепя от откритието в преддинастичните гробници, в северната част на Горен Египет, където анатомичните останки от индивиди с по-големи черепи и постройки от коренното население, са с толкова голяма разлика, че се изключва всякакъв хипотетичен общ расов щам. 

Професор Уолтър Б. Емери (1903-1971) е египтологът, който е открил Саккара ( Виж тук / Saqqara) през 30-те години на миналия век и е открил преддинастичните останки там. Те са имали долихоцефални черепи, по-големи от тези на местната етническа група, светла коса и по-висока, по-тежка постройка. Емери заяви, че тази раса не е местна за Египет, но е изпълнявала важна свещена и правителствена роля в страната. Тази група е стояла на разстояние от обикновените хора, смесвайки се само с аристократичните класове и се смята, че е част от Шемсу Хор, “учениците (или последователите) на Хорус.”


Ранните разкопки в Саккара показват типично погребение, различно от мумифицирането на Египет.

Авторът Фреди Силва също разкрива описание на тези „гигантски богове“ в текстовете на сградата Едфу:

„ Съветът към посветените в храма на Едфу дава поглед към това как изглеждат боговете строители, тъй като посветените са били инструктирани да „се изправят с Ахау ”(„ Боговете, които се изправят ”), които са с височина 9 лакти. Това е приблизително 15 фута или 4,6 метра ! ”Гигантски артефакти на Първия фараон

Първият египетски фараон (3150 г. пр. Хр.) Се нарича Менес (или Нармер), но е по-известен като „Краля на скорпионите“. Няма запис за неговия ръст, но той е изобразен като много висок на известния Narmer Palette (Виж тук) /c.3100 пр.н.е./ и по време на неговото управление са създадени извънгабаритни артефакти и сега са запазени в музей в Оксфорд, Англия.

Narmer-Palette / Палитрата на Нармерите, която показва великия цар, който разбива враговете си. c.3100 пр. Хр.

Хю Нюман  разказва: “През юли 2017 г. посетих Музея на Ашмол, за да разследвам мистериозните шотландски резбовани каменни сфери, но ми отне време да погледна египетската изложба. За моя изненада имаше очевиден гигантски артефакт от първата династия и статуя на гигантски фараон от втората династия, за която се смяташе, че е на височина осем фута (2,44 метра). В централната витрина погледът ми привлече странен предмет, който очевидно не изглеждаше египетски. Формата е точно същата като австралийския бумеранг, така че прочетох информационната табела и тя го описва като “хвърляща пръчка”. Артефакт, който може би показва ранен контакт между тези култури.

В същата витрина имаше красиво издълбани кремъчни ножове, но имаше еднин толкова голям, че първоначално не го забелязах, тъй като заемаше почти цялата ширина на шкафа. Беше поне десет пъти по-голям от останалите и изглеждаше, че е „използван“ като нож. Информационният панел казва, че е “вероятно церемониален”, тъй като това е единственият начин да се обясни неговата масивност. Открит е в Хиераконполис, под основите на по-късен храм от първата династия. Защо е бил умишлено погребан и скрит толкова старателно, не е известно, но може би е церемониален начин за да се почитат боговете, които вероятно са били гиганти.”

Извънгабаритен нож от кремък в музея на Ашмол. На табелата се казва, че е „церемониален“. Снимки от Хю Нюман.

Хю Нюман продължава: “В противоположната витрина, видях и извънгабаритни боздугани, които някога са били във владението на легендарния „Крал Скорпион”, привлякоха вниманието ми в ъгъла на стаята за старини на Египет . Отново, те бяха описани като церемониални, но дали пък можеше да са си с правилния размер, предназначен за гигантски крале?”

Варовикови боздугани, които са извънгабаритни версии на малките каменни оръжия, които са били типични гробни артефакти през преддинастичния период. Те стават символи на египетския елит до 3100 г. пр. Хр. Снимки от Хю Нюман.

Ако Ви се чете още можете да преминете към втора част на тази статия (Кликни тук)

Вижте и видео материал с Хю Нюман:Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.