Начало / Артефакти / Египет преди фараоните: Когато боговете управлявали Земята

Египет преди фараоните: Когато боговете управлявали Земята

Според Плутарх: “Ра тръгна към небето и Озирис стана фараон на Египет и с Изида те построиха Тива (настоящия Луксор)“.

Чудили ли сте се каква е историята на Пре-фараонски Египет и неговите управници, но не според масовите учени, а според древните текстове, написани преди хиляди години? В Древен Египет, много преди първият “смъртен” фараон, известен като Менес-Нармер управлявал земите на Египет е имало и други крале, божества и “… тези, които дойдоха от небето“, които управлявали земите, известни днес като Египет. Този преди фараонски период от историята, остава голяма загадка за повечето учени и египтолози, и то най-вече, защото не могат да приемат, че това, което е написано е вярно, понеже то директно противоречи и е срещу вярванията на повечето историци, археолози и египтолози. Времето преди 3000 г. пр.н.е., датата, когато първият официален фараон се е появил в Египет е голяма загадка.

В повечето документални филми за Египет, много рядко ще видите изявления на учени от световната научна клика, да говорят за този период. Той умишлено се избягва, защото от артефактите недвусмислено се говори, че древните египтяни смятат, че тяхната цивилизация всъщност е наследство от Боговете, които не са от Земята, а са дошли от друго място или по-точно от небето, където пък се намира и космоса.

 

Откриването на Khentkaus-I
Откриването на Khentkaus-I

Един от най-важните древни текстове, които могат да ни кажат повече за този момент от историята е папирусът “Торино”, в който са изброени всички фараони, които са управлявали над древен Египет. Не само, че този списък включва всички “официални” исторически фараони от Древен Египет, но той включва също така и божествата или “боговете”, които са дошли от небето и са царували над земите на Египет преди първия смъртен фараон, с родословие, което се простира забележете цели 13000 години. Това е голяма загадка наистина, защо масовите учени смятат, че този древен текст е чист мит и защо повечето детайли в него са били пренебрегвани и пропуснати в учебниците по история? Защо винаги, когато става въпрос за богове, дошли от небесата, учените обръщат глупаво гръб и се правят, че това са измишльотини? Това ми звучи, като историята със Стивън Хопкин. Когато на конференция говорил през апарата си за теорията “Големия Взрив” и накрая, един от младите студенти го попитал: “Какво е имало преди Големия Взрив?. Хопкин отговорил: “Нищо!”. Тогава студента му задал много логичен въпрос: “А господин Хопкин, бихте ли ни обяснили какво е това “Нищо”? Хопкин разбира се бързо избягал. Та и в тази догма, конвенционална наука, която можем да определим по-просто, като кошара на ВИП учени, в която са се натикали един в друг, като стадо овце за стригане на вълна (от която някой друг ще се топли) наречена още днес корпоративна наука, инатливо пренебрегва артефактите и фактите, които не се побират в тяхната полянка, от която тихо си пасат. Това е много глупаво, нали! А най-глупавото е, че точно от подобни съмнителни личности, с “купени” научни титли и фалшиви дипломи се пишат учебниците, на които учат и нашите деца. Но има разбира се и изследователи, които смело се противопоставят на съвременната научна догма.

Английския египтолог Тоби Уилкинсън казва за пре-фараонския период на Египет следното: ” Изглежда, че те нямат прародители или периоди на развитие; те като че ли са се появили за една нощ.“(Виж тук) Някои смели изследователи, които смятат, че чрез изчисляване на декриптирана информация, получена от папирусът на Торино, ние получаваме първоначалния период, посочен като царството на Птах, създател и първия владетел на древен Египет, датиран на 39,000 години. Египтологията и официалната историография ни казва, че всичко, за пре-династичната ера се разглежда като един мит, и е без историческа стойност. Както вече казахме, това, което е неудобно, то не съществува. Но подобни доказателства съществуват и са факт.
Стела Палермо е друг невероятно древен текст, който споменава за предприсъединителните династични владетели на Древен Египет. Тази древна стела дори прави позоваване на египетския бог Хор, което предполага, че той е бил физически владетел на древен Египет, преди хиляди години. За друг египетски Бог, Тот, се казва, че той е царувал над земите на древен Египет от 8670 до 7100 BC. Интересното е, че египетския Първосвещеник Манетон, който е имал достъп до неограничен брой древни текстове от древната библиотека на Александрия, и който пише за историята на фараоните на Древен Египет в 30 тома, прави позоваване на божествени същества, които са управлявали по време на пре-фараонския Египет (Виж тук).

Ancient Egypt Pyramids
Ancient Egypt Pyramids

Ако се вгледате в днешните египтолози, ще разберете, че те също се възползват от познанията и трудовете на Манетон и го определят забележете, като много надежден инструмент при изучаване на официално признати династии, но по някаква мистериозна причина, същите египтолози са решили да избегнат като достоверно всичко, свързано с Пре-историческите династии, внимателно избират само определени детайли и ги представят като свои собствени, докато отхвърлят всичко, което не се вписва в техния възглед за историята. А Манетон (Manetho) се счита за бащата на египтологията от много учени днес.

Всъщност може да се проследят назад във времето владетелите на Египет, и в поредицата на древните “Роял Списъци (Royal Lists)“. The Royal List на Абидос например, разположен на стената на храма на Сетхос I в Абидос ни предлага хронологичен ред на седемдесет и шест владетели на древен Египет, които варират от Менес до Сетхос I. В допълнение към този списък имаме Роял Списък на Карнак (може да се види в Лувъра), в който има шестдесет и един владетели, вариращи от Менес да Тутмос III. Тези два списъка ни предлагат поглед към традицията на Горен Египет. Роял Списъкът на Сакара показва четиридесет и седем царе, включително Рамзес II. (Виж тук)

[aesop_image imgwidth=”680px” img=”https://peshakoffstudio.com/my_uploads/2016/06/AbydosKinglist.png” align=”center” lightbox=”on” captionposition=”left”]

 

Още по-важен, от който и да е от изброените по-горе е Торино Папирусът: Този древен текст, разказва за времето на Рамзес II. на лицевата си страна (която дава приблизителната дата, през. 1200 г. пр.н.е.). В първоначалното си състояние, папируса трябва да е бил един артистично красив и фин в подробности документ. Той съдържа имената на над 300 царе, с дължина на всяко царуване в години, месеци и дни, а чудно защо все още не е издадено окончателното издание на папируса, от което се очаква да се получат допълнителни резултати. Папирусът започва, като информацията на Манетон, с династиите на богове слезли от небесата, следвани от смъртните царе в династии. Като се дава в подробности и промяната на династиите, както и продължителноста на царуване. Също така, както казва и Манетон, са добавени няколко династии заедно. Например “Сумата на царете от Менес към Унас” в края на династия V. Всъщност подредбата в папируса е много подобна на тази на Манетон. (Източник)

Egypt-Alien-Gods peshakoff studio

Манетон ни осигурява редица интересни подробности за така наречените “божествени” владетели на Древен Египет и техните династии, които той разделя на три различни категории: На богове, герои и “гриви”, но много други автори, като Евсевий например (епископ на Кесария в Палестина) и Синселус говорят за родословието на боговете, които царуват на Земята в продължение на общо 36,600 години. След този период идват всъщност и тленните фараони. Изглежда боговете, които дошли от небето се завърнали у дома, там някъде в космоса, между Орион, Сириус и звездите от Млечния път.  А за египетската история има две различни мнения. Това, което приемат днес повечето учени и другото е това, от което те самите черпят информация и в същото време, го отхвърлят. Точно за това ние не знаем за най-древната история на Египет, а тя е там…, и някои институции усилено се стремят, да знаем само това, което те ни показват, което пък аз лично наричам “научна диктатура”.

Публикацията подготви за вас: Петър Симеонов


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.