Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА

ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА

ЖЕРТВИ НА ПРОГРЕСА
Документален филм
(КАНАДА.2011г.)

Surviving-Progress-1Ето я историята на човешкия прогрес – вдъхновяваща,
но и двойствена. Предстои ни пътешествие назад във времето, за да проследим еволюцията на човека от времето, когато сме обитавали пещери, до съвремието и покоряването на Космоса. Филма представя една картина за настоящето и бъдещето на човечеството в което никой не иска погледне. Но то е факт. То виси на стената на нашето бездушие и винаги, когато останем сами, ни напомня оттам реалността, от която се опитваме да избягаме. Нещо повече, ние всички участваме като фигури хвърлящи тъмни сенки в бъдещето, на фона на пейзажа наречен – цивилизация. Докато всички ние се усмихваме в лицемерието си, планетата ни плаче!

Роналд Райт, чийто бестселър „Кратка история на прогреса” вдъхновява този документален филм, разкрива как цивилизациите неизменно са загивали заради „капани на прогреса” – привлекателни технологии, които обслужват непосредствените ни нужди, но за които плащаме висока цена на по-късен етап. Филмът представя няколко паралелни истории – на китайски автомобилен клуб; на вътрешен за „Уолстрийт” човек, разобличаващ безконтролните и вредни за околната среда действия на финансовия елит; на еко-полицаи, борещи се за опазването на унищожаваната от пожари Амазония. Всички тези истории предоставят страховити доказателства за случващото се. В миналото сме можели да използваме ресурсите на даден регион и след това да продължим по пътя си, но днес цивилизацията е глобална и ако се срине вследствие на свръх-потреблението, това ще е краят. Не разполагаме с резервна планета.

Това е един от любимите ми филми и ще го споделя с вас с голямо удоволствие от личната ми домашна колекция. Пожелавам Ви приятно гледане!Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ИЗОЛАЦИЯТА: Един месец в Ухан

В 10 ч. сутринта на 23 януари 2020 г. китайският гр. Ухан е поставен в …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.