Начало / Артефакти / Захариа Сътчин – автор на Хрониките на Земята

Захариа Сътчин – автор на Хрониките на Земята

Петър Симеонов
Петър Симеонов

В тази статия ще ви върна към една необикновена личност. С малко повече факти около нея и разбира се истории, за които не сте знаели. Това е Захариа Сътчин. Той е бил още 9-годишно момче, когато присъствал на дискусия в библейско училище, където се фокусира върху един загадъчен пасаж от книгата на Genesis (6: 4-1) относно т.нар исполини, а еврейската дума обикновено се превежда като “гиганти”, които се женили за човешките дъщери и имали деца от тях. Той разказва в спомените си:“Аз вдигнах ръка и казах, да ме извини учителя”, разказва Сътчин в радио интервю през 1986 год., “но защо ги наричат гиганти, когато думата на иврит означава исполин, което пък буквално означава тези, които са дошли от небето, а не означава, гиганти, което се подразбира като високи хора? Учителят ме погледна строго и каза: “Сътчин, седни! И не поставяй под въпрос Библията!” Но аз разбира се, че не поставях под въпрос Библията, а просто тълкувах Библията. Така започна стремежа  ми, да разчета и изследвам истинската идентичност на тези исполини, което пък ме поведе към изучаване на митологията и историята на всички древни цивилизации в Близкия изток, включително шумерите, акадианците, египтяните, вавилонците, Хетите, Евреите и в по-късните ми години към други древни цивилизации на света. Като Индия, Мезоамерика, Стоунхендж и други.”

Sitchin Egypt peshakoffstudio

Ясно е, че Сътчин, още в най-ранна детска възраст е бил с критично мислене. Истината се ражда там, където има съмнение. Послушното приемане на идеологии и теории, води към оглупяване. Той е роден в Баку, столицата на Азербайджан (сега независима държава, тогава съветска република) през юли 1920 г. Неговите родители емигрират в британско-контролирана Палестина през 1920 година и той участва като млад мъж в някои археологически разкопки в този богат район, пълен с антики. Постъпва в университет в Англия, учи в престижното Лондонско училище по икономика и политически науки, и е завършил Университета на Лондон с основен предмет “икономическа история” в края на 1940 година. Той служи по време на Втората световна война в Съюзното командване на Йерусалим и работи като журналист и редактор в новосъздадената държава Израел в продължение на няколко години. Установява се в крайна сметка в Ню Йорк, където работи в бизнес сферата и продължава в свободното си време неговите изследвания на историята. Въпреки че изследванията на Сътчин се извършват независимо от университети и научни институции, той е бил член на Изследователското общество на Израел, Ориенталското Американско общество, и Асоциацията на близкоизточни изследвания на Северна Америка.

Всъщност Захариа Сътчин е автор на Хрониките на Земята. Той е бил наистина един невероятен човек, който е посветил целият си съзнателен живот на разнищване на тайните на най-древното минало на човечеството чрез повторно тълкуване на древни текстове в светлината на технологията, която имаме днес. Знаете ли, че човека, като същество е дошъл от звездите? Не с удобната теория днес на конвенционалната наука, че живота е дошъл чрез кометите и метеоритите на планетата ни, а именно, че човек, като интелигентно същество е дошло от звездите. Дали в митологията ни просто са съхранени много магически истории от зората на времето, или те всъщност, биха могли наистина да ни разказват, че боговете на древността са реални същества?

Сътчин с гигантските статуи на олмеките в Мексико.
Сътчин с гигантските статуи на олмеките в Мексико.

В резултат на научни изследвания, Захариа Сътчин е открил доказателства, които показват, че е много вероятно, боговете от далечното ни минало, наистина да са съществували. Сигурно често сте се запитвали, дали изобщо еволюцията е реален и естествен процес. И с право. Теорията за произхода на видовете на Дарвин е налудничава. Още по-луди са онези, които сляпо я защитават. Истината за произхода на човечеството може да се крие зад загадъчни древни места, митове и легенди. Защо има описания на летящи машини в древните текстове от цял свят, както и много неща, които просто не можем да обясним? Щом не можем да обясним, това не означава, че трябва да ги крием, не само от самите нас, но и от децата си. Не означава също, че трябва да ги игнорираме, за да вярваме в лъжи. Днес светът е изграден от лъжи.  А на лъжите, вярват само глупците. Захариа Сътчин е един от онези, които не повярваха на тези лъжи и доказа, че в дълбока древност, човек може да открие много по-ясен и по-прост отговор за произхода на човечеството.

Всъщност Захариа Сътчин (понякога погрешно изписван, като Захария Ситчин или Зекария Сичин) е виден еврейски учен, чиито познания за модерен и древен иврит, други семитски и европейски езици, са на завидна висота. Той е прекарал голяма част от живота си в изучаване на Стария Завет и историята и археологията на Близкия изток, проучва и превежда много от древните таблетки от най-древните градове на Шумер, Вавилон и Аркадия (сега най-вече в Ирак). Захариа Сътчин открива в древните текстове истории за колонизация на Земята преди около 450 000 години от народ, който идва от планетата Нибиру (често наричана Planet X). Съществуването на 12-та планета в нашата слънчева система, която се движи по елипсовидна  траектория, се оказа изключително спорен въпрос в научния и религиозен свят.

Неговите теории може да звучат фантастично на пръв поглед, но те са подкрепени с убедителни доказателства от древните документи, които той е превел, хронологично проверени в много отношения със Стария завет и звучат доста по логично от други хипотези и теории на конвенционалната наука днес. Захариа Сътчин ни казва от древните истории, които той е разтълкувал, че човечеството е създадено от извънземна раса, наречена Анунаки (Annunaki), които генетично са ни създали от смес на женски праисторически хора и себе си.

Захариа Сътчин 11 юли 1920 - 9 октомври 2010 г.
Захариа Сътчин
11 юли 1920 – 9 октомври 2010 г.

Захариа Сътчин почива в ранната утрин на 09 октомври 2010 г. в една малка, семейна ферма в близост до Ню Йорк. Той е погребан скромно на следващия ден.

Трябва ли теориите на Сътчин да бъдат взети на сериозно?

Просто защото наивно приемаме за истина, всичко което ни обучават в училище и в църквата, не означава ли, че може и да е погрешно, или сме били подведени от деца да вярваме в това, което правителството и църквата искат от нас да вярваме?

Въпреки че е бил осмиван много от научния свят, когато Сътчин публикува за първи път преди 30 години, първата си книга, “12-та планета” и следващите книги, които той колективно нарича “Хрониките на Земята”, в  момента те се приемат по-сериозно от все повече научни авторитети. “Хрониките на Земята” в действителност са много интересно четиво. Толкова много се промениха нашите знания за древния свят през последните 30 години, че съмненията в доктрините на конвенционалната наука днес за произхода на човечеството, започват да изглеждат все по-бутафорни. Има множество документални филми на Discovery Channel и History Channel, обхващащи нови открития за древния свят, не само на гърци, римляни и египтяни, но по-стари цивилизации и всяка година нови артефакти са открити, и ние добиваме по-дълбоки разбирания за технологичните нива на тези народи.

Ако боговете на древен Шумер, древна Месопотамия, древен Египет, древна Гърция и древен Рим са наистина едни и същи, и също са били реални същества от далечното минало на Земята, включително и герои от митични истории, това дава ново значение на религията и боговете, на които човечеството се е кланяло през вековете. Поради тази причина лидерите на католическата църква и еврейската вяра мълчат за тези теории, защото, ако човечеството наистина е създадено от извънземна раса, им се налага още по агресивно, чрез съвременни средства за пропаганда, да убеждават безброй милиони последователи в измислици, често като средство за поддържане на контрол върху населението, в противен случай, новите възгледи може да се окажат причина за бунт срещу религията. Не забравяйте, че в Библията съществуват много противоречия за произхода на човека. Като пример ще ви дам, историята за Адам и Ева. Според Стария завет, първите двама човека са Адам и Ева. Те имат трима сина. Въпроса е, откъде се взеха тогава техните жени?

За първи път започнах да се интересувам от древни цивилизации и мистерии на Земята, когато прочетох  в детството си “Колесниците на боговете”, публикувана от Ерик фон Деникен. От тогава прочетох доста книги. За Атлантида и други тайни от миналото, а скоро след това, което е било неизбежно, се натъкнах и на произведенията на Захариа Сътчин. Докато много други книги, изброяваха странни артефакти и места, те не успяваха да навържат в съзнанието ми нещата заедно и в смисъл, докато Сътчин нарисува пълна картина, и не само за някои от тези тайни, а за цялото съществуване на човека на земята. С времето успях да запълня пъзела, в който бях попаднал от това, в което са ме убеждавали в училище. В трета серия на документалният ми филм “Сериозно за НЛО“, успях и визуално да представя една малка част от тези заключения. Ето защо “Хрониките на Земята” на Сътчин са наистина едно изключително четиво с убедителна представа за нашето творение.

Мисля, че много хора с рационално мислене, трябва да признаят, че независимо, дали теориите на Захариа Сътчин са верни или не, таблетките от Шумер съществуват и са реалност, заедно с техните послания и тези невероятни истории от преди векове, дори от преди Потопа. Това са най-вероятно факти, а не митове. Ние научаваме повече всяка година за древни събития от археологията, които се оказват верни, дори и в идентифициране на исторически периоди по времевата линия. Защо трябва тези факти, да се игнорират? Нима това, на което ни учат в университетите и институтите за образование е единствената и свята истина? Глупаво е да го повярваме нали! Теорията, че човек е създаден от същества от друга планета, и че древните боговете са всъщност хуманоиди от по-напреднала цивилизация, преди да започне нашето време, не звучи ли поне малко по-вероятно, от колкото убеждението, че човека е произлязъл от маймуната? Истината винаги е проста, но хората, които смятат себе си за по-умни от останалите, от чист егоизъм, я правят много по-сложна не само за себе си, но и към сляпо вярващите си поддръжници. Всеки слепец иска да бъде воден от човек с поне едно око. Интересно е, че днес всички ослепели от убеждения, предпочитат да бъдат водени именно от напълно слепи авторитети. Изхода от това е тъжен. Сигурен съм, че в далечното бъдеще, поколенията ще се присмиват на това, в което вярваме днес. Както между другото се е случвало през вековете с наивните убеждения във величието на науката.

Надявам се статията да ви е била полезна в търсенето на истината. С усмивка: Пешо Симеонов

Тук ще оставя линк (Виж тук) към един от най-добрите документални филми с участието на Захариа Сътчин “Сами ли сме във вселената?“, който поставих към каталога в този сайт.

Също така, може да посетите и официалния сайт на Захариа Сътчин: www.sitchin.com


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Американската армия си сътрудничи с изследователи на НЛО за разработване на футуристични технологии

To The Stars Academy of Arts and Science – изследователската група за НЛО, собственост и …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.