Real Time Web Analytics
Начало / ИГРАЛНИ ФИЛМИ / Извънземно похищение (2014)

Извънземно похищение (2014)

Семейство на ваканция се сблъсква с извънземна заплаха в този трилър, който е базиран на действителният феномен “Светлините над планината Браун” в Северна Каролина.

Едно семейство решава да направи една, дори незабравима почивка сред природата. Те решават да заснемат ваканцията си с камера от тръгването до пристигането им в планината. Подготвяли са се няколко дена, като си носят палатки, спални чували, решили да забравят за ежедневието и еднообразието в сивия град. Това което не знаят е, че това пътуване, наистина ще бъде незабравимо и то само за тези, които оцелеят. Когато пада ноща, събрани пред запаления лагерен огън, забелязват странни летателни апарати, движещи се прекалено бързо и рязко в тъмното небе. По телевизията съобщават за извънземно нашествие и те решават да си тръгнат на следващата сутрин. Това ще се окаже трудна задача, защото по пътя те откриват спряна кола, в която няма никой. Търсят хора и стигат до железопътен тунел, от който чуват странни звуци. Опасяват се, че това са извънземни същества и тръгват да бягат, докато не стигат до къща, където на смяна е дежурен горски полицай. Те остават там с мисълта, че са на сигурно място, но скоро разбират, че дори и въоръжения мъж не може да им помогне.

Петър П.Симеонов
Петър П.Симеонов

Личен коментар: Както винаги, в подобни кино продукции, сценаристите, продуцентите и режисьорите търсят тръпката от страха на зрителя. Извънземните са представени отново в сянката на страховити създания. Те са лошите, а човека е беззащитен и подсъзнателно невинен. Натрапването в съвременното кино, че за човечеството, заплахата към неговото унищожение идва отвън границите на планетата е психологичен трик. Истината е, че човечеството е опасно за самото себе си. То се самоизяжда отвътре, което пък може да се нарече и духовен канибализъм. Всъщност няма по деморализирано общество от съвременното. За бъдещото не смея и да мисля.Уил Дюрант беше казал, че …”Всяка велика цивилизация не е завладяна от вън, а се е саморазрушила от вътре.” 

 


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

МАНДАЛОРИАНЕЦЪТ ЕП 2 / С 1

“Детето” 2 епизод. Насочвайки ги към себе си, мандалорианецът сега трябва да се бори с …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.