Начало / ПРИРОДА / Екология / ИЗЯВЛЕНИЯ НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА НЕСТЛЕ: ВОДАТА НЕ Е ПРАВО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИВАТИЗИРАНА!

ИЗЯВЛЕНИЯ НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА НЕСТЛЕ: ВОДАТА НЕ Е ПРАВО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИВАТИЗИРАНА!

Дали бившият президент на Нестле Питър Брабек-Лемате смята, че водата е човешко право?

Peter Brabeck-Letmathe вярва, че водата е човешко право и че всеки, навсякъде по света, има право да пие чиста и безопасна вода. Но?

Питър Брабек-Лемате, австрийски предприемач, който от 2005 г. е президент на групата на Нестле, смята, че водоснабдяването трябва да бъде приватизирано, така че като общество да осъзнаем нейното значение и да се сблъскаме с подценяването, което се случва днес.

Някои думи, които предизвикаха определено ступор, особено ако се има предвид, че “Nestlé” е световен лидер в продажбата на бутилирана вода. Сектор, който отчита 8% от общите си приходи, които само през 2011 г. възлизат на 68,580 млн. Евро. Но Брабек, се сблъсква с тези и други критики, за да подчертае фактът, че много хора имат схващането, че ако водата е свободна те не и отдават истинската стойност, която притежава.

Нестле твърдят, че правителствата трябва да гарантират, че всеки човек трябва да има  по 5 литра вода на ден за пиене и още 25 литра за лична хигиена, а останалата част от консумацията трябва да се прилага според търговските критерии. Или с други думи, да си я плаща на пазарни цени.

Питър Брабек-Лемате, австрийски предприемач, от 2005 г. е президент на групата на Нестле

Според Питър Брабек, водата трябва да се третира като всяка друга добра храна и да има пазарна стойност, която би била установена от закона за търсенето и предлагането (!!!).

Само по този начин, казва той, ще вземем мерки за ограничаване на прекомерната консумация, която се случва днес. Цяла душа на благотворителността е г-н Питър Брабек-Лемате. Ето как големите корпорации постепенно ще сложат ръка на най-ценният ресурс на планетата – питейната вода. А вие? Все още ли купувате продуктите на “Nestlé” за да ги правите още по-силни и алчни?

Автор: П.Симеонов


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ФУКУШИМА. радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.

Европейската комисия спира забраната за внос на облъчена храна от Фукушима. “Човек чувства заплаха от …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.