Начало / НЛО / КОМИСИЯТА “MJ 12” (част първа)

КОМИСИЯТА “MJ 12” (част първа)

Втази статия ще се запознаем по-подробно с добре познатата секретна организация в уфологичните среди “Majestic 12” (известна е също като MAJIC 12, Majestic Trust, M12, MJ 12, MJ XII или Мнозинство 12). Това всъщност е предполагаем код на името на таен комитет от учени, военни лидери и правителствени служители, образуван през 1947 г. по заповед на американския президент Хари Труман. Целта на комисията е да се проучи НЛО активността в резултат от катастрофата на извънземен космически кораб близо до Розуел , Ню Мексико, през юли 1947 г. Аз както винаги ще бъда безпристрастен. Читателите и зрителите на авторските ми филми, добре знаят, че аз представям нещата по темата с НЛО, напълно фактологично. Изследвам добре доказателствата, за да ги представя след това и в информационното поле с чиста съвест. Така ще направя и сега. Може би защото малко хора знаят, че документите, които доказват съществуването на комисията “Маджестик 12” са много спорни. Дали са подправени или автентични. Така, че нека започваме.

Хари Труман 33 президент на САЩ (1945-1953)
Хари Труман
33 президент на САЩ
(1945-1953)

Теорията на конспирацията твърди, че тази комисия е създадена от правителството на САЩ, за да прикрие информация, която доказва извънземния произход на НЛО. Основното доказателство за съществуването на група наречена Магическите дванадесет е колекция от документи, които за пръв път се появяват през 1984 г., и които са били обект на много дебати. В оригиналните документи се посочва, че: Група “The Majestic 12” … е създадена по тайна заповед на президента Труман на 24 септември, 1947 г., по препоръка на д-р Ваневар Буш и държавния секретар по отбраната Джеймс Форестал. Съществуването на MJ-12 се отрича от някои агенции на правителството на Съединените щати, които настояват, че документите, които предполагат съществуването на подобна секретна комисия са просто измама. И както ще видим малко по надолу, с право. ФБР разследва документите, и стигна до заключението, че са подправени, основано предимно на извършени от AFOSI изследвания и Службата за специални разследвания на САЩ. Мненията сред НЛО изследователите са разделени: Някои твърдят, че документите са истински, докато други твърдят, че са фалшиви, главно поради грешки във форматирането, хронологията и неправилното изписване на някои секретни термини от националната система за сигурност на САЩ.

През 1985 г. в друг разсекретен документ отново се споменава MJ-12 с хронология от 1954 год. Въпросните документи са доста широко разпространени в интернет, например в сайта на ФБР, където те са отхвърлени и обозначени като фалшиви. (Виж тук)

От появилите се първи MJ-12 документи, във времето до днес изникнаха хиляди страници на други предполагаеми изтекли правителствени документи, в които се споменава MJ-12 и участието на тази група в правителствено прикриване на извънземния произход на НЛО, понякога наричани и “Маджестик документи.” Всички те са доста спорни, като най съмнителна е тяхната автентичност. За мое съжаление към много НЛО изследователи, някои от тези документи са се доказали като безспорна измама, обикновено отново и отново препечатани и пренаписани в несвързани правителствени страници. Най-спорен е първичният формуляр на MJ-12 Документ, който е дълъг линотип, написан ръчно, датиращ от 1954 г., и наречен “Наръчник за Специални операции (SOM)”. В него са посочени начините в манипулирането на катастрофата в Розуел и прикриването на отломките от нея и телата на Извънземни Билогични Единици. Възраженията срещу неговата автентичност обикновено са насочени към стила в който е написан, несъответствия и някои исторически анахронизми.

За MJ-12 документите се твърди, че датират от 1942 до 1997 г. и са все още предмет на разгорещени дебати в общността на НЛО изследователите. Документите включват такива въпроси, като поведението например на специална група, при среща с извънземни същества, диаграми и протоколи от военни проучвания на НЛО, бележки и описания върху разнообразни случаи с НЛО, и изявленията на президента свързани с въпроси за НЛО.

MJ 12 LOGO Peshakoffstudio_00000Но нека си припомним, какво всъщност се твърди за Маджестик-12 (на английски: Majestic-12, MJ12). Това е кодовото название на свръхсекретна група от 12 държавни служители, сформирана през 1947 година със заповед на президента Хари Труман. Тяхната основна цел е да документира различни явления свързани с НЛО след инцидента в Розуел, Ню Мексико през 1947 година, където според някои се разбива извънземен космически кораб и са намерени тела на извънземни.Маджестик-12 се явява компонент на теорията на световния заговор и уфологична доктрина. През декември 1984 г. кинопродуцентът и експерт по НЛО Джейми Шандера получил странна пощенска пратка. В пакета имало документи и 35-милиметрова фотографска лента. Липсвало обяснително писмо, липсвал адресът на подателя. Пощенската марка била с печата на Албукерк, Ню Мексико. Документите, свързани с групата, стават обществено достояние едва след като последният от първоначалните 12 членове умира.
Тези, които смятат явленията НЛО за измислица, с право ще попитат: “Ако тези неща са реални, къде е доказателството?”
Е, ако Маджестик 12 са реални, то това е е доказателството. Какви са Majestic 12 ? Папката със секретни документи оставена на Джейми Шандера, е споделена първо с Бил Мур. Тези двама мъже се отдават безкористно на усилен труд, за да открият истината за Маджестик-12. Документите оставени пред дома на Шандера, са публикувани в “Неканени гости”, от Ричард Хол, и “Катастрофа в Корона” от Стейтън Фрийдмън (Stanton Friedman и Don Berlinger) през 1992 год.
Ако тези страници са автентични, тогава те съдържат жизненоважни доказателства за съществуването на НЛО и извънземни същества. Отделете време, за да ги погледнете, защото съм сигурен, че интереса ви ще нарастне, съчетан със странното, но известно на повечето от вас, чувство на изследователско любопитство. Страница втора (2) дава насоки към имена от “Маджестик-12”, страница трета (3) дава информация за катастрофата в Розуел, и страница шест (6) е паметната бележка на Хари Труман от 24.09.1947 г., в която президентът на САЩ заповядва на секретаря по отбраната Джеймс Форестал да сформира комисия по случая и да задейства операция “Маджестик 12” във връзка с откриването през юли 1947 г. в околностите на Розуел, катастрофирал “летящ обект с формата на диск” с извънземни биологични обекти. Експерти графолози потвърдиха, че подписът на Хари Труман е автентичен. Оригиналните документи можете да смъкнете за преглед от следващият линк:  majestic-12.pdf

В документите “MJ-12” се съдържат още и подписи на важни хора като Алберт Айнщайн и Роналд Рейгън например. Въпреки споровете, продъжават да излизат на бял свят още документи освободени от 1997 г. насам. Както винаги те продължават да бъдат обявявани за несигурни, а някои твърдят, че са изцяло фалшиви. Вкарването на съмнението в психологията на обществото, е много добър и доказан похват за прикриване на истината, каквато и да е тя. Но, въпреки опитите за дезинформация от страна на ФБР, и ненужното кудкодякане на скептиците по темата, още преди появата на “съмнителните” според тях MJ-12 документи, в Канада съществува разсекретена информация, отново в документи, датиращи от 1950 г. и 1951 г., които са били открити за обществото още през 1978 г. В тези документи се споменава за съществуването на подобна, силно класифицирана група от САЩ, с основна цел за проучване на UFO дейност в рамките на Пентагона (Pentagon’s Research & Development Board, RDB), начело с д-р Ваневар Буш. Въпреки че името на групата не се споменава, изследователите твърдят, че тези документи остават най-убедителното доказателство, че е съществувала подобна група. Все пак, Канада е друга суверенна държава, със собствена структура на тайни служби и класифицирана информация. Съществуването на подобни документи в един и същ диапазон от време, в две различни държави, вече не е случайност, а доказателство за реалността на подобна строго секретна организация. Тук трябва да подчертая, че информацията за съществуването на канадските документи, изобщо не се споменава от критиците за съществуването на “Маджестик 12”, което достатъчно добре доказва и начина на поднасяне на съмнението, което трябва да отстрани реалността от фактите. На конференция на МУФОН, бяха дадени показания от няколко правителствени учени, свързани с този проект, потвърждаващи съществуването му.

robertsonpanel peshakoffstudio

Но нека ви представя и други теории, които предполагат, каква може да е структурата и дейноста на групата “Маджестик 12”. Както Ви казах в началото, аз ще бъда безпристрастен, а вие ще направите своите крайни изводи и мнения по този въпрос.

  1. MJ-12 е понякога свързвана от конспиративната НЛО литература с исторически проверимата, но и дълбоко потайна специална група NSC 5412/2, (Виж тук) създадена от президента Дуайт Айзенхауер през 1954 г. Въпреки че специалната група не разглежда конкретно НЛО, тя се свързва от някой изследователи, като звено на MJ-12 , създадена през 1947 г. Тук изследователите наблягат най-вече в присъствието на числото “12” в имената на двете групи и тази констатация се цитира като интригуваща, което за мен лично е несериозно. Другият факт, ми звучи по достоверен в тази конспиративна теория. Че първият председател на специалната група NSC 5412 е Гордън Грей, който пък е един от предполагаемите членове на MJ-12.
  2. Други спекулират, че MJ-12 е звено за междупланетна отбрана, на НЛО военна групировка, действаща от 1940 до края на 1950. На мен това ми звучи откачено, да не кажа и друга дума.
  3. Друга конспиративна теория твърди, че “Маджестик 12” е свързана с правителствената секретна група на ЦРУ, Office of National Estimates или ONE, предшественик на сегашния Национален Разузнавателен Съвет (NIC). ONE е създадена през 1950 г. от директора на ЦРУ генерал Уолтър Смит (Walter Bedell Smith), който е заменен след смъртта му в групата, от секретаря на отбраната Джеймс Форестал, отново свързан с MJ-12. Тази история гласи, че е вид супер филиал на ЦРУ, чиято единствена задача е да произвежда координирана “Национална разузнавателна прогноза”. Освен Смит, тази секретна служба се състои от 11 други членове. Което отново ни посочва числото 12. В скорошни разсекретени докумети за участието на ЦРУ в разследвания на НЛО се казва, че на 30 януари 1953 год., е направен брифинг, в който се пручвало възможността, да бъде развенчан митът за НЛО пред обществото, и следствие от това е създаден комитет, известен като “Robertson Panel”(Виж тук). Това се случва, след като ЦРУ преразглежда с голяма доза безпокойство разпространените съобщения за неидентифицирани летящи обекти, особено в района на Вашингтон, окръг Колумбия през лятото на 1952 година. Членове по това време са директора на ФБР Едгар Хувър, Уилям Бънди, началника на Генералния щаб, адмирал Б. Биери, президента Айзенхауер, и Уилям Лангер, историк от Харвард, който е бил и председател. Позовавайки се на ONE като супер мозъчен тръст в рамките на ЦРУ, тази теория звучи най-достоверно, като свързва документирано, членове от групата “Маджестик 12”. Тук ще направя кратко допълнение, за да стане много по ясно, каква всъщност е била конкретната задача на “Robertson Panel”. Целта на екипа е да доведе до намаляване на публичния интерес към “летящите чинии”, които днес се свързват със силна психологическа реакция на отрицание. Това обработване на общественното мнение е било осъществено чрез средствата за масова информация, като например телевизията, филми и популярни статии. Според учените участващи в проекта, основеният начин за подобно обработване на човешкото мислене, ще бъде осъществено чрез представянето на действителни истории, които са били озадачаващи в началото, но по-късно научно обяснени. Както в случая с фокусите, които имат много по-малък ефект, ако “тайната” им е вече разкрита. Такава програма трябва да доведе до намаляване на текущата наивност във вярата на обществото за НЛО и следователно до постигането на чувствителност към тази тема от умна и доста манипулативна враждебна пропаганда. Така, че това са напълно реални психо похвати, които във времето са си свършили перфектно целта, особенно, когато виждам днес отношението на голямата маса от човечеството към доказателствата за извънземно присъствие на планетата. (Вижте повече за подобен психологичен проект на Д-р Едуард Кондън тук)

Разбира се всевъзможните теории не свършват само с тези, които поставих по-горе. Но бих казал, че те са като отправна точка към всички останали, които според мен са колкото странни, толкова и налудничави. Аз няма да губя времето Ви с тях. В интернет, особено в българиските сайтове съществуват достатъчно глупости, написани по темата “Маджестик 12”. Казвам “глупости” в пълния смисъл на думата. Аз лично загубих доста от личното си време да прочета някои от тях. С насмешка разбира се. Няма да споменавам имена на домейни. Това е против разбиранията ми за толерантност, дори и към глупака. Защо казвам всичко това ли? Ами защото всъщност “Маджестик 12” не е това, което се представя в подобни български манипулативни и далеч от истината статии, книги и интервюта от телевизиите ако щете.

Страница от документите "Majic"
Страница от документите “Majic”

Всъщност “The Majestic 12” не е точното име, което отговаря на истината. Ето защо и в канадските документи, за които ви разказах малко по нагоре в тази статия, не се споменава името на групата. Защото очакваното от подведените в информацията е името на “Маджестик 12”. В български сайтове, дори прочетох още по-звучен превод, който е смешен, “Магическите 12”. Те очакват да открият група от 12 човека, което е голяма дезинформация, а всичко всъщност, започва с един топ секретен проект със странното име “Maji” контрол. Това е правителствена група, която е била отговорна за всеки аспект на среща с извънземни форми на живот, включително сигурността и разузнаването, и дезинформация за предотвратяване на общественото или чуждестранното разкриване на извънземното присъствие. (Ето защо всички документи, отнасящи се до “MJ-12” или всяка друга форма на това име са погрешни). Maji е действащ проект във Вашингтон. А “MAJIC” е класификация за сигурност на всички Maji и Aquarius (Водолей) проекти. MAJIC означава “Maji (Control) контролира.” MAJIC всъщност е най-високата класификация за сигурност в страната. И така. С MJ-1 се обозначава директора на проекта “Maji”. Обикновено той е директорът на ЦРУ и докладва по тези въпроси само на президента. Другите членове на Maji са, както следва MJ-2, MJ-3, MJ-4, и т.н. Това е причината всъщност, MJ-12 да не може да се използва като име на група, а като секретно име на лице. Или лицето MJ-12 е номер 12 в групата. От което следва, че всяко позоваване на MJ-12 е на лице и нищо друго. Справки и документи, отнасящи се до “MJ-12” като “Група” са неправилни. Ето защо казах, че глупавите спекулации около “Маджестик 12” като група, са смешни. Но нека не забравяме, че това пък не отрича изобщо фактологията за съществуването на реална и подобна секретна група. Тъкмо обратното. В следващата част на тази статия, ще Ви запозная с повече подробности около обстоятелствата и произхода на подобен секретен правителствен проект. В тази първа част на тази статия, Ви въведох в съмненията, отрицанията и подвеждащата информация около комисията “MJ-12”.

Обичайте се и си помагайте! Всичко останало е губене на време!

Статията подготви за Вас: Петър Симеонов

 

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

You cannot copy content of this page