Начало / Артефакти / Летяща чиния на 400 год. в Румъния

Летяща чиния на 400 год. в Румъния

Туристите, които посещават църква в средновековната цитадела в Сигишоара, Трансилвания (Румъния) са били озадачени от странния обект изрисуван на приблизително 400-годишен стенопис.

Картината се появява за първи път през 17 век, след като мястото за поклонение от 13 век е било опожарено. Дали на средновековната стена в тази румънска църква е изобразен Неидентифициран Летящ Обект? Според Николае Тескула, мениджър на Историческия музей в Сигишоара, странният неидентифициран обект може да бъде само изображение на облак в небето, дошъл от въображението на художника. Тескула казва още: “Църквата е Евангелската и изображението има второстепенна роля. Наистина, има една картина в ризницата на църквата с религиозна сцена, която представлява облак – може би Свети Илия на небето – което прилича на купол, но може да доведе до по-модерно тълкуване, което може да ни накара да мислим за НЛО .”

Църквата в Сигишоара, Трансилвания, Румъния.
Църквата в Сигишоара, Трансилвания, Румъния.


 


Той смята, че картината може би е създадена от древен местен художник от Сигишоара. Тескула добавя: “Мнозина казват, че това е НЛО. То наистина прилича на НЛО, но това е само от визията и въображението на художника. Като картините на Леонардо да Винчи, всеки може да ги тълкува както си иска.” С което лично аз не съм съгласен. Точно пък с картините на Леонардо. Аз съм художник и много добре знам, че Леонардо е представял реализъм в картините си и ни е показал точно това, което виждаме. Друг е въпроса с абстрактната живопис или модернизма. Но както винаги все ще се намери някой, който глупаво да ни убеждава, че това, което виждаме, не е онова, за което си мислим, а онова, което някой друг иска да видим.Всъщност омръзна ми от глупави констатации. Всичко друго, колкото и абсурдно да звучи е възможно, само извънземното присъствие е невъзможно. Но някой ден, дано да е скоро,  това ще се промени. В което съм сигурен.

 

[aesop_image imgwidth=”660″ img=”https://peshakoffstudio.com/my_uploads/2016/05/Romanian-Sighisoara-Biserica-UFO-peshakoffstudio-1.jpg” credit=”Стенописа в Сигишоара” align=”left” lightbox=”on” caption=”Стенописа в Сигишоара” captionposition=”left”]

 

Всъщност църквата се намира в средата на хълма Царевец. Той бе опожарен два пъти, и поради тази причина по стените се съдържа смесица от художествени стилове. Манастирската църква също е домакин на много ориенталски молитвени килимчета, като тази колекция е втората по големина в страната, след тази в Черна църква в Брашов.

 

[aesop_image imgwidth=”660″ img=”https://peshakoffstudio.com/my_uploads/2016/05/ufo-church.jpg” align=”left” lightbox=”on” caption=”НЛО изобразен на стенопис в средновековна румънска църква” captionposition=”left”]

 

Аз лично не виждам с нищо този обект да ми напомня на облак. Още повече на Свети Илия. Ясно се вижда летящ диск, като в долната му част, точно в центъра се забелязва и пирамидален издатък обърнат обратно, който изобразява може би двигателната част на обекта.

UFO Romania Transilvania_00000

С други думи, за мен художника преди 400 години е станал свидетел на преминаване над святото място на летящ дисковиден апарат. Тази среща му е направила толкова силно впечатление, че той е решил, че това “нещо” дошло от Божествените небеса се е появило за да възроди от пожарите светостта на местността. Преди 400 години, всеки би си помислил същото. Днес подобна среща, ще бъде класифицирана, като среща с НЛО. Всъщност това не е единствената подобна творба от по-старо време, на която виждаме увековечени подобни срещи със странни за времето си, небесни апарати. Но за това ще се спра по-подробно в някоя бъдеща публикация.

За вас информацията подготви: Пешо Симеонов

Източници: www.mirror.co.uk и www.romania-insider.com

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Течна кръв, открита в праисторическо 42 000-годишно конче

Сибир е запазил най-старата кръв в света, която увеличава надеждите за връщане на изчезнали видове …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.