Начало / НЛО / Леърджет и Аербъс имаха странни срещи с НЛО над Аризона

Леърджет и Аербъс имаха странни срещи с НЛО над Аризона

“Learjet” и “Airbus” имаха странни срещи с тайнствени обекти над Аризона

След като новината от 9 ноември (2018) за необясними срещи между няколко самолета и НЛО в небето над Ирландия (Виж тук), обиколи за кратко световните медии, реших да се разровя и да потърся други подобни инциденти, които да споделя с моите читатели. Както съм казвал вече, поради причината, че бързо се замитат под килима и фокуса на обществото се завърта в съвсем други плоскости на пропагандата в медиите, трявба да върнем погледа си там където трябва. Така ще направим и сега.

Поредица от странни събития се случили в полети на комерсиални авиолинии над Южна Аризона на 24 февруари 2018 г. Между 15:30 часа и 4:15 часа местно часово време (САЩ), N71PG , Learjet 36 принадлежащи на Phoenix Air и полет на авиолиниите на American Airlines 1095, A321, са имали независими близки срещи със странни летателни обекти, летящи на около 40 000 фута. Инцидентът се е случил, когато самолетите са летели в източна посока на около 37 000 фута, между пустинята Соноран и границата с Ню Мексико.

 

N71PG , Learjet 36
N71PG , Learjet 36

 

Peshakoffstudio получи официално аудио файл директно от молба в официалният сайт на ръководството на въздушния трафик на ФАА на Албакърки център, на който е записан разговора с пилотите и другите самолети в околността като необичаен инцидент. Тук го поставям в неговата необработена версия:

 

Първоначалният доклад е от N71PG, Learjet, чийто екипаж пита Албакърки Център, дали има някакъв трафик над тях. Контролерът отговоря “негативно”, което означава, че няма трафик. Пилотът на Learjet отвръща предизвикателно, “нещо има”. ” А друг пилот се включва на честотата, казвайки “НЛО ?”, и пилотът на Learjet отговоря “Да!”.

Няколко минути по-късно администраторът от кулата моли американския екипаж от  “American 1095”, да го уведоми, ако види нещо “да преминава над вас през следващите 15 мили”. Пилотът на “Американските авиолинии” отговаря озадачено, “ако нещо премине над нас ?” Контролерът отговоря “потвърдено, имахме самолет пред вас на 37 хиляди фута, който съобщи, че нещо е преминало над него, а нямахме никакви радарни цели, така че просто ме уведомете, ако видите, че нещо преминава над вас. ”

В този момент нещата стават още по-интересни, когато пилотът на Learjet казва: “Не знам какво е, но не беше самолет и се движеше в обратната посока”.

Минута по-късно American 1095 се обажда отново, казвайки: “Да, нещо просто мина над нас, като – не знам какво е, но беше поне на две-три хиляди фута над нас.” Контролерът на полетите спокойно “признава” доклада на пилота и не казва нищо друго.

Миг след това администраторът от кулата пита екипажа на American 1095 “Можеш ли да кажеш дали е в движение или е неподвижен?” Пилотът бързо отговаря: “Не можех да го направя, ако беше балон или нещо друго, но то просто излъчваше светлина или имаше голямо отражение и на няколко хиляди фута над нас тръгна в обратната посока”. Контролерът потвърждава доклада само като казва “roger (?)”.

Малко след това пилотът на Learjet пита на честотата “дали е балон на Google ?” На което “American 1095” отговаря в затруднен тон “съмнително”. След това се появява и друг глас, който казва “НЛО!”

Цялото събитие, поне от този аудио запис, е продължил около шест минути.

Американската авиокомпания A321 като тази, която участва в инцидента.
Американската авиокомпания A321, която участвала в инцидента.

Според представител на FAA, който е бил изключително полезен при предварителното разследване, казва, че инцидентът е описан, и въпреки това ръководителят на контролният център на полетите в Албакърки дори не е знаел за случилото се. Това изглежда малко странно, като се има предвид, че някакъв неидентифициран обект е летял по силно трафикирани въздушни маршрути на височината за реактивни самолети, който е бил без транспондер, и на всичко това, не се е появил на радара и не е комуникирал с контрола на въздушното движение.

FLIGHTRADAR24 Изображение на местоположението на N71PG в 3:47 ч. Местно време, отдолу е местоположението на AAL1095 в същото време, за да ви даде представа за разстоянието между двата самолета, докато летят на изток над Аризона.
/FLIGHTRADAR24/ Изображение на местоположението на N71PG в 3:47 ч. Местно време, отдолу е местоположението на AAL1095 в същото време, за да ви даде представа за разстоянието между двата самолета, докато летят на изток над Аризона.

Инцидентът идва след странна и забележително документирана поредица от срещи с “мистериозен самолет”, летящ на подобна надморска височина, който се случил в небето над Орегон и Северна Калифорния през октомври миналата година. В това продължително събитие, F-15 на USAF е преследвал обект, който е летял с огромна скорост, без транспондер и изчезнал от радарите изведнъж, а отговорът както на FAA, така и на военните е бил обширен на много нива.

Трябва да отбележим, че регионът, в който се е случил този инцидент, е много добре известен, защото е силно активен от военни самолети и дори евентуално тайни самолети, които остават под прикритие и в тайна. На изток е “White Sands Missile Range”  и база “Holloman Air Force”. На юг е Тюсон, където множество военни въздухоплавателни средства оперират от две основни бази – Davis Monthan AFB и Tucson International Airport. На север е Phoenix и Luke AFB, което е основна тренировъчна инсталация за пилоти F-35 и F-16. На запад са MCAS Yuma и сложните гами комплекси, които го заобикалят. Всъщност това е и зона, където се намират мрежите от огромни дълбоки подземни бази (D.U.M.P.) На юг се намира и Форт Хуачука, който е домът на многобройни безпилотни самолети, включително един от командващите специални операции на армията “MQ-1Cs Grey Eagles” и “US Border Patrol (RQ-9 Reapers)” и кой знае още какво , да не говорим, че е също така и основна станция за обучение на военновъздушните оператори RQ-7. Тогава там е целия преходен военен трафик, който посещава района за тренировки и упражнения. Достатъчно е да се каже, че това е гореща точка на военната авиация и също се смята, че е по-скоро коридор за тайните самолети.

Но нито едно от тези неща не обяснява пряко защо въздухоплавателно средство, още повече ако е секретен модел, нов тип самолет, ще пътува напълно неангажиращо посред бял ден, точно над върховете на самолетите, в които присъстват и стотици цивилни преки свидетели. Напълно нелогично. Още повече, че Неидентифицираният Обект не е имал никакъв контакт с контролната кула за въздушен трафик. А след инцидента не се появила никаква история за нелегален дрон или военен самолет с неизправна комуникация, поне доколкото ни е известно.

Както винаги съм казвал, ако трябва да бъдем обективни, заслужава си да се спомене, че въздушните балони се зареждат в атмосферата редовно и навсякъде в небето на САЩ, а правилата и регламента който ги съпътства по закон, не задължава стартиращата страна на балона да се свърже с FAA или по закон да бъдат осигурени задължително радарен рефлектор или транспондер.

Можете да прочетете за тези правила тук и те вероятно ще бъдат изненадващи за мнозина, тъй като радиостанция, камера или друго устройство, което се забива в предното стъкло на самолет при скорост 500 км / ч, изглежда като заплаха за обществената безопасност. Но е факт, поне за сега, че тези научни устройства се стартират ежедневно по целия свят без инциденти. Което пък не означава, че не могат да се доближат твърде опасно до самолетите. Има много видеоклипове в интернет, които заснемат подобни срещи с пътнически самолети и балони, които са доста обезпокояващи и може би не е далече момента, в който ще се случи и най-страшното. Вижте видеоклип, който е заснет от камера поставена на подобен балон (не забравяйте да включите звука за видеоклипа по-долу).

Но дори и при тази възможност, пилотите не звучат и не са убедени, че обектът, който са видели, е просто преминаващ балон. Пак ще кажа, че балонът няма собственна задвижваща сила, той се носи по въздушните течения и е невъзможно да ускорява, да спира или пък внезапно да променя посоката си. Последвалото разследване по случая е засекретено. Така, както ще се случи и с инцидента в небето над Ирландия, който нашумя през последната седмица (Виж тук). За мен лично, като разследващ инциденти с НЛО, подобни доклади са много ценни, поради факта, както съм казвал и преди, че пилотите са на високо ниво на обучение. Те знаят какви  обекти е възможно да видят във въздушното ни пространство, могат да правят обективна разлика между тях и най-вече от директен опит различават необясними въздушни от земни подобни апарати. Първо трябва да се отнасяме сериозно към аномалните явления, да премахнем, ако се налага, няколко пъти възможните обяснения, за да стигнем в крайна сметка до невъзможното, което вече е наистина мистерия. С вас разследва и този път: Петър Симеонов

Публикацията подготви за вас: Петър Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.