Начало / ОБЩЕСТВА / Нов Световен Ред / Макрон разгръща 89 000 полицаи, за да осуети френската революция

Макрон разгръща 89 000 полицаи, за да осуети френската революция

peshakoff
Петър Симеонов

За разлика от “българските протести” ако може така да се нарекат, във Франция се оформя съпротива в голям мащаб, срещу глобализацията като цяло. Както винаги, българите са доволни, когато властта ги подмами с някоя друга лъжа. Медиите, като БТВ и НоваТВ, омаловажат исканията с фалшиви новини и несъществуващи събития, удобни на статуквото и протестите са “потушени”. Заедно с това като подложим и малко студ, е идеалната рецепта за “спокойствие”. Всички се прибират по домовете на топло, гледат същите телевизии, които са ги предали, псуват една вечер на литър алкохол, и два дена от махмурлук, чакат роднините им от чужбина да ги благословят с поредната финансова инжекция и весели празници. Шоу програми и деградирали морално лица, забавляват “протестиращите” българи до печките на дърва, телевизорите и диваните купени с кредит. Във Франция, както вече се беше случило през 2005 год. гражданите не са подкупни с евтини обещания за да продължават глупаците да правят каквото си пожелаят там някъде, където смятат, че са на “върха”. Ето защо Президентът Емануел Макрон планира да разположи още 89 000 полицейски служители във Франция, за да осуети френската революция този уикенд. Стотици хиляди протестиращи защитават Франция във връзка с масовото въстание срещу глобализацията. Протестите се разпространяват в части на континентална Европа, тъй като основните медии продължават да намаляват мащаба на събитията. Ето защо от щаба на протестиращите се заговори за насочване на една част от исканията за смяна на медийната среда и атаки срещу корумпираните основни европейски клана, които контролират телевизиите. Така, че няма как да очакваме от тях да отразяват реалните събития. Днес именно тази индустрия контролира психологията на тълпата. В България е същото. Но нашите протестиращи не обърнаха внимание на най-важните виновници за състоянието на българското съзнание в обърканата до крайност, политическа среда.

В Европа обаче се заражда разширен фронт на съпротива. Все по-голям брой хора се притесняват от имиграцията , от бедността и от бъдещето на децата си . Много от тези хора не могат да бъдат класифицирани според политическа насоченост. Те могат да бъдат от ляво или дясно, но повечето имат поне една характеристика: Те са трудолюбиви хора от средната класа. Тези хора са едва представени в Западна Европа. Медиите ги наричат ​​ксенофоби, а правилните и далечните леви анархисти и политиците не изглежда, че ги чуват, тъй като някои от партиите им са забранени от правителствените коалиции. Този демократичен дефицит води до напрежение, което особено политиците глобалисти не виждат, тъй като се съсредоточават върху търговията, ООН и международните отношения, които обслужват интересите на елита в ЕС. Историята е напълно различна за Източна или Централна Европа. Докато те се наричат ​​авторитарни режими от основните медии и ЕС, Унгария и Полша изглежда слушат своите хора. Референдум в Унгария показа, че 98% от хората не искат мигранти и бежанци (Виж тук), а правителството им приема това. Унгарският премиер Орбан каза, че ще отиде в Брюксел с този демократичен резултат “да гарантираме, че в Унгария няма да бъдем принудени да приемаме хора, с които не искаме да живеем”. Но в западноевропейските държави неудовлетворението се увеличава с днешна дата. Никога не е имало референдуми за приемането на стотици хиляди бежанци и изглежда, че се прави мълчаливо мнозинство, когато се налага да се справяме с ужасните странични ефекти на подобни еднолични решения на шепа съзнания, които смятат себе си за върховни жреци на Европа. За тези наричащи себе си “демократични лидери” имигрантите са нищо повече от приходящи лодки с доходи. Всеки един от тях ще плаща данъци и ще получи доза с кредити. Всеки един от тях интегриран в началото, ще стане потенциален клиент и след това длъжник на системата, капан със сиренцето “демокрация” в който всички днес сме попаднали. Ето защо докато демокрацията не успее със своите хора, шансовете за не насилствена революция се увеличават с натрупването на анти гравитационна инерция. От доста време това е създавало основа за възникването днес в Европа на нещо толкова обещаващо, колкото са протестите на жълтите жилетки. Ако Германия и Великобритания се присъединят към Франция, Белгия и Холандия, началото на революцията на работническата класа е вече тук. И това е процес, който няма да бъде спрян. Френското правителство ще се опита със всякакви средства да потуши това недоволство. Френският президент Емануел Макрон се готви да обяви извънредно положение, тъй като гражданите отхвърлят глобализацията в историческа вълна от протести. Според говорителя на правителството Бенджамин Грийо, може да бъде наложено извънредно положение, за да се преодолее революцията, след като стотици хиляди маскирани протестиращи от “Жълта вест” се сблъскаха с полицията в някои от най-големите протести, които Франция видя от 1968 г. насам.

 Бенджамин Грийо посочи, че администрацията на “Макрон” обмисля налагането на извънредно положение. Президентът е отворен за диалог, каза той, но няма да промени политическите реформи. “Няма да променим курса. Сигурни сме в това”, каза той по радио” Европа 1 “.  (Ройтерс)

В събота полицията беше претоварена от размириците, тъй като протестиращите се захванаха с разрушително настъпление. Междувременно Макрон отрече, че е бил обсъден план за извънредно положение. Френски президентски източник каза, че Макрон няма да говори с нацията в неделя въпреки призивите му да предложи незабавни отстъпки на демонстрантите и заяви, че идеята за налагане на извънредно положение не е била обсъдена.

Пристигайки от срещата на върха на Г-20 в Аржентина обаче, Макрон се втурна към Триумфалната арка, почитан паметник и епицентър на сблъсъците в събота, където протестиращите бяха написали по стените “Макрон подаде оставка” и “Жълтите жилетки ще триумфират”. (Ройтерс)

Разговорите в Аржентина са може би повече ултиматум на Глобалния Елит към френския президент да се справи, колкото се може по-бързо със ситуацията– Ройтерс

Rt.com съобщава: “Събота ще бъде крайният резултат”, заяви говорителят на “Жълтата вест” Ерик Дроут в четвъртък. – Събота е Елисей, всички бихме искали да отидем в Елисей.

Според правителствени служители, страхувайки се от “опит за преврат”, държавата драстично разшири полицейското си присъствие, надявайки се да избегне повтарянето на насилието и унищожението, които разтърсиха столицата миналата седмица. Повече от 130 души бяха ранени, а повече от 400 бяха арестувани на 1 декември. Четирима души, включително една възрастна жена, умряха, тъй като бунтовниците се сблъскаха с батальони от полицейски части. Тъй като министерството на вътрешните работи предупреди за окуражителна екстремистка граница, премиерът Едуард Филип обеща, че предстоящите бунтове на този уикенд ще бъдат обработвани с “изключителни средства”.

“Ние сме изправени пред хора, които не са тук, за да протестират, а да разбиват и ние искаме да имаме средства, за да не им даваме свободно действие”, каза Филип пред вечерния телевизионен новинарски сериал на TF1 Tueday.

На улицата това означава, че повече от 75 полицейски части ще бъдат разположени в Париж, в сравнение с 50-те изпратени миналата седмица. Офицерите също бяха инструктирани да се ангажират директно с протестиращите, предизвиквайки страхове от насилие и брутални техники за справяне с тълпите.

Видео, заснето миналата събота, показа, как офицерите гонят и пребиват протестиращ в група. Подобни видео кадри, са забранени за излъчване в националните Европейски ТВ канали. Вижте сами:

 

И сега вижте как се отнасят протестиращите към полицейските служители.

 

 

Странно нали, на фона на това, което ни показват по БТВ и НоваТВ. Те даже нищо не ни показват. Но за поредната автомобилна катастрофа ще ви кажат още в началото. Все едно, че репортерите спинкат по магистралите на страната и чакат. Нали трябва да живеете в страх. Така, че следващият път, когато има протести в България, трябва да бъдат насочени първо към кликата в управлението на националните медии и след това към политиците. Интересно как успяват нагло да лъжат в ефир българските граждани и да останат извън фокуса на събитията.  Всяка една новина излъчена в българските медии е фалшива новина. Как да имате доверие на една институция, която целенасочено ви мами всеки божи ден. Ако съществува целенасочена еднополюсна пропаганда, всяка една медия, която твърди, че обслужва гражданския интерес не трябва да има разрешение за национален обхват. Или да се предприемат мерки за оставка на директори и управителен състав. Нашите телевизии за заприличали на шумни крадци, които тихо се промъкват във вашите домове, за да отнемат съзнанието ви от реалността. Заприличали са на роднински кланове, изграждани през последните 30 години, с чиито лица свиквате и ги допускате да влияят на вашите мечти, планове и поведение. И те както в енергетиката и други главни отрасли на държавата ни, са финансирани от вън. Всъщност в световен мащаб се случва същото.

Според френските медии, утре, премиерът Едуард Филип ще разположи десетки бронирани автомобила по улиците на Париж. Такова разгръщане не се е случвало след бунтовете в предградията на Париж през 2005 г. Изображения от социалните медии също показват, че френските армии движат превозни средства – някои от тях бронирани – към Париж.

Парижката полиция призова търговците по протежение на Шанз-Елизе да затворят в събота, както десетки музеи и културни обекти също ще бъдат затворени за уикенда, включително и Айфеловата кула.

На фона на нарастващото насилие, рейтингът на одобрението на президента Макрон е спаднал до 23%, според анкета, направена миналата седмица. Друга анкета, направена тази седмица, установи, че 66% от французите са съгласни с протестиращите. Най-малко три леви партии се споразумяха да обсъдят в понеделник гласуване за недоверие срещу правителството на Макрон. Докато протестите бяха предизвикани от планираното увеличение на данъка върху горивата, те впоследствие се превърнаха в по-широко движение срещу политиките на Еврофийл и икономическите реформи, които включват данъчни облекчения за предприятията, съчетани с намаляване на обезщетенията на пенсионерите. Нищо чудно някои подкупни “авторитети” да обвинят отново Русия. С тази Русия се оправдават от десетилетия, насочват омразата към друг. Мъдреца сочи луната, глупака гледа пръста му.  Русия си има свои проблеми, които трябва да решава. Геополитиката забравя че съществува социална политика. Или както казах в една предна моя статия: “Днес войната между доброто и злото вече не съществува. Войната е между злото и другото зло, от която нищо добро няма да излезе.”

“Бунтът не е само за цените на природния газ”, каза френският политически коментатор Жан Брикмонт пред RT. “Това е общ бунт срещу политиката на правителството.”

Всички политици днес в България ни казват, да вземаме пример от Европа. Ами ако вземем този пример, какво би се случило с нашите политици?

Всъщност ето какво казват “Жълтите жилетки” за бунтовете във Франция.

“Има ли все още някой, който смята, че малкото увеличение на цената на дизеловото гориво е истинската причина за протестите? 

Ето истинските причини за протеста.

От Масимо Бузели.

Живея във Франция от около 15 години и ви казвам, че пресата и телевизията не ви казват точно какви са нещата. Искаме да проведем това протестно движение като хора, които не искат промяна в политиката за гориво. Протестите не са само за цената на дизеловото гориво, а за нападението срещу покупателната способност на правителството. Дизела се е повишил с 27% досега, ново увеличение ще бъде през януари, а след това на всеки шест месеца до 2021 г. (края на мандата на Макрон). Сред останалите 15 милиарда повече приходи, само 3 ще преминат към екологичния преход. Промяната в собствеността се е увеличила с 13%, техният контрол със 100% и глобите със 130%. За глобите искам да ви кажа, че правителството е либерализирало бизнеса. Има не само полицаи и жандармери, които да правят глобите, но и частни компании и затова увеличението (в евро) вече е от 130%. Наред с други неща, тези компании търсят персонал, те ви дават кола с радар и трябва да циркулирате, следвайки маршрут, в продължение на 8 часа, спазвайки ограниченията за скоростта. В края на деня компанията изтегля данните и изпраща глобите. Заплата € 1,600 на месец нето. Очевидно увеличаването на горивото генерира увеличение на транспорта и съответно на продуктите. През 2019 г. ще бъде въведен еко-данъкът, който ще покрива всички камиони, а не само ТИР, но и всички които се движат по магистралите. Пенсионните данъци са се увеличили, а вноската за солидарност, плащана от най-богатите, е премахната. Намаляването на данъка върху стаите бе обещано, което беше оттеглено. Цената на застраховката се е увеличила, заедно с ел.енергия, лекарства и т.н. Приносът за промяна на обзавеждането в по-старите къщи е намален от 1000 EUR на 100 EUR. Приносът за слънчевите панели вече не съществува и закриването на най-старата атомна електроцентрала се отлага за 2035 г. С една дума, Mакрон прави това във Франция, което е направил Монти в Италия, като се атакува покупателната способност за създаване на безработицата и сваляне на заплати. Неща, които нямат нищо общо с екологията.

Основен източниик: www.lemonde.fr

Статията подготви за Вас: Петър Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ВНИМАНИЕ! ТРАФИК НА ЧОВЕШКИ ОРГАНИ

Тази статия представя жестокост и снимки, които могат да разстроят хора с чувствителна психика. Така, …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.