Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / НЕОБЯСНИМО (с.1/еп.1)

НЕОБЯСНИМО (с.1/еп.1)

Фред Валентич и Тексаските сини кучета.

Пилотът Фред Валентич и неговият лек самолет изчезнаха безследно от небето над южната част на Австралия през 1978 г.

“Къде изчезна 20-годишният летец Фредерик Валентич със своя спортен самолет?” Така беше озаглавено едно съобщение на Асошиейтед прес от 30 октомври 1978 г. от Мелбърн, което ден по-късно можеше да бъде прочетено в редица немски вестници.” Този въпрос вече цяла седмица занимава сътрудниците на австралийското Министерство на транспорта, заети с разследването на случая. Пилотът изчезнал през една ясна нощ над протока Бас, отделящ Югоизточна Австралия от Тасмания. Инцидентът, който при нормални обстоятелства би бил тълкуван като самолетна катастрофа, сега се превръща в мистерия, защото няколко минути преди изчезването си Валентич предал до контролната кула, че вижда над себе си странен летящ обект, излъчващ светлина. Минути след това чули в ефира само някакъв необичаен металически шум и нищо повече.

Малко преди изчезването на “Честна” множество жители на Мелбърн са наблюдавали странен летящ обект в небето. Между тях е бил и 59-годишния банков служител Колин Морган и неговата съпруга. Морган описва обекта като “особено светъл, излъчващ зелена светлина”. Говорител на австралийските военно-въздушни сили съобщава, че за периода от 18 до 22 октомври са постъпили 11 съобщения за непознати летящи обекти. (Виж още тук)

Тексаските сини кучета – От 2004 г. странни същества със сини очи, са заподозрени в осакатяване на добитък в Тексас.

 


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ИЗОЛАЦИЯТА: Един месец в Ухан

В 10 ч. сутринта на 23 януари 2020 г. китайският гр. Ухан е поставен в …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.