Real Time Web Analytics
Начало / ИЗВЪНЗЕМИЕ / НЛО НАД АГУАДИЛА В ПУЕРТО РИКО

НЛО НАД АГУАДИЛА В ПУЕРТО РИКО

Петър П.Симеонов
Петър П.Симеонов

Бележка от Пешо Симеонов: Писмото, което ще прочете малко преди края на тази публикация е изпратено от административното лице, което разпространи следващите видео кадри в интерент, които ще имате възможността да видите по-долу в това мое разследване. Това писмо върна повечето изследователи на НЛО към един позабравен случай от 2013 год, когато в интернет бяха публикувани уникални кадри от екипажа на DHC-8 турбовитлов самолет от митническа и гранична защита на САЩ (СВР), подразделение на DHS, на които е заснет Неидентифициран Летящ Обект с висока резолюция, добре познат в уфологичните среди, като случая “НЛО над Агуадийа, Пуерто Рико”.Човекът, стоящ зад публикуването на тези кадри е пожелал да остане анонимен. Причината е проста. Той все още е на държавна работа. На тях е заснет Неидентифициран Летящ Обект с термична камера и висока резолюция със сложни маркери от вградената телеметрия, които днес са основен компонент във военните технологии.

Оригиналният анонимен източник, който качил видеото с висока резолюция към YouTube, е бил отстранен по неизвестни причини.
Оригиналният анонимен източник, който качил видеото с висока резолюция към YouTube, е бил отстранен по неизвестни причини.

Видеозаписа е от април 2013 година. Но незнайно по какви причини, оригиналното видео в YouTube, което беше качено от свидетеля, бе мистериозно отстранено. При многократни запитвания от световни изследователи към администраторите на сайта за видеообмен YouTube, стана ясно, че няма основателна причина, записа да бъде отстранен. Както винаги аз направих разследване и проучих за посетителите на сайта ми, този случай по-подробно. Знаете, че когато се натъкна на подобна информация, в която се преплитат съмнения и скептицизъм, а фактите говорят обратното, аз проучвам за по-дълбока и пълна информация. Доколкото е възможно разбира се. Причината е, че ако искаме да бъдем сериозни по темата за НЛО, се нуждаем от по-широк спектър на гледни точки, придружени обаче с повече факти. В този случай, доказателствата са повече от достоверни и тук може би наистина става въпрос за извънземна технология. И от гледна точка на информация, и от гледна точка на заслужаващи доверие правителствени и държавни служители, свидетелски показания. Преди всичко обаче, вижте този наистина фрапиращ видеозапис, който пазя за мое щастие в личен архив от 2013 година, и който ще кача на личен сървър, за да няма опасност да бъде премахнат от странични контролни органи, след което ще поставя за вас допълнителна информация и вие сами ще подложите собствена преценка към събитията от тази среща на пилоти от митническа и гранична защита на САЩ с НЛО.

 

Една група от НЛО изследователи с научен произход  са се обединили, за да анализират и изследват достоверността на този видео материал. Изненадващо, но те са потвърдили, че той идва действително от Министерството на вътрешната сигурност (DHS). Летящият обект на видеото е заснет от термична камера инсталирана специално на самолети DHS, и според учените, този Неидентифициран Летящ Обект показва характеристики, които не могат да бъдат обяснени с всички известни на човешката цивилизация, летящи апарати ,самолети или пък необяснен все още природен феномен. Видеото е заснето с термично изображение и със сложни параметри от уреди за телеметрия, каквито в действителност е оборудван всеки един подобен летателен апарат за проследяване от армията или полицията. Защо всъщност, този запис, предизвика толкова много полемики. Причината е, че обекта, който видяхте и вие, се движи очевидно с огромна скорост между дървета и сгради и то доста близо до земната повърхност и след това, без да променя скоростта си, влиза и излиза от океана. Той изглежда променя и формата си. След това нещата стават странни. При влизането си с тази огромна скорост в океана, обектът не забавя, както обикновено се очаква от обяснението на физичните ни закони. Сами се сещате, че какъвто и да е обект, който влиза от въздух към вода, с огромна скорост, ще получи силно съпротивление от по гъстата среда и и ако не друго, то поне ще видите огромни водни пръски . Тук обаче обектът изглежда, че влиза и излиза от океана, без да забавя, и като, че ли средата изобщо не му влияе на скоростта, а в края на видеото, или се присъединява друг обект или самия той се разделя на два обекта. През 2013 година, когато видеозаписа и информация за него беше изнесена в интернет пространството, всички основни свидетели са поискали анонимност. С днешна дата обаче, няколко съобщения от предполагаеми служители на DHS твърдят, че видеото е истинско, и действително идва от базата данни на митническите служби. Ето защо този случай предизвика нова вълна от изследвания и оповестяване на нови подробности от базата данни. Още повече, че съвсем наскоро беше пуснат в публичното пространство и пълен доклад на екипа от учени, които изследваха от първа ръка, документацията и фактите от митническите власти в Пуерто Рико и САЩ.От днес групата пусна доклада от 161 страници, в който подробно описват своите констатации. Аз успях да открия този официален документ и ще го споделя с вас, който можете да видите в PDF формат от следващия компонент отдолу.

[aesop_document type=”pdf” src=”https://peshakoffstudio.com/my_uploads/2016/06/2013-Aguadilla-Puerto-Rico-UAP-Final-Draft-v5s.pdf”]

Всъщност изследването на видеото започва, когато една позната на единия от пилотите на самолета, който е заснел видео записа, Даина Чавиано, от кубински произход, се заема с по-подробно проучване на обстоятелствата около случая. Тя също така е доброволец в UFO Network Mutual (MUFON) във Флорида, където в свободното си време разследва НЛО доклади. Даина поела случая заедно с колегата си Морган Бийл (Morgan Beall), който ръководи централата на MUFON във Флорида. Чавиано и Бийл, са толкова впечатлени от това, което виждат, че сглобяват една малка група от скептични изследователи на НЛО от различни области на науката и технологиите. Пилотът предоставил видеозаписа, поискал строг контрол на предоставената от него информация, както и резултатът от разследването да бъде ограничен до много малко хора, така че, това е причината до сега, учените от екипа да не споделят никаква информация по отношение на техните заключения.

Те са неясни, когато става въпрос за идентичността на информаторът им. Казват, че този човек и други, които предоставят информация са искали да останат анонимни “…, за да се гарантира, че няма да възникнат проблеми с работодателите на източника.” Въпреки това, в доклада на изследователската група се казва: “Източникът на това видео доказателство беше проучен и идентифициран.” Те заявяват дори, че са абсолютно сигурни, че информацията идва от преки свидетели от борда на въздухоплавателното средство DHS и видеото е истинско. Тяхното разследване също така потвърждава това, което им е било казано от самите тях. Инцидентът с НЛО всъщност е започнал около 21:20 ч. вечерта на 25-ти април 2013 г. над летище Рафаел Ернандес в Агуадийа, Пуерто Рико. Видеозаписа е направен от екипажа на DHC-8 турбовитлов самолет от митническа и гранична защита на САЩ  (СВР), подразделение на DHS.

Bombardier DHC-8Q200 / Митническа и гранична защита на САЩ.
Bombardier DHC-8Q200 / Митническа и гранична защита на САЩ.

От летището излита екипаж на самолет DHC-8 за рутиннен полет и скоро след излитането те забелязали “розова до червеникава светлина над океана в близост до тях и се приближава с висока скорост от към юг.” Екипажът е бил загрижен, защото от кулата за полети не им е било казано за входящ трафик. В този момент обаче от кулата получават съобщение, че те също имат визуално обекта на екраните на своя радар, но все още не са сигурни за неговата идентичност. След като обекта се доближава вече близо до сушата, неговите светлини внезапно угасват. Въпреки това в този момент самолет DHC-8 е бил в състояние да започне проследяване и заснемане на обекта с модерната си термовизионна бордова система. Обученият екипаж следва процедурата за подобни ситуации и не се доближава до обекта, а прави обиколка на района, за може да го снима. На радара на самолета обаче, обекта не се появява. Те споделят на изследователите, че това може би се дължи на факта, че в същия момент техните радари са били насочени надолу, за да следят кораби в океана, а не обекти в небето. Според основния свидетел, дори полет е бил забавен, поради присъствието на обекта. Изследователската група от учени е била в състояние да потвърди това от дневниците на летищните записи, че полет “FedEx” трябва да отпътува в 21:10 а се забавя до 21:26 часа.

Изображение от отчетния дневник за полети от летището показващо закъснял полет, по време на събитието UFO. (Credit: SCU)
Изображение от отчетния дневник за полети от летището показващо закъснял полет, по време на събитието UFO. (Източник: SCU)

Изследователите също така са потвърдили, времето на полета и пътя на самолет DHC-8 чрез радарните данни, които са получили по закона за свобода на информацията от Военновъздушните сили на САЩ и по-точно 0т 84/ти Радарен ескадрон (RADES) група. Данните от радарите са потвърдили, че екипажа на DHC-8 е излетял около 21:16 ч. и е обиколил летището два пъти, преди да напусне зоната, около 10 минути по-късно.

Траекторията на полета на DHC-8 , съгласно получените по заявка на SCU радарни данни, чрез Закона за Свобода на информацията. (Източник: SCU)
Траекторията на полета на DHC-8 , съгласно получените по заявка на SCU радарни данни, чрез Закона за Свобода на информацията. (Източник: SCU)

Изследователите от екипа учени SCU на случая, отбелязват също, че е засечен на радара, неизвестен обект или обекти, няколко минути преди DHC-8 да излети, но не е известно със сигурност, дали става въпрос за един и същ обект, който по-късно е бил заснет на видео. Неидентифицирани радарни сигнали са идвали точно на север от брега и на северозапад от летището и са продължили да засичат непознат обект около 16 минути (от 20:58ч. до 21:14 ч.). Когато четете времената във видеото и в радарния доклад, данните от радара са различни, защото представената часова зона е различна от местното часово време. Учените обясняват това на своя уебсайт (www.explorescu.org) много просто: “Авиацията в района отразява времето за “Zulu time” , което съответства на средното време по Гринуич (GMT). Видеото показва времето на 26-ти април в 01:22 ч. по Zulu AM в горния ляв ъгъл на началните кадри. Конвертирането обаче на “Zulu time” в местното време на Пуерто Рико ни дава 25 април и 21:22 ч. Пуерто Рико използва Atlantic Standard Time и не използва лятното часово време.”

Радарни данни, които показват траекторията на полета на DHC 8 и неизвестните радарни сигнали (в жълто) от 20:58 ч. до 21:14 ч. (Източник: SCU)
Радарни данни, които показват траекторията на полета на DHC 8 и неизвестните радарни сигнали (в жълто) от 20:58 ч. до 21:14 ч. (Източник: SCU)

 

От изследователската група е направен цялостен анализ на видеото, за да се обясни естеството на обекта във филма. Те се консултирали с експерти по термовизионна технология за определяне на възможностите на системата, използвана за снимките, и са прегледали кадър по кадър голяма част от видео записа, за да се определи приблизителната големина, скорост, температура и траекторията на полета на обекта. Видеото (наблюдавано от началото на полета) е с дължина малко под четири минути, но неизвестеният обект се проследява в продължение на около 2 1/2 от тези минути. Въпреки че е трудно за групата, да изчисли точното местоположение на обекта на първата половина от полета, те са уверени в своята позиция на обекта в пространството, през втората половина на записа. Крайното им заключение е, че обектът е дошъл от океана, от север или северозапад на пистата на летището, и след това прелитайки над пистата, се е обърнал внезапно към север и се насочил обратно към океана.

Приблизителна траектория на полета на неизвестения обект. Най-тънките сини линии показват възможния път на обекта в първата част на полета. С дебелата синя линия изследователите са показали най-вероятния път на НЛО. Изследователите са по-уверени в местоположението на обекта, през втората половина на неговия полет. Тази информация съответства и на това, което те са открили в специализираното отделение. (Източник: SCU)
Приблизителна траектория на полета на неизвестения обект. Най-тънките сини линии показват възможния път на обекта в първата част на полета. С дебелата синя линия изследователите са показали най-вероятния път на НЛО. Изследователите са по-уверени в местоположението на обекта, през втората половина на неговия полет. Тази информация съответства и на това, което те са открили в специализираното отделение. (Източник: SCU)

През това време екипажа на DHC-8 е кръжал над летището. Това може да се види с подробности от радарните данни в карта създадена от учените. Въздухоплавателното средство се движи по протежение на брега, обърнато на юг, и в крайна сметка са загубили визуална връзка с обекта над океана, защото продължават в посока юг, непознатия обект се движи на север.

Траекторията на полета на екипажа на DHC-8 по време на заснемането на неизвестния обект публикуван от анонимният потребител Reddit, през 2013 година. На тази карта траекторията е изчислена въз основа на данните от неговото видео и за това е маркирана, като "хели", тъй като потребителят Reddit вярвал, че въздухоплавателното средство е хеликоптер и не е знаел, че това е самолет DHC-8.
Траекторията на полета на екипажа на DHC-8 по време на заснемането на неизвестния обект публикуван от анонимният потребител Reddit, през 2013 година. На тази карта траекторията е изчислена въз основа на данните от неговото видео и за това е маркирана, като “хели”, тъй като потребителят Reddit вярвал, че въздухоплавателното средство е хеликоптер и не е знаел, че това е самолет DHC-8.

В доклада се посочва: “Обекта е от 1 до 2 метра дължина и скоростта му варира приблизително между 17.8816 метра в секунда до 55.6448 метра в секунда. Неговата средна скорост е около 35 метра в секунда.” Докладът отбелязва, още една интересна характеристика, която не мога да пропусна тук. Когато той очевидно потъва в океана, разстоянието, което изминава преди да изплува отново е в протежение на близо километър. Според доклада: “скоростта му през водната среда достига максимум 42 метра в секунда и средно 40 метра в секунда.”

Неизвестният обект след повторното си излизане от океана
Неизвестният обект след повторното си излизане от океана

Нека обаче, разгледаме и предположенията на скептиците. Едно от тях е, че обектът е просто един балон. В последно време, това определение на скептиците, започна да става твърде банално, несериозно и звучи доста смешно. Няма балон, който да се движи с много по-голяма скорост от вятъра. Още повече ако сменя внезапно посоката. Да се гмурне под водата, движейки се с еднаква скорост, каквато и във въздуха и като капак на всичко това, да стане изведнъж от един на два балона.На това мнение и са учените. Те отхвърлят идеята за балон поради няколко причини. Казват, че скоростта на вятъра в момента на видеозаписа е бил  от 3 до 5 м/сек. Това означава, че обектът се движи твърде бързо, за да се предположи, че е носен от вятърни течения. Също така той променя и посоката си, от юг към север, което е невъзможна маневра за балон, още повече да се гмурне под водата с минимална загуба на скорост.
Друго скептично предложение е, че обектът всъщност е птица. Обектът е тъмен на екрана, и за този вид термовизионна техника, това би означавало, че е по-топъл от околния въздух. Въпреки това, учените отбелязват, че обектът се движи прекалено бързо, за да бъде птица. Те отбелязват, че соколи, които от време на време прелитат над Пуерто Рико, имат средна хоризонтална скорост от 17 до 25 м/сек., и най-много от 29 до 30 м/сек. В доклада си, учените също така разглеждат възможността, че обектът е безпилотен самолет. Те са открили, че ВМС работят по безпилотен самолет, който може да лети във въздуха и да влиза в океана, за да се превърне в подводница. Този военен проект се нарича “Flimmer.” Те открили обаче, че сегашните “Flimmer” безпилотни самолети не са тествани все още под вода и имат въздушна скорост едва от 30 метра в секунда. Те също така отбелязват, че най-бързият познат за човечеството подводен обект , който също така е захранван и от батерии, е нов тип торпедо, което се движи само с 20 м/сек., което е далеч по-малко от непознатия обект, при средна скорост под вода 42 метра в секунда. Изследователите не изключват възможността обаче, флотът тайно да е тествал, някоя по-напреднала версия на безпилотен самолет “Flimmer”. Но тук изниква един логичен въпрос. Защо военните, така безразсъдно ще го тестват над цивилна зона и още повече да рискуват да го направят, точно над самолетна писта за комерсиални полети, където въздушния трафик е доста интензивен? Разпитаните военните експерти по технологията, също са съгласни с тази констатация. В заключение, екипа от учените заявяват: “Няма обяснение за обект, който може да се движи под вода с над 40 метра в секунда, с почти никакво въздействие на водната среда. А във въздуха при 152 м/сек., на ниска надморска височина, да преминава през жилищен район, без навигационни светлини, и накрая да може да се раздели на два отделни идентични обекта, не е възможно да е птица, балон, хеликоптер, дрон или безпилотен летателен апарат. Такъв обект с подобни способности не е известен все още на съвременното човечество.”

Снимка от видеото веднага след като обекта очевидно се раздели на два отделни обекта.
Снимка от видеото веднага след като обекта очевидно се раздели на два отделни обекта.

В края на доклада от 161 страници, учените смело заявяват: “Ако някой колега знае, какво точно е този обект, ще приветстваме всякакви “разумни” предложения.”

Въпреки това, един човек има възможно предположение, той заявява смело, че обектът е с извънземна природа. Това заявление е направено именно от анонимният източник на това видео, и който има дълбоко участие в това събитие. Един член от екипажа на самолета, който е заснел видео материала е изпратил писмо до един от учените. Съобщението е придружено от видео версия с висока резолюция. Анонимното писмо гласи: “Под океана близо до Пуерто Рико, без съмнение се сблъскахме с извънземна технология!” Демонстрация ли е това на извънземна технология? Този внимателен доклад, който според учените е взел над 1000 човекочаса за да бъде завършен, показва, че с каквото и да са се срещнали митническите и гранични войски над Пуерто Рико, то със сигурност е било нещо необичайно. Целият доклад е дълъг 161 страници, като старателно обяснява тяхната работа, и как учените участващи в разследването, стигнаха до заключенията, които в крайна сметка направиха окончателно. Поставих за Вас целият доклад по-горе в тази публикация. Доста е дълъг за да бъде бързо преведен на български език. Опитах се да обобщя тук по-главните неща от него. Надявам се, че сте останали доволни. И преди да завърша, ще преведа писмото, което е било изпратено до екипа от учени, от един от главните свидетели на този случай, пожелал за широката общественост да остане все още анонимен.

“Прочетох за вашето участие в получаване на документи от НСА относно НЛО в Пуерто Рико. Господа, ако искате неопровержимо доказателство за присъствието на извънземна технология на земята от правителствен източник, Ви уверявам, че това е видеото по-долу. Опитайте да отправите искане до FOIA за този видеоклип. Мога да гарантирам, че видеото е 100% истинско. Засега съм решил да бъда анонимен, за да избегна държавни репресии.  Ако някога сте имали желание наистина да видте как извънземни ни наблюдават и ни учат, и ще бъдете свидетели на техните технологии, това е доказателството от първа ръка.

Видеото е черно-бял инфрачервен запис с камера L3 MX15 EOIR. Технолгията IR използва обратно излъчване на топлина, което означава, че по-черното на екрана е по-горещо, или е по-пълно на енергия. Видеото е изтекло от съвестни агенти, които са осъзнали, че федералното правителство не се интересува от това оповестяване. Видеото е записано от екрана на лаптоп, като е използвано тип iPhone устройство. Испански се чува като фонов шум за да се наруши истинският поток от звуци по време на презаписването от лаптопа в секретното помещение. На последно място, коментатори на видеото спекулират, че е заснето от CBP Blackhawk (хекикоптер). В действителност това е записано от самолет CBP DHC8, който е турбовитлов морски патрул. Това не е видео документ, който да звучи като “може би”, това е 100% извънземна технология на земята, в нашите небеса, и в нашите океани. Видеото е заснето над град Агуадийа в Пуерто Рико, и може да бъде проверено, като се обадите в центъра на CBP Caribbean Air и Marine Branch и летищната контролна кула на Агуадиййа (Aguadilla ). НЛО е над летището, без разрешение от контролната кула, които са  видели обекта, както в пряк визуален контакт, така и на радара. На 25 април 2013 г. 2122 Local (Локално време)/ 26 април, 2013 0122Z (Зулу време) морски патрулен самолет на митническа и гранична защита “Caribbean Air” и “Marine Branch DHC8” е бил на рутинен патрул, когато екипажът му се сблъсква с НЛО веднага след излитането му. Обектът е бил забелязан визуално от капитана на самолета, и контролна кула оператор на Агуадийа (Aguadilla). Той е излъчвал странна червена светлина. Екипажът на митническа и гранична защита са помисли, че това е самолет на контрабандисти, така че те започват по процедура да следват обекта и включват камерата в режим запис за инфрачервено наблюдение. НЛО е кръжало над летището, след което се е отправило директно към океана. Първоначално НЛО, когато е забелязан от екипажа те го описват с форма на подкова, а след това, когато тръгва по пътя си към океана, той променя конфигурацията си към по-сферична форма. Когато обекта се потапя в океана, екипажа на самолета остава силно изненадан от факта, че той остава незасегнат от хидродинамичните сили. Вижте видеото внимателно на 01:24:39 (времето в горния ляв ъгъл), когато обектът става наистина тъмен (горещ) и в този момент друго НЛО  или изскача от океана или самия обект се клонира. След това и двата НЛО изчезват в океана. Извода на екипажа и контролните власти без съмнение е, че това е извънземна технология заснета над и под океана в близост до град Агуадийа в Пуерто Рико!”

PR-UAP-Report
Доклад на групата учени SCU за НЛО в Пуерто Рико

Дори ако докладът на групата от учени не беше станал обществено достояние, трябва да осъзнаем, че усилието, вложени в това разследване е забележително. Въпреки това, фактът, че те не успяват да определят окончателно какъв точно е този обект, е показателно , че са направили заключение, че този неидентифициран летящ обект показва характеристики, които не могат да бъдат обяснени от съвременната наука, прави доклада забележителен.
Робърт Пауъл, пенсиониран инженер, който е работил в сферата за производството на полупроводници, който също е помогнал на авторите на доклада за тяхното изследване, казва: “Въпреки че те окончателно освободиха своя доклад “, работата по установяване произхода на обекта в този видеоклип ще продължи.” Пауъл, Бийл, Чавиано и останалата част от Научната Коалиция са достигнали до други научни организации, които са проявили интерес към феномена НЛО, включително 3AF Sigma2, група, която е част от френската Национална асоциация по Авиация и Астронавтика. Френските учени се съгласили да преразгледат своята работа по други подобни случаи с НЛО и дадат своя принос.
Пауъл казва още: “Ние се надяваме, че този доклад ще генерира идеи и мисли от други учени, които могат да осигурят по-добра представа за характеристиките на обекта, който е заснет на видеото.” Моето мнение за този случай е, в друга насока. Тук отново виждаме неопровержимо доказателство от сериозни институции за извънземно присъствие на планетата и за мен е необясним този наивен инат от страна на масмедиите, да не отразяват за широката общественост подобни зашеметяващи доказателства за това. Аз обаче, няма да престана в този сайт да компроментирам тази част от манипулативното действие на управляващия елит. Причината не е в това, че хората не вярват, а в това, че нямат сериозна информация по темата. Те спорят само за това, което знаят. Няма как да спорят за нещо, което не знаят. Ако има такива, то в действителност трябва да са луди!


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Вождът на Сиуксите за НЛО и ЕТ

Сиукси или Сиу (на английски: Sioux, произнася се /ˈsuː/, „суу“), наричани също Лакота, Дакота или Накота, е голям индиански народ в Северна Америка, чиито език е класифициран към …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.