Начало / НЛО / НЛО над Ирландия

НЛО над Ирландия

Ирландският авиационен орган разследва наблюденията на НЛО, съобщени от редица самолети над Ирландия.

Петър Симеонов
Петър Симеонов

Сега, нека първо опровергая, изтърканите вече начини, на масмедиите да “тушират” подобна информация. След като новината бързо обиколи света, веднага се появи някакъв си астроном, който незнайно защо “без всякакво съмнение” определи тези обекти, като метеорити. Никоя електронна медия обаче не поиска официално да покаже лицето на този, така наречен “астроном”, както и личните му обяснения по случая. Всъщност така се създават фалшиви новини през последните 10 години. Ако има някаква неудобна новина, тя се обработва и се представя като фалшива. Авторитета обаче “твърди” обратното и обикновения слушател или зрител вече е тотално объркан. Засява се сянката на съмнението в него и той продължава да прави това, което най добре може. Влиза в интернет, залепва се на он лайн магазин или порно сайт. Проверява кога ще му свърши кредита, за да вземе нов. “Обогатява” знанията си с вече написани от някой друг заключения за живота. Проверява още веднъж как без да работи, може да направи още пари. Успокоява се глупаво, че тези, които е избрал на последните избори го крадат и лъжат и в края на деня псува всички в неговия така или иначе лъжовен свят. А новината, която може да промени парадигмата на този глупав начин на живот, остава някъде там, забравена и напълно излишна в пространството.

Та, мнението на този астроном (ако мога да го нарека такъв) е че пилотите на четири комерсиални полета и работниците от контролната кула са наблюдавали метеорити. Тези метеорити забележете, могат да навлизат във въздушното пространство, да го напускат с огромна скорост и да се появят на друго място, където да бъдат забелязани от други екипажи на пътнически самолети. Аз лично, съм дълбоко възмутен. Как изобщо е възможно, от така наречените “авторитетни” западни медии да бъде допуснато такова мнение. Явно новината е пропукала през незащитено място мрежата на световната цензура по въпросите за НЛО и сега бързо се опитват да “замажат” истината и около този инцидент.

Ако направите сами кратко разследване, през последните 10 години, подобни новини са били определяни с абсурдните вече метеорологични балони, “тайни секретни” самолети, дронове или както и в този случай с метеорити. Малко от скептиците знаят обаче, че НЛО през последните години са заснети и от космоса. Обекти, които се изгубват в космическото пространство с огромна скорост не са метеорити за да преодолеят гравитацията на Земята толкова лесно, както изглежда и на самите записи. Метеоритите падат на Земята, а не излитат от нея. Това го знаят и децата. Нали на това ги учим и в училище. Проблема и в този случай в Ирландия е, че тези обекти не могат да се обяснят с доводите, които изброих малко по-горе. Метеоритите не правят завои (особено на 90 градуса). Метеоритите не влизат в атмосферата, за да излязат отново от нея и се върнат там от където са дошли. Метеоритите не светят като дискотека и не висят на едно място във въздуха. Ако забележите подобно поведение на обект в небето, това със сигурност не е метеорит. Естествено, че мнението на астронома е насочено, към така да го нарека, “необразовано” население. Един пилот няма как да се заблуди, че е наблюдавал метеорит. Това са високо интелигентни хора, на които е поверена летателна машина, в която пътуват стотици хора, заедно с техните животи. Те са често в небето. Обучени са да различават естеството на физически обекти, както в пространството около самолета, така и на радара. Така че, няма как да повярвам на версията за метеорит. Но всъщност ще отразя новината в този сайт с надеждата, че разследването на този случай ще стане обществено достояние. Казвам “надеждата”, защото дълбоко се съмнявам. Подобни случаи се следят зорко от професионалните уфолози. Те са тези, които не оставят подобна информация да отиде в кошчето за боклук.

На 9 ноември около 7:40 часа, пилотът на полет # BA94 от Бритиш Еъруей от Монреал се свърза с контрол на въздушния трафик “Шанън” (АТС), за да попита дали има военни учения във въздушното пространство, през което преминава неговият Boeing 787.

Шанън ATC : “Няма нищо, което да се показва нито на първични, нито на вторични [радари].

Пилотът: “Добре. Но то се движи толкова бързо!“.

Тогава администраторът пита: “Наред ли е всичко с вас?

Пилотът на “БА”, който лети от Монреал до Хийтроу, описва как НЛО се е появил от лявата страна на самолета, след което бързо се изкачил на север. Пилотът казва, че е “много ярка светлина”, която “изчезна при много висока скорост”. Екипажа се чудил  какво може да бъде, и че не изглежда да е предпоставка за някакъв сблъсък.

Пилот на Virgin Airlines от полет # VS76 от Орландо до Манчестър съобщава, че е видял същото.

Той го описва като “метеорит или друг предмет, който прави някакво повторно влизане” (метеорит, прави повторно влизане?).

Той казва, че изглежда, че вижда многобройни обекти, следващи една и съща траектория – много ярки от посоката от която ги виждат.

Друг пилот съобщава за същото наблюдение.

Самолетите летят във въздушно пространство на високо ниво – което се простира нагоре от 28,500 фута до 42,000 фута.

Ирландският авиационен орган (IAA) заяви, че е подал доклад за наблюденията, които ще бъдат “разследвани при нормалния процес на разследване на събития с поверителна информация”.

Чуйте и запис на разговора между пилотите и контролната кула.

Както и репортажа на БТВ по случая.

Публикацията подготви за вас: Петър Симеонов

Източници:

  1. https://globalnews.ca/news/
  2. https://www.bbc.com/news/
  3. https://www.airlive.net/Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Над 60 процента от американците искат правителството да направи публично достояние информацията, свързана с НЛО

Тъй като през тази година правителството на Обединеното кралство е готово да предостави още една …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.