Начало / НЛО / НЛО СНИМКИ ОТ USS ПОДВОДНИЦА В АРКТИКА ПРЕЗ 1971 г.

НЛО СНИМКИ ОТ USS ПОДВОДНИЦА В АРКТИКА ПРЕЗ 1971 г.

TOP-SECRET-magazine peshakoffФренското списание”Top Secret Magazine”, публикува разсекретени шокиращи снимки с гриф “Official Photograph – Not to be released”. Те твърдят, че са ги получили от анонимен източник. Това е всичко, което оповестиха публично досега. Преди десетина години проверявах информация, поставена в това списание за руските НЛО , която се оказа вярна. Също така и информацията към снимките на така наречения “Черният Рицар” (виждате го вдясно на корицата на списанието от брой 45), който беше заснет в орбита от астронавтите на Международната Космическа Станция. Така, че лично аз му имам доверие, а и самото списание е твърде уважавано в средите на изследователите на секретни документи по тези теми. Но все пак, винаги трябва да се съмняваме, когато търсим истината. Eто защо в тази публикация, ще направя кратко разследване и разбира се, ще поставя мнения на авторитети по темата. А когато имам допълнителна информация, ще бъде добавяна в тази статия. Всъщност ето какво знаем досега. Оригиналният анонимен източник твърди, че:

1) Снимките са направени от една подводница на Военноморските Сили на САЩ.

2) Мястото е между Исландия и остров Ян Майен  в Атлантическия океан.  (Ян Майен принадлежи на Норвегия, и се обитава само от норвежкия метеорологичен институт и норвежката армия.)

3) Те са били направени през март 1971.

4) Подводницата на северно американската флота е била с номер (SSN 674) и командир на борда е бил адмирал Дийн Рейнолд Сакетс. (Очевидно е, че следващата стъпка за достоверност е да се опита да се установи местонахождението на този Адмирал, и дали изобщо той съществува.)

5) Подводницата е била в района, по време на рутинна съвместна военна и научна експедиция с норвежката военноморска флота. Офицер Джон Клика (John Klika) е бил този, който пръв е забелязал обекта с перископа.

Това очевидно означава, че обекта не е бил очакван да бъде там, от което следва, че не е бил и на военноморските сили от НАТО. Казвам това, защото някои скептици, веднага заявиха, че това е просто целеви макет за военна цел, което пък за съжаление не обяснява различните обекти, наблюдавани при снимките. Скептика, винаги игнорира фактите, за да пригоди информацията към това, което му се иска да бъде. Тази снимка, направена през перископа на подводница SSN 674 (отдолу) е може би най-фрапиращата от всички. Вижда се ясно огромен плосък обект, висящ във въздуха. От следващите снимки става ясно, че е с триъгълна форма. Офицера Джон Клика, който е направил първите снимки е заявил, че от наблюдението, направили заключение, че те може би съвсем случайно се натъкнали на “злополука” с Пурообразен Неидентифициран Летящ Обект с огромни размери, който забележете,  изплувал изпод водата генерирайки със себе си огромни облаци с пара. Останалите обекти, просто кръжали около него.

ARCTICA-UFO-1971 PESHAKOFF

“Top Secret” твърди, че на една от снимките, има някои надписи. Аз не разполагах  със снимки с по-добро качество, за да проверя това твърдение, и след часове издирване, успях да се сдобия с “оригиналните” снимки, които повярвайте ми са с доста висока резолюция и при увеличение наистина се виждат доста подробности, които на версиите от снимките на списание “Top Secret” не се забелязват ясно. Тук трябва да подчертая, че оригиналните снимки са си аналогови, но по-късно са дигитализирани. За вас увеличих и “отрязах” тези надписи за да ги видите и вие.

Горе вляво пише “ОФИЦИАЛНА СНИМКА. ДА НЕ СЕ ОСВОБОЖДАВА. (CT) ”

ARCTICA-UFO-goren-liav-ygyl

В долния десен ъгъл е изписано (SYGMA) “ЗАБРАНЕНО РАЗКРИВАНЕ НА ТЕМАТА. СИГУРНОСТ НА СЕРТИФИКАТА SSN 674. НАКАЗАТЕЛНА САНКЦИЯ” (Unauthorized Disclosure Subject. Security Certificat SSN 674. Criminal Sanction)

ARCTICA-UFO-dolen-desen-ygyl

Тук ще ви предложа да разгледате снимките, които са от страниците на списание “Top Secret”, брой 45 с поясненията от екипа на редакцията, за да добиете ясна представа за разследването, което правим в тази публикация.

СНИМКА 1 "TOP SECRET"
СНИМКА 1 “TOP SECRET”

Нека започнем с най-впечатляващата снимка. На пръв поглед  имаме усещането, че това е вид дирижабъл ударен от ракета. Но при разглеждането на останалите снимки, става ясно, че този огромен в размерите си обект, изплува из под водата, изтласквайки огромни облаци от пара. От източника на снимките става ясно, че това е Неидентифициран Летящ Обект с така наречената от изследователите, форма на “пура”. Имайте в предвид, че на тази снимка няма никакъв надпис. Тя изглежда е направена след като подводницата е изплувала на повърхността, защото тук липсват и обозначенията от перископа.Такива има на следващата снимка.

СНИМКА 2 "TOP SECRET"
СНИМКА 2 “TOP SECRET”

На тези снимки виждаме пурообразен обект, който влиза или излиза от океана.Тези снимки изглежда, че идват от друга лаборатория, SYGMA, за която не знаем нищо. Дали тези снимки представят едно и също събитие или си имаме работа с две различни събития?

TOP-SECRET-ARCTIC-6 (1)
СНИМКА 3 “TOP SECRET”
СНИМКА 2 "TOP SECRET"
СНИМКА 4 “TOP SECRET”

На тези снимки, ние идентифицираме без съмнение една триъгълна форма на НЛО. Ако свържете горната и долната снимка, като поредица, ще стане ясно, че обекта се е отдалечил и прави маневра за навлизане под повърхността на водата.

TOP-SECRET-ARCTIC-3-723x1024
На последните две снимки виждаме перфектен триъгълен и огромен с размерите си, летящ апарат. На по-горните фотографии, въпреки факта, че с вид, перфектно наподобява типичен НЛО с форма на “пура”, е невъзможно да се разграничат повече подробности за структура на обекта. От проучванията знаем за тези обекти, че са кораби майки. От тях излитат и по-малките НЛО, от докладите с различни форми в различни събития. Според писмото на “анонимният източник” за контакт, става ясно още, че подводницата е била оборудвана с аналогова камера, като по този начин се обяснява и графичното наслагване (или двойната експозиция).А видимите деления на фотографиите са от дубъл мерника на подводницата. И все пак, за да бъдем критични, трябва да зададем въпроса:

Съществува ли Адмирал Дийн Рейнолдс Съскет ?

Alex-Mistreta
Алекс Мистрета

Тук ще поставя едно следващо разследване по случая на криптозоолога и уфолог от MUFON, Алекс Мистрета . Той лично се е заел с разследването за достоверността на тези снимки, направени през март 1971 година от Военно морските сили на САЩ. Както казахме, малко по нагоре в това разследване, командир на подводницата, от която са заснети тези снимки е бил адмирал Дийн Рейнолд Сакетс.

На 8 юли 2015 г., следовател и бивш пилот от военноморския флот,  Стив Мурильо е бил помолен да се обади по телефона (по искане на Алекс Мистрета) до Адмирал Сакетс. По отношение на начина на издирване и средствата за проследяване, няма да публикуваме нищо тук, за да не бъде затрупан с обаждания, но той все пак го е открил и такъв адмирал наистина съществува. Алекс Мистрета подчертава, че координатите на местонахождението на адмирала, няма да бъдат все още оповестени, по негово желание, за да не бъде затрупан и обезпокояван от други изследователи или пък журналисти за допълнителни отговори, тъй като този случай все повече се разгръща и хората участвали в мисията на подводница SSN 674 са вече възрастни хора и не искат да бъдат обезпокоявани.

Всъщност нека премина направо към доклада по темата от г-н Мистрета: “Помолих Стив Мурильо, ръководител на UPARS, тази сутрин, да говори с адмирал Дийн Р. Сакетс(Dean R Sackett).Стив е бивш военноморски пилот. Адмирал Сакетс беше достатъчно милостив да приеме обаждането, но се насочи далеч от въпроса за НЛО. Адмирал Сакетс каза: “Аз видях само лед”. Той се съгласи, да разгледа снимките макар и изпратени по имейл, но така и не ги потвърди. Това очевидно не доказва нищо и в двете посоки. Със сигурност всичко това може да бъде и измислица. Но нека не забравяме, че ако това е реален случай, Адмирал Сакетс със сигурност ще се придържа към сигурността на военната си клетва. Което между другото, ако това е така, той има и пълното право да си мълчи. Не се знае и клаузата на клетвата за мълчание, каква давност има. Има и трети вариант. Тези снимки да не са направени точно от подводница USS 674 и да нямат никаква връзка с екипажа и. Защото в района е имало и други по същото време. Ще се примирим все пак засега с информацията, че Адмирал Сакетс не е измислена персона, което е напредък в това разследване. И между другото Благодаря на Джон Грийнуолд, Стив Мурильо, а също и на Ричард Карлсън за ценната помощ в това разследване.”
На 12 Юли, 2015, друг доклад бе разпространен от Алекс Мистрета, който вече усилено работи със Стив Мурильо:

“Стив говори с адмирал Дийн Р.Сакетс, дали познава личност с името Джон Клика (John Klika) и дали изобщо е бил в контакт с такъв човек посочен от източника, който пусна снимките и постави във фокуса техните имена, като основни участници в тази сага.
И двамата мъже са били наистина на борда на подводница SSN 674, през март 1971 г. в Арктика. Адмирал Сакетс обаче продължава да отрича да е видял нещо необичайно, докато е бил на борда на подводницата. Той помолил Стив да го остави насаме след като видял снимките, а през стъклото на салона Стив видял, че Адмирала направил две телефонни обаждания. Той не можеше да определи какво вижда на снимките. Джон Клика (John Klika) също потвърди, че е бил на борда на подводницата през март 1971 г., но и той ми каза, че нито той, нито някой друг е видял нещо необичайно, докато са били в Арктика. Той намери за много интересно това разследване и дълго разглеждаше снимките, но явно ни показа, че не знае какво представляват обектите от снимките. Аз им вярвам. Убеден съм, като казва адмирала, че не е участвал в заснемането на фотографиите. Фотографиите остават загадка, без съмнение. Това разследване обаче е далеч от своя край. Истинността или липсата на по детайлна информация за снимките не означава, че те не са достоверни. Освен това, основния въпрос е за произхода, който все още е неизвестен. Дали те са наистина от Арктика, и от американска подводница? На по-късен етап разбрахме, че е имало и друга подводница в региона, само месец преди SSN 674, и това е USS Skate USN 578. Ergo, разследването продължава.”
За нашето разследване, нека се запознаем и с доклада на уважавания изследовател и режисьор на документални филми, който лично аз много уважавам, за феномена НЛО, Джон Гринуолд.
John-Greenewald
Джон Гринуолд

“Когато за първи път прочетох за тези снимки, аз бях много заинтригуван. Чувствах, че трябва да направя щателно проучване, и Алекс вършеше чудесна работа за да преследва истината, каквато и да е тя. Въпреки че разследването е в ход, аз исках да се добавят някои независими точки за изясняване и проверка на историята по-горе. Бях много щастлив да открия. че много от фактите са реални, както и че личностите съществуват, което означава, че ако това е измислица, то този, който е разпространил тези снимки и фактологията около тях е определено с доста високи строго секретни познания за военни операции, които са се случили в периода на Студената война, и за които никой не би трябвало да знае, още повече пък лица извън сигурността.”

Включването на Контраадмирал Сакетс в историята изглежда е реален факт. Той действително е бил командир на USS подводница. Според официалния сайт NavSource онлайн:
Контраадмирал Дийн Рейнолдс Сакетс
Контраадмирал Дийн Рейнолдс Сакетс

Контраадмирал Дийн Рейнолдс Сакетс (младши), е роден в Беатрийс, Небраска, където е израснал и завършил гимназия. През 1952 г. той влиза във Военноморската академия на САЩ, като завършва с отличие през 1956 г. Той също така е получил магистърска степен по инженерство от университета Джордж Вашингтон. Завършва пълната си кариера на 34,5 години във военноморските сили на САЩ. Пенсионира се през 1991 год. като контраадмирал. В неговите задачи са включени военни мисии в разрушители и атомни подводници в програми за ядрена енергия на флота. Той е бил назначен, като командващ офицер, на морска подводница (SSN-674) [от 14 Авг, 1970 до 07 декември 1973 г.]. Също така служи като командващ офицер на Хауърд У. Гилмор (AS-16) [от 11 юни 1976 до 15 май, 1978], и кораборемонт на атомни подводници.(От тази биография разбираме, че адмирала е бил действителен командир на подводница SSN-674 и то точно в периода показан на снимките) 

Местоположението на USS подводница е между Исландия и остров Ян Майен. Това е общата зона, в която се потвърждава, че SSN-674 е била в района, използвайки проверими източници.
Местоположението на USS подводница е между Исландия и остров Ян Майен. Това е общата зона, в която се потвърждава, че SSN-674 е била в района, използвайки проверими източници.

Джон Гринуолд продължава: “Местоположението на USS подводница SSN 674 в района, който е указан от анонимния източник също е  – факт. След кратко търсене, аз бях в състояние да удостоверя, че USS подводницата, в действителност е била в района по това време, както е посочено в информацията на снимките, между Исландия и остров Ян Майен. Това е проверено от Hullnumber (Виж тук) , която проследява местоположението на морски плавателни съдове: След местните операции от Ню Лондон, Кънектикът, подводницата се отправя към Арктика, в началото на 1971 г. От 22 февруари до 22 март, ядрената подводница е под северната ледена шапка, където провежда задълбочени изследвания, за да предоставят информация към своите оръжейни системи, както и извършва научни експерименти във връзка с движението, състава и геоложка история на самата ледена шапка.

Джон Гринуолд също така успява да открие и потвърди, че офицер на име Джон Клика е бил на борда на USS подводница SSN-674. Според корабния списък в Hullnumber , ще намерите:
Офицер John Klika е потвърдено, че е бил в списъка на екипажа.
Офицер John Klika е потвърдено, че е бил в списъка на екипажа.

Това беше разследването от страна на Джон Гринуолд. Както обещах още в самото начало на тази публикация, ще представя щателно проучване за произхода на тези снимки. Много пъти в коментари по темите за НЛО съм споделял с вас, че аз обичам да представям действителни факти и доказателства по темата. И за да бъда последователен в това, което правя, за да бъда верен на себе си и продуктивен за вас, нека разгледаме тези снимки и от друг ъгъл. Възможно ли е, те да са просто част от тестване на оръжейни системи на Военно морските сили на САЩ по време на Студената война?Тест на оръжейни системи през 1971 – 73 година.

Когато за първи път видях тези снимки, забелязах че има нещо много общо с Цепелините. Същата констатация са направили и много от вас, в което съм сигурен. Твърдо вярвам, че само прозорливи умове се интересуват от по-глобалните теми сред социума на планетата ни. Точно тези умове дърпат цивилизацията по стълбичката нагоре, останалите само консумират от нея. Та цепелините всъщност, са познати и разпространени в историята на цивилизацията ни през 30-те години на XX век. Ако обаче се вгледате повече, ще забележите фрапиращи очевидни разлики от действителните Цепелини. На тези снимки пурообразния обект не разполага с пилотски контролен център и носител за пътниците, както и стабилизатори в задната част на обекта. За сравнение ще поставя двете фотографии една до друга, за да направите и вие тази очевадна разлика.

ARCTICA-UFO-Zepelin

Има и друго. Възможно е също така, това да е военноморски целеви балон, по които USS подводниците провеждат изпитания на всякакъв вид оръжия. Както е посочено от документите и цитирано по-горе, също би било възможно обяснение.” От 22 февруари до 22 март (1971), ядрената подводница е навлязла под северната ледена шапка, за провеждане на задълбочени изследвания, които ще предоставят информация за оръжейните системи, както и извършване на научни експерименти, касаещи движение, състав, и геоложка история на самата шапка.”

Търсих в Библиотеката на Конгреса на САЩ , и открих няколко примера за балони превозвачи. Те вече имат прилика. Това са и примерите (Трябва да подчертая тук, че балоните в тези снимки са фотографирани между 1910-1915 година, което е една значителна разлика във времето между този случай и тези фотографии. Но все пак е възможно същата технология да е била използвана 50 години по-късно.)

Британски кораб Balloon Creator: издател и дата на създаване: Bain News Service около 1910 и 1915 г.
Британски кораб Balloon Creator: издател и дата на създаване: Bain News Service около 1910 и 1915 г.
Заглавие: British Naval Balloon Carrier Creator: издател и дата на създаване Bain News Service/ Публикувано между 1910 и 1915
Заглавие: British Naval Balloon Carrier Creator: издател и дата на създаване Bain News Service/ Публикувано между 1910 и 1915
1910 г. Изглед танкер HMS с балон за наблюдение. снимка от: National Geographic.
1910 г. Изглед танкер HMS с балон за наблюдение. снимка от: National Geographic.

Както сами виждате, напълно е възможно, снимките от списание “Top Secret” да са вид мишени за тест на оръжия. Ето защо, сериозното разследване дава някои отговори но както винаги се случва, излизат и нови въпроси. Аз лично не вярвам, че тези фото документи отразяват подобен тест с технология за мишени от 1910 година. Все пак, нека не забравяме, че това е ядрена подводница и през 70 -те години, за тест на по-модерните оръжия са били нужни разбира се и по-съвременни системи за мишена. Със сигурност, тези статични балони, не са вършили работа за по-мощните и високо маневрени ядрени подводници от последната декада на 20 век. Тук обаче, преди да завърша тази публикация, бих искал да задам един последен въпрос. Ако все пак, някои от военния контингент заяви официално, че пурообразните обекти от тези вече разссекретни снимки, са наистина тестови балони за мишена, тогава какъв по-дяволите е този огромен триъгълен обект, висящ величествено над океана?

Original-foto-Arctic-UFO-1971-1024x734

Както винаги, разследването води за вас: Петър Симеонов

Дайте секунда за вашата оценка за рейтинг, споделете с приятели и разбира се останете добри. Стига на всеки ден злобата му!

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.