Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / Огън в небето: Дейли Планет разследва

Огън в небето: Дейли Планет разследва

discovery-networks-internationalDiscovery Networks International (DNI) излъчи една гледна точка на експлозията на руския метеорит от 15 февруари 2013 година обобщена със заглавието “Огън в небето: Дейли Планет разследва”. Точно поради тази причина трябва да се подчертае, че Русия също имат научна гледна точка, която не бива да се омаловажава по политически и еснафски причини с днешна дата. Според проф. Татяна Бордовицина от Националния изследователски държавен Университет на Томск, това събитие е свързано с преминаването на 2012 DA14 покрай Земята, което означава, че този астероид вероятно се придружава от голям брой малки частици, които са разположени в неговата орбитата, преди или след него. Дни след като метеорита падна в Русия, аз направих кратък видео клип, който веднага публикувах в канала ми в You Tube. Мисля, че мястото му е именно тук.

Около 9:15 местно време в небето над Челябинска и Свердловска области е забелязан ярко светещ падащ обект, оставящ дълга следа от дим. Навлизането му в атмосферата е видяно още в Казахстан. Метеоритът пада от юг-югоизток, и се взривява в стратосферата над Челябинск, като осветява много ярко огромна площ. Минути по-късно ударна вълна разтърсва града и населените места в областта. Според експертите метеорита е бил с тегло близо 11 т. Експлозията се е случила само на 900 мили от центъра на Москва, със силата, равна на тази на атомна бомба, при скорост от почти 34 000 мили в час. Голямата вълна на светлината и интензивност е записана и видяна от минувачи на далечина от стотици километри, създавайки звукови взривове и огромни шокови вълни от които са изпочупени прозорци, сринати са покриви и в резултат са ранени близо 1000 души. В същото това време, астероид с размера на 13-етажна сграда преминава на 17,100 мили от Земята преди да се отправи към космоса.
Дали двете събития са свързани? А дали в бъдеще може да се случи без предупреждение още по-голям сблъсък? Какво ще се случи след това и как можем да се подготвим?Присъединете се към учени, физици, астрономи и експерти от цял свят, тъй като те изследват този основен феномен и това, което е на хоризонта за бъдещето на нашата планета.

ОГЪН В НЕБЕТО – След падането на метеорита в Челябинск

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ТАЙНИТЕ НА ЕКЗОПЛАНЕТИТЕ / Извънземни в древността Еп22/С14

През последните 20 години хиляди потенциално обитаеми екзопланети са открити извън нашата Слънчева система. Възможно ли …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

You cannot copy content of this page