Real Time Web Analytics
Начало / ИГРАЛНИ ФИЛМИ / Огън в небето (1993)

Огън в небето (1993)

walton 5“Огън в небето” е игрален филм по действителен случай. Ето защо реших да напиша резюмето за тази история, лично. Ще започна с фактите около действителните събития, случили се на 5 ноември, 1975 година в близост до “Снежните/или Бели/планини” в Североизточна Аризона. Травис Уолтън, е бил горски служител на 18 години. Той работил с екип от дървосекачи в Национален парк “Ситгрейвс” (Sitgreaves). В тази нощ Уолтън и шест членове на екипа (Майк Роджърс, Кен Петерсон, Джон Гюлетс, Стив Пиърс, Алън Далис и Дуейн Смит) се връщат с камион по домовете си след тежък работен ден. По пътя те забелязват интензивна ярка светлина пред тях. В началото те помислили, че това е пожар, но когато се приближили, те виждат ясно обект с формата на класическа летяща чиния, да кръжи на 300 метра над земята.

Травис Уолтън 1975 год.
Травис Уолтън 1975 год.

Странният обект е излъчвал писклив звук. Травис Уолтън слязъл от камиона и от любопитство се приближил максимално до странният обект, докато приятелите му са го увещавали да не отива. В един момент той твърди, че почувствал един вид токов удар, който го парализирал. Всъщност той се оказал прекалено близо и е станал жертва на магнитното поле. Той паднал на земята. В този момент колегите му виждат, как от централната долна част на летящата чиния излиза синкаво-бял лъч светлина с който го изтеглят в НЛО. Останалите шест мъже, уплашени, бързо избягали с камиона. Малко след това те се върнали на мястото за да потърсят колегата си, но Травис вече бил изчезнал безследно.

Историята на Травис във вестник "National Enquirer" от 1975 год. с автор Джес Уелс
Историята на Травис във вестник “National Enquirer” от 1975 год. с автор Джес Уелс

Въпреки че дървосекачите съобщили за инцидента в полицията на град Snowflake, Аризона и докладвали всички факти, какво точно се е случило, версията им не успяла да убеди шерифа, че изчезването на Травис се дължи на необясним природен феномен. Основните предположения на следователите, сочели към убийство. Съмненията им се основавали на факта, че няколко дървосекачи имали предишни криминални досиета. Въпреки всичко, полицията претърсила района в продължение на 3 дни, като използвали голям екип с кучета и хеликоптери, но напразно. Трябва тук да отбележа, че Ви разказвам истинската история, а не тази от филма. Всъщност полицията не успяла да открие никаква следа от Травис. И тук идва най-интересната част от  инцидента, защото случилото се след това, все още озадачава и най-върлите скептици на случилото се в Сноуфлейк през 1975 година.

Майк Роджърс, Кен Петерсон, Джон Гюлетс, Стив Пиърс, Алън Далис и Дуейн Смит
Майк Роджърс, Кен Петерсон, Джон Гюлетс, Стив Пиърс, Алън Далис и Дуейн Смит

Пет дни след изчезването на Травис Уолтън , настъпва истински ад за групата дървосекачи. Те са обвинени в убийство и срещу тях е насочено съдебно дело. Случая бързо е отразен в медиите в страната и чрез тях, обществото е твърдо убеждавано, че отвличането от извънземни е измама, за да се прикрие престъпление. Всички от групата дървосекачи са били подложени на детектор на лъжата в Бюрото за обществена сигурност на държавата в щата Аризона. Висококвалифицираният член на Асоциацията на полиграф изследвания в Щата обаче пише в доклада си, че всички от групата казват истината и допълва: ” Всичко, което мога да кажа е, че те издържаха теста .” Шериф Марлин Гилесби (Marlin Gillespie) , който не е повярвал първоначално на версията им за отвличане на Травис от НЛО, разпитал поотделно всеки един от мъжете в отделни стаи и не открил противоречия и по силата на доказателствата променил решението си. В един вестник той казва: “Аз съм сигурен, че те са станали свидетели на НЛО отвличане”. И тук идва най-интересната част от тази история.

На петия ден от изчезването, семейството на Травис, получило телефонно обаждане от уличен телефон. Обаждащият твърдял, че е Травис Уолтън. Майк Роджърс, най-добрият приятел на Травис, не можел да повярва и веднага тръгнал да го търси, заедно със семейството му западно от Евер, Аризона. Когато стигнали до мястото, посочено от Травис Уолтън, до телефонен автомат, разположен в непосредствена близост до една бензиностанция, те го откриват в много влошено физическо и психическо състояние. Той дори едва говори. На следващия ден полицията и общественото мнение веднага се отрича от обвиненията за убийството му и лицемерието се включва в цялото си величие. Медиите бързо забравят за случая и обществото бива погълнато от следващите им “много важни”събития във времето.

 

Травис Уолтън днес, продължава да се бори срещу скептичната общност, която незнайно защо, продължава да осмива тази история, въпреки всички налични доказателства.
Травис Уолтън днес, продължава да се бори срещу скептичната общност, която незнайно защо, продължава да осмива тази история, въпреки всички налични доказателства.

Това в общи линии са действителните събития.  Но трябва изрично да подчертая, че когато Травис се е доближил от любопитство достатъчно близо до летящата чиния, той е получил увреждания. Точно в този момент, от обекта се спуска бял лъч, който го прибира. По-късно Травис разказва пред племенничката си, че Те са го взели за да го спасят, защото ако го бяха оставили, никога нямаше да се оправи от увреждането. Провеждат му лечение и го връщат напълно здрав. В игралния филм обаче тази малка подробност е спестена. Може би за да се представят извънземните, като лоши и страшни същества. Това е нормална концепция за заблуда и внушение от страна на Холивуд, че извънземните са тук за да ни превземат. Те са страшни и отвратителни и само американците могат да спасят човечеството от тях. Проста пропаганда и то на ниско ниво. Плюс това свидетелите и Травис Уолтън правят след този инцидент договор с доста филмови агенции. И парите започват да играят своята роля в изопачаване на фактите.

Тук ще допълня, че този случай е един от най-добре документираните в отношение за реално отвличане на човек от извънземни биологични същества. Инцидента с Травис Уолтън е един и от най-малко коментираните от страна и на скептичната общност. Причината е, че тази общност се включва усилено да опровергае твърденията на дървосекачите за отвличане от извънземни, през онези пет дена, когато Травис е бил в неизвестност, за да ги обвинят в убийство. Но след като той се появява напълно объркан и твърдящ, че е бил на борда на космически кораб, те се покриват. Никой не коментира повече, въпреки, че и до днес се появява някой скептик, за да се опитва глупаво да опровергава, онова, което вече е прието за факт и от полицията в щата Аризона и от доста авторитети на държавно ниво. Много от вас са чували за този случай. Бяха направени и десетки документални филми през годините за Травис Уолтън излъчвани по Discovery и History Channel. “Огън в небето” е игрален филм по реалните събития, които описах по-горе в това резюме. Остава ми само, да Ви пожелая приятно гледане. За онези, които вече са го гледали, е хубаво да си го припомнят, а онези, които не са го гледали, е добре да го направят, преди да правят каквито и да е скептични заключения.

PETAR-SIMEONOV-Portret-2_000001Много хора постоянно ме питат, защо не са виждали НЛО щом толкова много сведения и видео доказателства вече съществуват. На тях винаги съм отговарял, че няма как да видите подобно нещо на вашия таван, на вашия телевизор, телефон или монитор. Те няма да кацнат точно на вашата тераса. Изобщо първо трябва да се замислите, колко пъти в деня или през ноща ако щете, сте се заглеждали в небето. А там уверявам Ви, се случват странни неща. Всъщност време е изобщо да се осъзнае, че за да видите НЛО, не е организирано мероприятие: “Днес всички родители и ученици, ще бъдат извозени с автобуси на безплатна екскурзия за среща с НЛО”. Да имате подобна среща или преживяване е въпрос на късмет и случайност. Усмивки от мен! Обичайте се и си помагайте! Всичко останало е губене на време!


За български превод, използвайте менюто, долу в дясно на плеъра!

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

МАНДАЛОРИАНЕЦЪТ ЕП 2 / С 1

“Детето” 2 епизод. Насочвайки ги към себе си, мандалорианецът сега трябва да се бори с …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.