Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА

ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА

ОТКЛЮЧВАНЕ НА МИСТЕРИЯТА НА ЖИВОТА
Unlosking the Mystery of life (2001) PBC

През 1859 г. Чарлз Дарвин публикува теорията си “Произход на видовете”. В нея той твърди, че целият живот на Земята е продукт на неориентирани естествени процеси: време, шанс и естествен подбор. Но днес, този подход се оспорва, както никога преди. “Отключване на мистерията на живота” разказва историята на съвременните учени, които напредват с по-мощна, но спорна идея, a именно теорията за интелигентния дизайн. Една теория проповядвана още в най-древни времена от философи, но умишлено заменена от теорията за произхода на видовете на Дарвин. Отключване е продукт на повече от три години изследвания, фотография, както и пост-продукция. Въз основа на научната работа на Stephen C. Meyer , Michael Behe , William Dembsk и други, този документален филм представя научно неопровержими доказателства за интелигентния дизайн на живота на базата на последните открития в биохимията, генетиката и молекулярната биология.
Филмът е създаден в Съединените щати през 2001 г. и 2002 г. Мястото на снимките се състоя на островите Галапагос, именно защото точно там Дравин засява семената на спорната си днес теория по време на експедиция през 1835 год.Отключване се подчертава от компютърна анимация, която изобразява Вътрешната структура на живата клетка. Аниматора Тим Дохърти създаде последователности, които илюстрират структурата и дейността на клетъчното ядро, молекулата на ДНК, белтъчни молекули и бактериалният флагеларен двигател. След излизането си през септември 2003 г. Отключване на мистерията на живота е излъчен по PBS. Филма е показван пред повече от 40 дъщерни дружества на PBS на територията на Съединените щати. Отменянето на плановото излъчване на станция KNME в Albequerque, Ню Мексико задейства националната кампания за забрана на филма и предизвика в новините дебат върху решенията на PBS да го излъчи.

Всъщност опита на научната общност в САЩ, да блокира разпространението на филма се оказа неуспешен.
“Отключване на мистерията на живота” е преведен на повече от 25 езика, включително руски, мандарин, и испански език. Той се разпространява в цяла Азия, Европа, Южна Америка, Австралия, Канада и Съединените щати. Разпространението в Северна Америка се извършва от Рандолф Productions International. В допълнение към 67-минутния документален филм, английската DVD версия включва почти час с бонуси. Пожелавам Ви приятно гледане!Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ИЗОЛАЦИЯТА: Един месец в Ухан

В 10 ч. сутринта на 23 януари 2020 г. китайският гр. Ухан е поставен в …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.