Начало / Артефакти / ОТКРИТ Е ЧЕРЕП В ГЪРЦИЯ НА 700 000 ГОД. КОЙТО ОСПОРВА ТЕОРИЯТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА ЗА ИЗХОД НА ЧОВЕКА ОТ АФРИКА

ОТКРИТ Е ЧЕРЕП В ГЪРЦИЯ НА 700 000 ГОД. КОЙТО ОСПОРВА ТЕОРИЯТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА ЗА ИЗХОД НА ЧОВЕКА ОТ АФРИКА

Черепът, който е датиран на 700,000 години е един от най-загадъчните предмети, открити някога в Европа. Тази констатация директно се противопоставя на теорията за изход и разселване на човечеството от Африка,  много спорна и фантастична история, но приета категорично от основните учени днес.

Петър П.Симеонов
Петър П.Симеонов

Основните политически и научни догми не могат да се справят с огромния размер на открития, които са направени през последните няколко години. Много от тях отправят директно предизвикателство към утвърдените научни вярвания за еволюцията. Днес науката в тази насока е навлязла в деградираща спирала, от която изход няма. Всички доказателства, без изключение, които опровергават теории, които са станали догма в научния свят, се крият достатъчно прилежно и на сигурно място. Според Ричард Докинс, подобни артефакти не трябва да достигат до младите академици, за да не объркват познанията им от наученото в престижните колежи. Такива доказателства трябвало да намерят място в по-нататъшни разширения в теорията за еволюцията на Дарвин. Ако не, те нямали място в научната общност днес. Лично на мен, това ми звучи доста смешно. Виждам малко дете, което тропа с крак, само и само да стане на неговата. Този инат ще бъде пречупен с времето, защото артефактите се умножават и аз няма да спирам да ги показвам, както на читателите ми, така и на зрителите в бъдещите ми филми и предавания.  Защото докато много открития са били държани далеч от обществото, от чист егоизъм, с днешна дата размера на новите открития през последните години е нараснал с бързи темпове и изглежда, че карат много изследователи да чешат главите си, за да стигнат до констатацията, че в края на краищата, историята на която са ги учили, е погрешна. И не само за тях, но и за нас.

Известен като Patralona череп, е откритие, което постави научната общност в недоумение.

featured peshakoff studio

Историята около черепа започва през далечната 1959 год, когато едно момче открива една тясна пещера. Селяните се надявали да открият вода, но по-нататъшното проучване на пещерата разкрило мистериозен човешки череп вграден в каменната стена на пещерата. По-късни разкопки разкрили и редица вкаменелости и инструменти.

Пещерата Петралона
Пещерата Петралона

Мистериозният череп е бил отстранен много внимателно от екип учени от пещерата Петралона и е изпратен в Солунския Университет в Гърция за по-нататъшни изследвания. Археологическата общност се съгласила, че когато научните изследвания приключат, черепа да бъде изпратен в местния музей, така че всеки да може да оценява и да види този забележителен исторически артефакт. И както винаги се случва с подобни неудобни доказателства, черепа не стига до музея, защото анализа разкрил шокиращи резултати. Според изследователите, черепът е бил в капан вътре в пещерата, за период от 700,000 години , което го прави най-старият череп, откриван някога на европейския континент.

petralona-cave-skull peshakoffstudio

Д-р Арис Паолино снимка: Укипедия
Д-р Арис Паолино
снимка: Укипедия

Според Д-р Паулино (Aris Poulianos), водещ изследовател, който анализира черепа “Patralona Man”, еволюира независимо в Европа и не е потомък на всички известни видове, за да излезе от Африка. Това означава, че черепът е силното доказателство, че съществува друг, “потиснат” еволюционен път, който директно се противопоставя на теорията “Изход от Африка”, учение категорично прието от основните учени днес. И през 1964 г., започва кампания от германски изследователи, която трябва да развенчае откритието. Те твърдели, че направили анализи, но не ги изнесли пред научната общност, а започнали да твърдят, че черепът е бил в действителност на 50,000 години и че принадлежи към вид, който е дошъл от Африка. Всъщност казали точно това, което им се искало да бъде. Но въпреки усилията им да омаловажават находката, друг анализ през 1971 г. направен от учени на САЩ за пореден път доказва, че черепа Петралона е на 700,000 години. Датирането е направено с използването на утайките в пещерата и стратиграфията.
Приблизително 15 изследователи от цял свят са проучили черепа, и всеки един от тях е получил подобни резултати, които подкрепят и заключението на Д-р Паулино. Изследователите на черепа продължават проучванията си до 1983 год., когато Гърция влиза в политическа диктатура, която лишава публичния достъп до пещерата, артефактите, и спорния череп. Чуждестранните изследователи са били лишени от достъп и просто нямало как да изследват допълнително откритието. Антропологичното общество на Гърция обаче, влиза във Върховния съд с дело и след като го печели, получава отново достъп до пещерата и черепа. Според някои изследователи, черепът е принадлежал на Хомо еректус, но е изолиран с характеристики на неандерталците и силни европейски черти. Въпреки това, учените смятат, че черепа принадлежи на Хомо сапиенс, което противоречи на теорията за изход на човека от Африка. Д-р Паулино твърдо заявява, че черепът Петралона принадлежи на независим вид хоминиди, които не са свързани с Хомо еректус. Проучването направено от Д-р Паулино е твърдо отхвърлено от редица изследователи и техните академични кръгове. През 2012 г. д-р Паулино и съпругата му са били нападнати и пребити. Противоречивите резултати от изследванията, са му донесли многобройни проблеми. Всъщност той е бил лишен от достъп до пещерата и е бил отстранен преди да успее да приключи изследванията си. Така започнало и прикриването на всички артефакти, открити в пещерата Петранола. Но както знаем и от други подобни примери, истината е като шило в торба. Тя въпреки всички усилия да бъде скрита, рано или късно си пробива път за да бъде видяна.

Артефакт от пещерата Петралона
Артефакт от пещерата Петралона

С днешна дата, все повече открития са направени в пещерата. Антропологичната Асоциацията на Гърция обяви откриването на два 800000-годишни човешки скелети, голям брой различни артефакти, както и доказателство, за най-древното използване на огън на планетата. В допълнение към всичко това, изследователите откриха останките на едно момиче, което се смята, че е на 11 милиона години. Това са наистина шокиращи цифри.

Повечето академици обаче, все още наричат това псевдонаука от “сериозни” изследователи, като казват, че дата-диапазона, предложен от Д-р Паолино и други изследователи е невъзможен и че той игнорира научната методология. Българите имат една много хубава поговорка в подобни случаи: “Лисицата като не стигнала гроздето, казала, че е кисело.”

Въпреки, че разкопките продължават и са открити още интересни артефакти в пещерата Петранола, списанието “The Journal Nature and Science” са отказали да публикуват изявления на антропологичното сдружение. Много изследователи са убедени, че причината, поради която това откритие е толкова силно критикувано и игнорирано от общообразователните учени е защото откритието коренно ще промени историята на човешкия вид. Тези открития са само една малка част от много други открития, които ясно показват, че историята не е наред и трябва да бъде напълно преработена и пренаписана.

Черепа Петралона
Черепа Петралона

Дебатът по отношение на възрастта на черепа продължава и днес, и масовите изследователи категорично отхвърлят идеята, че черепът принадлежи на самостоятелен вид и, че той е на около 700.000 години, въпреки научните резултати от лабораториите в САЩ. Интересното е, че през 2012 г., професор C.G. Nicholas Mascie-Taylor от Университета в Кеймбридж е написал писмо до гръцкото министерство на културата, в което се посочва, че правилната възраст е 700,000 години, а не 300 000, както някои предполагат. Открих това писмо и ще се опитам да го преведа за читателите на сайта ми:

 

The Greek Ministry of Education, Religions, Culture and Sports,

Bouboulinas 20-22,

Athens 106 82,

Greece

5-ти септември, 2012

Уважаеми господине,

Пиша от името на Европейската асоциация за антропологични изследвания, която е професионална и академична асоциация, свързваща всички национални европейски общества за биологична антропология и човешка биология, за да изразя нашите опасения за опазване от дезинформация на пещерата Петралона, както и подкрепата ни към персонала, свързан с опазването на пещерата.

Основите на нашите опасения са, че черепът е бил повреден. Има много драскотини и короната на един от зъбите (1 моларен) е била отрязана. По искане на антропологичната Асоциация на Гърция, се изисква, подробно описание на настоящото състояние на черепа, така че никой в бъдеще да може произволно да го повреди допълнително. Налице е и проблемът за датировката, който научно е не от преди 300,000, а около 700.000 години като е потвърдено от бюрото за информация. Има един много подробен запис на разкопките и констатациите, които трябва да получат допълнително публично представяне, но които никога не са били каталогизирани, така че да се предотврати липсата на екземпляри.

Много е жалко, че Археологическият отдел на Гърция спря д-р Арис Паолинос от по-нататъшна работа в пещерата без никакво обяснение. Също така е много тревожно, че д-р Паолинос и съпругата му са били нападнати и ранени в дома си по-рано тази година и виновниците не са били открити. Той също така е бил руган, когато се опитвал да даде представяне на откритията в пещерата Петралона пред учители и ученици.

На старши антрополози и геолози също е бил отказан достъп до пещерата и екземплярите за по-нататъшно проучване на няколко пъти, без да има сериозни основания. По-рано тази година също е била дадена погрешна информация пред гръцкия парламент относно финансовите аспекти към пещерата.

Очаквам с нетърпение да получа отговори на тези въпроси.

Искрено Ваш

Professor C G N Mascie-Taylor MA, Ph.D., ScD (all Cambridge), FSB, FNAS (Hungary)

Професор по биология на човешкото население и здравеопазването и председател на Европейската асоциация на антрополозите.

Източник: (Виж тук)

Ами това е приятели. Това писмо говори много ясно, какво точно се е случило около това откритие. Кое е вярно и кое неудобно за световната престъпна научна клика!

Днес глупостта командва света! За съжаление и краят му ще бъде доведен от глупаци!

Отдолу ще Ви оставя източници и видеоклипове за повече информация. Усмивки от мен!

Инфо:  sciencedirect.com

Пещерата Петралона: petralona-cave.grОтносно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ФУКУШИМА. радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.

Европейската комисия спира забраната за внос на облъчена храна от Фукушима. “Човек чувства заплаха от …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.