Real Time Web Analytics
Начало / НАУКА / Астрономия / Петър Симеонов за НЛО конференцията в Хасково (част 1)

Петър Симеонов за НЛО конференцията в Хасково (част 1)

Време е да направя кратко изложение от Kонференцията в Хасково под мотото “Контакт с извънземен разум: Бъдеще на човечеството и смяна на парадигмата”, която се проведе между 3 и 4 ноември (2018), под крилото на много уважаваният от мен Професор Лъчезар Филипов. Спонсори на форума бяха “ESCOM”, на които искам лично да благодаря за перфектната организация. Ето защо, изключително много се радвам, че присъствах на това мероприятие. Личният контакт не само с екипа на “ESCOM”, прекрасния колектив на хасковската телевизия “eTV”, но и с високо ерудираните учени от цял свят, ме направиха наистина щастлив за кратки четири дни от моя живот. Но да не се впускам в излишни хвалебствия. Разумните и наистина добри хора не преувеличават с чувствата си, за да не изглежда повече от лицемерно. В тази публикация и бъдещите ще разясня повече за лекторите, темите и презентациите които споделиха с българската публика. Моите лични заключения и разбира се пояснения върху изнесените факти.

Като всеки изследовател по темите свързани с извънземен интелигентен живот, аз бях запознат с повечето от материалите, които изнесоха лекторите. Но както винаги съм казвал, човек не може да знае всичко. Дори в сферата на науката. Ето защо силно ме изненада презентацията на Гари Хесълтайн. И ето защо ще започна тази поредица тук именно с него. Тя беше свързана с нашумелият случай в уфологичните среди “Гората Рендълшъм”. Изненадата ми беше от факта, че Гари изнесе напълно нови сведения около случая, които бяха не само нови за мен, но и за присъстващите на този форум. Преди да продължим, съм подготвил видео материал за този спорен случай. Спорен защото е най-дискутиран във Великобритания. Събитията се случват през 1980 година във и в близост с военната база RAF„Bentwaters“. Част от персонала на базата са станали свидетели на необичайните обекти и допускат, че може да са с извънземен произход. Този инцидент в гората Рендълшъм предизвиква спорове, защото е добре документиран, подкрепен със свидетели и скептицизма тук остава в дълбока сянка. За тези, които не са чували за него, нека си припомним за какво става въпрос.

Тук ще поставя една актуализация към тази статия. Това е интервю с Гари на телевизия eTV Хасково, направено от Христина Котларска и екипа от предаването “Без Формат”. Имах щастието да се запозная с Хриси на конференцията. Един прекрасен и лъчезарен човек.

 

Гари Хеселин, Петър Симеонов и Пауло Гуизарди /НЛО Конференция. Хасково. България. 2018 год./
Гари Хесълтайн, Петър Симеонов и Пауло Гуизарди /НЛО Конференция. Хасково. България. 2018 год./

Всъщност, кой точно е Гари Хесълтайн? Служил е 20 години като полицейски детектив. Той бил един от водещите разследващи във връзка с инцидента в Рендълшамската гора. Работил е в Кралските военновъздушни сили и редица ядрени бази. През 2002 г. Хесълтайн създава база данни за полицейски свидетелства на неидентифицирани летящи обекти. Информацията непрекъснато се обогатява с нови случаи на полицейски служители, станали свидетели на НЛО. Гари Хесълтайн издава и списанието UFO TRUTH MAGAZINE, включващо статии от водещи изследователи по темата за извънземните. От кухнята, бих казал още, че Гари е един много позитивен човек. Наблюдателен е и вътрешното ми усещане за него, недвусмислено ми говореше, че мога да му имам доверие. Презентацията му в Хасково също остави в мен дългосрочна следа.

Гари Хеселин /НЛО Конференция. Хасково.2018/
Гари Хесълтайн /НЛО Конференция. Хасково.2018/

Гари всъщност представи нови факти и доказателства по случая в Ренделшъмската гора. С опита си като разследващ полицай, е открил още 12 свидетеля на този инцидент. Той, заедно с режисьора Дион Джонсън създават нов документален филм, в който представят показанията на всеки един от тях, като дават заглавие на филма “Капел Грийн”/Capel Green/. Причината е, че по-известни стават първите две вечери от този инцидент. Третата вечер обаче е най-интригуваща и най-малко позната на широката аудитория. Именно основният очевидец и свидетел Лари Уорън дава името, вечерта на “Капел Грийн”. Може би поради факта, че всичко се е случило на голямо поле, само на метри от Рендълшъмската гора. Тази трета вечер е усилено прикривана от ВВС на САЩ и кралските ВВС на Англия. Лари Уорън представя във филма начините с които са го притискали, за да мълчи през всичките тези години. Гари представи с подробности част от разказът му. Става въпрос за среща от трети вид. Или среща на високопоставен генерал с три същества, които “плували” в холограмни балони над полето. На тази среща е имало и оператор, който заснемал всичко, което се случвало на Капъл Грийн. Очевидци и свидетели разказват какво се е случило след това с този интригуващ видео запис или с лентата по-точно. Гари Хесълтайн представи, два трейлъра към филма, както и за първи път, не само за България, а изобщо пред публика третия трейлър към документалния филм “Capel Green”. Той вече е он лайн в интернет. Вижте го и вие!

Лично говорих с Гари, кога точно ще излезе филма, за да направим субтитри на български език. Той каза, че се надява от края на март до началото на май (2019 год.) да излезе в публичното пространство. Преди това, режисьора Дион Джонсън искал с “Кепъл Грийн” да участва в няколко световни кино фестивала. Правата са закупени (което не е изненада) от “Netflix”. Тук оставям и линк към официалният сайт на филма (Кликни тук).

Международен форум"На пет континента" Москва 2018
Международен форум”На пет континента” Москва 2018

Гари Хесълтайн представи още една и много интересна новина. Китай е готова да финансира Алианс за проекти по изучаването и изследването на аномални феномени с европейско участие. Организацията ще работи и за разкриването пред обществеността на факти и документи, свързани с тези явления. Намеренията стават ясни по време на форум в Москва преди седмица. Разговорите по темата продължават и целта е признаването на Организацията и от ООН. За целта обаче 30 държави трябва да влязат в този Алианс, посочи Хесълтайн.„Процесът по разкриване на документи, свързани с аномални феномени от държавите, е в действие.

П.Симеонов, Роберто Пиноти и Лъчезар Филипов /ХАСКОВО 2018/

Вече нещата се размърдват и се прави възможното това най-после да се случи. Защото първата държава, която направи разкрития, със сигурност ще играе важна роля”, смята секретарят на италианската уфологична организация, който е един от двигателите на уфологията в Европа Роберто Пиноти. Според астрофизикът проф. Лъчезар Филипов, който също е присъствал на разговорите в Москва, до година-две процесът по учредяването на Алианса ще бъде завършен. Този невъобразим в мащабите си Международен форум, не беше отразен от западните мултимедии. Причината както винаги е една и съща. Пропаганда. Затъмнение и омаловажаване на мирни и научни решения, които са способни да пречупят и сменят тотално остарялата парадигма за света и човечеството като разумно интелигентно същество изобщо. Той се проведе на 16 и 17 октомври 2018 г. в хотел “Космос”, Москва, като събра водещи експерти от 30 страни, включително от Китай, Русия, САЩ, Франция, Великобритания, Италия, България, Унгария. Представители на НАСА, Roscosmos, CNSA. На конференцията бяха изслушани редица доклади за НЛО и инциденти с необясними явления. Водещи научни експерти със световен авторитет споделиха резултатите от космически изследвания, проведени през последните години, както и въпросите за многостранно сътрудничество с Пекинския изследователски институт по аерокосмическо инженерство.

Международен форум"На пет континента" Москва 2018
Международен форум”На пет континента” Москва 2018

С това ще завърша тази публикация. Очаквайте тези дни продължение. Съгласете се с мен, че представянето на конференцията в Хасково, само с няколко изречения не е достатъчно! Аз обичам да представям личните си впечатления в пълен размер. За това е важно за мен да се осъзнае, какви точно хора бяха основни гости и лектори на този прекрасен форум организиран от моя вече много скъп приятел Лъчезар Филипов. За мен най-важно днес е, той да е жив и здрав. Всичко останало ще се случи. Скоро ще пиша и за него. За сега ще оставя тук едно дълго многоточие…………. А Вие ако уважавате труда ни, можете да се абонирате за платен достъп със скромните 3 евро (Виж тук). Благодаря Ви предварително.

Проф. Лъчезар Филипов и Петър Симеонов /Хасково 2018/
Проф. Лъчезар Филипов и Петър Симеонов /Хасково 2018/

Оставям Ви малък бонус. Кратко видео от конференцията. Това е момент след лекцията на Робърт Салас. Момент за почивка и останали желаещи от публиката за въпроси към Салас.  Презентацията му също беше много интересна и скоро ще пиша и за нея.Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Пентагонът потвърди, че изтеклите видеозаписи с НЛО са автентични

Три видеоклипа, заснети от американски пилоти, с кадри на „неидентифициран въздушен феномен“, са признати за автентични според изявление на …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.