Начало / НАУКА / Астрономия / ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА СУПЕР КЪРВАВА ЛУНА ПРЕЗ 2019

ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА СУПЕР КЪРВАВА ЛУНА ПРЕЗ 2019

Луната, нашият естествен спътник, получава най-блестящите имена всеки път, когато се променя. Когато се случи пълнолуние в най-близката точка към Земята (перигей), тя се нарича “Супер Луна”, поради по-високата си яркост. И когато тя се намира под сянката на Земята, се нарича “Кървава Луна”. Следващия месец тези явления ще се случват заедно и тъй като пълнолунието през януари се нарича Луната на вълка, ще имаме най-доброто име “Blood Wolf” или “Кървав Вълк”. В нощта на 20 януари хората в Северна и Южна Америка, както и в малки части от Европа, Африка и Азия, ще станат свидетели на бавно потъмняване на Луната, преди тя да стане червена.

Затъмнението ще започне в 10.33 ч. Източно време (3.33 ч.), когато нашият спътник влезе в сянката на Земята. Пълното затъмнение с промяна на Луната до червено ще започне един час по-късно, в 11.41 ч. Сутринта. EST (4.41 ч. GMT) и ще достигне максимум от 12.16 ч. (5.16 ч. GMT) на 21 януари. Тя ще продължи до 12.43 часа EST (5.43), преди бавно да се отдалечи от сянката, прожектирана от нашата планета.

Лунните затъмнения се случват, когато Луната пресича сянката на Земята от Слънцето. По време на пълната фаза на затъмнение слънчевата светлина се филтрира през атмосферата, където е разпръсната и се отразява на Луната. Луната се превръща в червена по същата причина, която прави залезите на Слънцето на хоризонта на Земята червени.

Лунните и слънчевите затъмнения не са често срещани, защото Луната не обикаля около Земята в същата равнина, както Земята обикаля около Слънцето. Затова затъмненията се появяват само когато Земята, Луната и Слънцето са сибиланти, прекрасен астрономически термин, който се използва за описание на три тела в перфектно подравняване. За да станете свидетели на затъмнение, вие се нуждаете от нашата планета, нашата Луна и нашата звезда, за да бъдете в линия, и трябва да сте някъде на Земята, където събитието е видимо.

През 21-ви век ще има 87 лунни затъмнения, от които само 28 ще бъдат “Супер Луни”. Както се очакваше, супер луните са доста редки, но напоследък сме имали късмет. Миналия януари имахме друга Супер кървава Луна. Ако пропуснете сегашното затъмнение през януари, трябва да изчакате до 26 май 2021 година. Аз ще Ви предложа тук и кратък астрологичен анализ на тези затъмнения.

В момента се създават заглавия за затъмнението, което се очаква на 20 януари 2019 г. в стил апокалипсис. Това няма да е нищо ново в света на интернет рекламата. Въпреки това, ако някой твърди, че едно затъмнение ще засегне човешките същества, съзнанието или по друг начин, те говорят всъщност за чиста астрология. Повярвайте ми, никое от тези заглавия в таблоидите, които ще се появят за „Кървава Луна“, не може да предложи нищо съществено. Попитайте някой астролог или, който е запознат с астрологията, ако се интересувате от небесните тела, засягащи съзнанието и той ще ви каже, че няма нищо страшно.

Така че има смисъл само да анализираме затъмненията от астрологична гледна точка. Едно нещо е сигурно: затъмнението по-рано от 20 януари, частичното слънчево затъмнение (Виж тук) на 5-6 януари, е гарантирано много по-значимо. Това е астрологична диаграмата за затъмнението на 5 януари 2019 г. Ако се нуждаете от помощ при тълкуването на графиката, просто погледнете символите за всяка една от планетите и направете проучване на знаците на планетите в астрологията.

Затъмнението на 5 януари гарантира онова, което хората търсят, когато става дума за предчувствие или някакъв вид предвестник на интензивна енергия, каквото всъщност и представлява затъмнение в астрологията.

Това е така, защото затъмнението, ще бъде приведено в съответствие със Сатурн и Плутон в собствения знак на Сатурн в Козирог, предвещавайки събитие, което ще започне да достига връх през май 2019 г., но истинският връх ще бъде през 2020 г .: Плутон влиза, почти веднъж на всеки 40 годишен аспект, което се случи през далечните вече 1982 – 1983 година.

Много хора, които следват астрологията, вярват, че през 2020 г. може да се случи някакво голямо, шокиращо събитие, подобно на терористичните атаки от  9/11 или нещо с подобно ниво на крайност. Това е така, защото на 11 септември 2001 г. се е случил последният голям “твърд” аспект между Сатурн и Плутон. Трудният аспект е опозиция или връзка (подравняване), новолуние или пълнолуние също е труден аспект. През 2001 година Сатурн е опозиция на Плутон, и през 2019-2020, Сатурн е в съвпад с Плутон. По време на 11 септември, Сатурн в Близнаци е бил в твърдо противопоставяне на Плутон в Стрелец. Това е графиката от 9/11 с акцент на Сатурн-Плутон.

Ефектът на Сатурн в съвпад с Плутон, подобен на опозиционния Плутон от 9/11, се смята за прочистване, разрушаване и възстановяване (Плутон) на нещо, което включва работа, кариера, структура, пари, бизнес или семейство (Сатурн), защото всички ще се променят едновременно през средата на 2019 до 2020 година.

Материалните структури и неща в живота могат внезапно да се променят или да бъдат унищожени и възстановени. Проклятията, моментите на сътресения (Плутон), особено в сферата на материалното в живота (Сатурн), ще властват през това време, според астрологията.

Въпреки това, в астрологията едно затъмнение има за цел да втвърди и да кристализира определена енергия във въздуха за цяла година, ако не и повече. Смята се, че едно затъмнение е като забавена реакция, но много екстремна. (Виж тук)

Така че според астрологията през 2019 г. ще настъпи някакъв вид предвестник на прочистване или преодоляване на материалните структури в живота ни, но истинското голямо събитие ще удари в самото начало на 2020 година.

Това е разликата между таблоидната астрология и истинската. Никой не може реалистично да очаква друг човек да повярва вместо него, докато не го осъзнае. Така че, ако си спомните тази статия в началото на 2020 г., вижте дали не се случват вече някои прочиствания или промени в глобален мащаб или вече се е случило събитие, което ще промени живота на цялото човечество.

Публикацията подготви за вас: П. Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.