Real Time Web Analytics
Начало / НЛО / Присъствие в небето над Базел през 1566 год.

Присъствие в небето над Базел през 1566 год.

На 7 август 1566 г. в Базел – както съобщават местните хроники по това време – се случва нещо странно: в ранната утрин гражданите, които тръгнали по работните си места, вдигнали очи към небето, и видели летящи тъмни обекти, заоблени и с различни размери , които почти се гонели в лятото синьо небе.
Дневникът на града на следващия ден по този повод пише:  „ На сутринта на  7 август 1566 г.  много хора, уплашени, видяха големи дискове с тъмен цвят на небето и сякаш лятото и зимата бяха дошли по едно и също време, с изпарения и мъгла, т.е. интензивна горещина, изстрели и оръдия. Тези обекти, бяха толкова многобройни, че затъмняваха Слънцето , летяха с голяма скорост, сякаш танцуваха или се биеха. Някои, които получиха огнени изстрели , станаха огненочервени. » 
Вестникът от 8 август 1566 г. е запазен в Цюрих, добре защитен от витрина, вътре в централната библиотека.
Базелският феномен се споменава и от Карл Густав Юнг в своето есе ” Модерен мит. Нещата, които виждате в небето”. Юнг си спомня в работата си как дори в Нюрнберг през 1561 г. се е случило идентично явление.


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Вождът на Сиуксите за НЛО и ЕТ

Сиукси или Сиу (на английски: Sioux, произнася се /ˈsuː/, „суу“), наричани също Лакота, Дакота или Накота, е голям индиански народ в Северна Америка, чиито език е класифициран към …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.