РУСКИЯТ ЙЕТИ

Peter Simeonov Black & Wite“Днес всички, които казват истината в прав текст ги смятат за луди. Така е по-лесно за “нормалните”, да не си признават, че живеят ненормално.”
Пешо Симеонов

РУСКИЯТ ЙЕТИ
УБИЕЦЪТ НА ЖИВОТИ (2014)

Резюме към филма:

Инцидентът Дятлов звучи като концепция за доста фантастичен филм на ужасите, но за съжаление това не е така. Мрачната действителност е, че на 2 февруари 1959 г. девет студенти тръгват по склоновете на руския Урал, но никога не не се завръщат живи. Това, разбира се, е достатъчно трагично. Какво е по-обезпокоителното обаче? Телата на студентите са открити разпръснати на километри от къмпинга в три отделни групи, някои частично голи и с наранявания, включително: натрошени ребра, фрактура на черепа, на един от тях, очите са били извадени, а на едно от двете момичета е изтръгнат езика.
Никой не е в състояние напълно да обясни тази ужасяваща история, но сега в това изследоване се впуска професионалния планинар и катерач Майк Либески, който представя още доказателства, и най-вече за версията от нападение на Йети. Скептиците казват, че това е невъзможно, защото такова създание не съществува, а Майк задава следния въпрос: “Добре, може и да не е “Йети”, но след фактите, вие имате ли по-добра идея?” За да стигне до този извод, Либески се среща със свидетели от първа ръка, както и от съдебни доказателства и наскоро освободени файлове, за да сглоби събитията от онази нощ. Следователите от далечната 1959 год, са записали в заключението си към доклада, че студентите са убити от “завладяваща природна сила”, което е учтив начин да кажат “Hе знаем какво точно се е случило.”
ruusian-yeti-malak-banerНа мястото от местопрестъплението (първо е открита палатката с повечето от вещите недокоснати вътре на жертвите) остават все още повече въпроси, отколкото отговори. Защо палатката е прерязана отвътре? Защо жертвите ще оставят дрехите си в палатката при минусови температури (-50 градуса) и ще пробягат километри боси през снега и то в непрогледна тъмнина? Възможно ли е да е имало правителствено строго секретно оръжие, което ги е убило? Може би пък да са станали жертва на местно племе, което брани своята земя от външна намеса? А, ето и още една идея на скептиците, които съвсем не са запознати с фактите – може би един от студентите е полудял и е избил своите приятели, а след това се е самоубил? Ако е така, защо тогава съветското правителство потискат разсекертяването все още на резултатите от аутопсията и други доклади за вече повече от 30 години по този така спорен случай? О, да, това се е случило и не е фантастика, а реална история, която и до днес остава забулена в тайна.
Майк за първи път чува за инцидента “Дятлов” на експедиция по катерене през 2011 г. и от тогава е обсебен от този случай. “Прекарал съм много време сам в планината, където съм имал доста преживявания близки до смъртта,” казва той. “Знам, че ако аз изчезна, щях да искам семейството ми да знае какво се е случило с мен.” Майк Либески всъщност, наема руски преводач, Мария Кленкова, руски журналист от местна телевизия и заедно заминават на едно от най-отдалечените и негостоприемни места на Земята. По следите на доказателствата, Майк открива, че планинарите всъщност, съвсем не са били сами – снимка, направена от един от студентите ден, преди да умрат, оставя впечатлението, че те са срещнали Йети. Така че Йети съществува, въпрос на време е да се сдобие човечеството с физическо доказателство за това! Филма не се препоръчва за хора със слаби нерви, поради естеството на документалните снимки и видео кадри. Всъщност вижте горе, тази завладяваща със своята тайнственост история на преживяния ужас от девет млади души, чиито живот завършва под сянката на много страховит сценарий!

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ИЗОЛАЦИЯТА: Един месец в Ухан

В 10 ч. сутринта на 23 януари 2020 г. китайският гр. Ухан е поставен в …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.