Начало / НАУКА / РУСКИ ФИЗИЦИ ИЗГРАЖДАТ КУЛАТА НА ТЕСЛА, ЗА ДА ГЕНЕРИРАТ СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ ОКОЛО ПЛАНЕТАТА

РУСКИ ФИЗИЦИ ИЗГРАЖДАТ КУЛАТА НА ТЕСЛА, ЗА ДА ГЕНЕРИРАТ СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ ОКОЛО ПЛАНЕТАТА

Никола Тесла

Никола Тесла казва: “Най-интензивната емоция на изобретателя е да види как работи едно от неговите творения” Една от най-известните фрази на Никола Тесла (1856 – 1943). За някои най-великият изобретател изобщо, в историята на човечеството.

И въпреки че инженерния гений направи това изявление, след като видя, как много от неговите проекти са осъществени, може би най-важния от тях не успя да завърши.

Кулата “Уордънклиф” (Виж тук), известна още като кулата Тесла, е построена близо до остров Манхатън (САЩ) в началото на ХХ век, но не е завършена по неизвестни досега причини. Според официалната версия, затварянето се дължи на финансови проблеми. Но фактите сочат, че по негово време Тесла е трябвало да спре амбициозната си кампания заради големите фирми, отговорни за осигуряването на необходимата инфраструктура за електрически инсталации.

1904 image of Tesla Wardenclyffe Tower

Сега руските физици Леонид и Сергей Плеханов предлагат да се реализира този проект, като се използват материали и съвременни технологии.

„Представете си възможността за поставяне на слънчеви панели на разстояние от 100 000 километра в Сахара и изграждане на промишлена кула за високо напрежение там. Това ще бъде достатъчно за снабдяване на света с енергия. Можем да забравим за бензиностанции, въглищни централи, атомни електроцентрали и др. ” Заявиха пред RT Братята Плеханов. /Виж видео по-долу/

Сергей и Леонид искат да развият експериментална лаборатория, за да докажат, че проектът на Тесла е възможен. Но за мащаба на прототипа са нужни $ 800,000. Предвид мащаба на проекта беше стартирана кампания за краудфандинг чрез интернет за набиране на средства.

Руските физици Леонид и Сергей Плеханови в музея на Тесла в Белград.

В Русия

Експериментите или практиките, свързани с енергията, не са нови. През 80-те години съветската държава построи кула, за да насочи електрическите лъчи, генерирани в бурите, и следователно възможността да анализират свойствата и въздействието им.

Братята Плеханов започват изучаването на документи и патенти на Тесла преди пет години. За да защитят предимствата на проекта, те уверяват, че зелените източници на енергия обикновено имат центрове на потребление в много отдалечени генератори и това предполага големи транспортни разходи, докато в техния проект този разход не е необходим.

Според руските физици

“Пустините на планетата получават от слънцето за шест часа същата енергия, от която светът се нуждае само за една година”.

От 800 000 долара, необходими за изпълнението на проекта, в момента са събрани само около 50 000. Братята Плеханов обаче вярват, че ако успеят да реализират мита, който заобикаля кулата на Тесла, не само че доверието към нейния създател ще бъде възстановено, но и ще покажат на света революционен начин за управление на електричеството.

Според авторите на дизайна, модерната версия на “Wardenclyffe”, известна също като “планетарен предавател”, ще предава енергия през Земята на всяко разстояние от планетата, което ще помогне за решаването на много технологични проблеми.

Сайтът Global Energy Transmission има въведение в принципите зад този проект, както и документация, с подробности и технологични спецификации на работата на екипа.

Корейски изследователи, също обявиха експериментална безжична система за зареждане, която може да достигне до мобилния телефон на всеки в офиса – безжично! Системата може да предава мощност до 5 метра и да зарежда до 40 телефона наведнъж. Корейската безжична система е достатъчно мощна, за да захрани дори телевизор. Сега просто трябва да изчакаме, докато започнатото просто се случи с тези млади руснаци, за да можем да се наслаждаваме, в не твърде отдалечено бъдеще, на чиста енергия, самостоятелна и свободна; нещо, което без съмнение не е невъзможно. Според теориите на Тесла този проект може да бъде най-ефективната система в света за производство и пренос на електроенергия.

Вижте и следващото видео по темата:

Публикацията подготви за вас: П. СимеоновОтносно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.