Начало / Артефакти / Ръкописът на Сибиу – 500-годишен текст, който описва многоетапни ракети

Ръкописът на Сибиу – 500-годишен текст, който описва многоетапни ракети

Ръкописът на Сибиу, открит през 1961 г., е колекция от около 450 страници, които включват подробности за триетапни ракети и пилотиран ракетен полет.

peshakoff
Петър Симеонов

Повечето от нас не са наясно с факта, че има безброй древни ръкописи, разпръснати по целия свят, описващи това, което мнозина считат за невероятни постижения на миналото. Какво бихте казали ако ви кажа, че има древен ръкопис, който датира от почти 500 години и описва течно гориво, многоетапни ракети и дори пилотирани ракети? Преди години издирвах подобна информация, за да включа в трета серия на “Сериозно за НЛО” подобни скрити открития, които са използвани от съвременни инженери, които днес смятаме за гений, като техни идеи. Един от тях е нациста Вернер Фон Браун. Човека, който създаде НАСА. Идеите за ракета, са били открити от Аненербе. След това скрити в Румъния. Още Нострадамус е казвал, че съществува тайна библиотека от знания, които той е използвал за пророчествата си. Тези знания днес са скрити по целия свят. Те са като тайна карта на съкровища. Използват се от така наречените “просветени”.

И все пак, подробни планове за многоетапна ракета, която може да достигне космоса са съществували още преди 500 год. Или ще си кажете, че съм луд, или. че това са само фалшиви новини. Всъщност забелязали ли сте как хората днес наричат ​​като “фалшиви новини” всичко, което им е трудно да повярват или противоречи на тяхната система от вярвания? Термина “фалшиви новини” беше вкаран в езика на съвременното общество умишлено от световната клика. Така объркването е тотално. Целта е да се подложи истината на съмнение. Пропагандата от мултимедийните компании, трябва да е единствената “истинска” новина. Но това е като поговорката, “крадеца вика, дръжте крадеца”. Аз лично гледам новините с насмешка, особено от българските прозападни телевизии, като НоваТВ и БТВ. Не забравяйте, че тези телевизии се финансират от неясни западни клики. Дори БТВ е финансирана от офшорни компании. Те днес са завладени от бездарни фигури, но много добре платени и от там – послушни екипи, които създават публицистични предавания, документални и игрални филми еднодневки, със скрита прозападна пропаганда. Кулинарни предавания, които да насърчават излишната консумация, докато голяма част от българското население гладува. Шоу програми създавани от послушни родословни кланове. Лицемерие в разследващата журналистика. Но това е друга тема. Която ще развия в друга публикация.

Така или иначе, ръкописът в Сибиу е истински, не е фалшива новина и всъщност описва – наред с други неща – течни горива и многоетапни ракети, и официално е публикуван през 16-ти век. Той е открит през 1961 г. от Дору Тодеричиу, професор по наука и технологии в Букурещкия университет. Ръкописът съдържа около 450 страници, които са открити в архивите на град Сибиу, Румъния.

За изненада на Тодеричиу, древният текст бил изпълнен с рисунки и технически данни за артилерия, балистика и подробни описания на многоетапни ракети. Древният текст е бил написан от човек, наречен Конрад Хаас, между 1550 и 1570 година. Смята се, че Конрад Хаас е бил военен инженер, който е работил за Кралство Унгария и Княжество Трансилвания. Древният произход на ръкописа не е много ясен, нито пък произходът на неговия автор, който според историците се смята, че е бил роден или в Австрия, или в Трансилвания и е станал ръководител на арсенала на Австрийската империя при крал Фердинанд I.

Ръкописът в Сибиу, написан изцяло на немски език, се оказа теоретичен трактат за конструирането на различни видове оръжия, включително – за първи път в историята – многостепенна ракетна технология. Тя включва и подробности за комбинацията от фойерверки с оръжия, дизайна на перките във формата на делтапланер, както и създаването на горивни смеси с използването на течно гориво. Остава загадка дали Хаас е успял да използва проектите си и да го приложи на практика, но има някои, които твърдят, че ракетата е била изпробвана в Сибиу през 1550 г. , но няма документи, които да подкрепят тези твърдения.

От историята знаем, че Йохан Шмидлап, баварски производител на фойерверки от 16-ти век и пионер на ракети, е първият, който експериментира с двустепенни и тристепенни ракети около 1590 година.

Преди откриването на ръкописа от Сибиу, най-ранните подробности за триетапна ракета се приписват на Казимир Сиемьонович, полски специалист по артилерия, който публикува подробности за ракетата в своя трактат от 1650 г. Artis Magnae Artilleriae Pars Prima (Виж тук).

Конрад Хаас е написал няколко интересни изречения в ръкописа си, в които говори за мир и не военната употреба на ракетите, като цяло (преведено): “Но моят съвет е за повече мир и без война, оставяйки пушките спокойно на склад, така че куршумът да бъде уволнен, барутът не е изгорен или влажен, така че принцът да пази парите си, а не арсеналът да овладява живота му.” Това е съветът, който дава Конрад Хаас. Изглежда човешката природа е повече войнствено настроена, предвид за какво се използват ракетите днес.

Публикацията подготви: Петър Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

COVID-19: Какво знаем досега за новия коронавирус?

Заразна респираторна болест, която за първи път беше открита в Китай през декември 2019 г., …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.