Real Time Web Analytics
Начало / ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ / ГОЛЯМАТА СТЪПКА – Легенда и истина

ГОЛЯМАТА СТЪПКА – Легенда и истина

Пешо Симеонов
Пешо Симеонов

Понеже имам доста голяма колекция от документални филми, събирана повече от 10 години, реших да публикувам малко по малко най-интересните от тях. В тази публикация ще ви представя един от най-добрите по темата за “Голямата стъпка”. Много филми са правени в тази насока, но специално този ми направи най-силно впечатление, може би защото са представени научни констатации, изследвания и видео документи по темата. С днешна дата съществуват още по убедителни видеозаписи на саскуоч. С днешна дата също може смело да се твърди, че това същество е реално и изобщо не е мит или легенда. В бъдещите ми публикации, ще обработя (премахвайки рекламите) още един подобен филм от колекцията ми, който свързва дори появата на саскуоч с НЛО. Една теория, която е вдъхновила визуално и самия Джордж Лукас за героя от “Междузвездни войни” – Чубака. Тази връзка на свидетели, с появата на НЛО и “Голямата стъпка”, не само в САЩ но по целия свят, отговаря на въпроса, защо до днес това същество остава все още неуловимо. В този филм не се разглежда тази хипотеза, може би по обективни причини.

Всъщност “Голямата стъпка”, известен и като Саскуоч („дивият човек от горите“) е фигура от северноамериканския фолклор, за която се твърди, че обитава усамотени гори, най-вече в северозападната част на САЩ и канадска провинция Британска Колумбия. В северен Уисконсин индианците Лакота знаят съществото под името Чийе-танка, което означава „Големият възрастен брат“. Според повечето твърдения Голямата стъпка е мощно двуного маймуноподобно същество между 7 и 10 фута (2.10 и 3 метра)високо, покрито с тъмнокафява или тъмно червеникава козина. Главата изглежда седи направо на раменете, без изразен врат. Свидетели са описали големи очи, изразени надорбитни дъги и тясно чело. Горната част на главата е описана като обла,със заострен централен гребен, подобен на този на главата на мъжката горила.

Голямата стъпка е едно от най-известните същества от криптозоологията. Криптозоолога Джон Уилисън Грийн смята, че Голямата стъпка е световноизвестен феномен(Green 1978:16). Индиански племена от Северозапада забелязват големи същества, които наричат Саскуоч. Смята се,че такива същества живеят на остров Ванкувър и близо до езерото Харисън. Най-ранното сведение за горилоподобни същества в Северозапада датират от 1924 г., след серии от срещи на място във Вашингтон, по-късно наречено Каньонът на горилите, описани в Орегониън. Сведения за Голямата стъпка според специалисти има даже през 60-те години на 19 век. Феноменът пожънал световна слава през 1958 г., когато огромни следи от стъпки били забелязани в Хъмбоулт, Калифорния от пътни работници. Следите, снимани във вестниците, вдъхновили името “Голямата стъпка”.

ГОЛЯМАТА СТЪПКА – ЛЕГЕНДА И ИСТИНА

 

 

  

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ПРОЕКТ “ХИБРИД” / Извънземни в древността Еп10/С14

Дали извънземните променят човешката ДНК и създават човешки хибриди? Проследявайки следите от доказателства от древните култури …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.