Real Time Web Analytics
Начало / Интервюта / Стантън Фридман, известния ядрен физик и изследовател на НЛО, почина на 84 години.

Стантън Фридман, известния ядрен физик и изследовател на НЛО, почина на 84 години.

Стантън Фридман, известният изследовател на НЛО, от Фредериктън, почина. 

Фридман се връщал от лекция в Колумб, щата Охайо, когато внезапно умира на летище Торонто Пиърсън в понеделник вечерта (13.05.2019), според семейството му. Бил е на 84.

Ядрен физик по време на обучението си, Фридман е посветил живота си на изследване и разследване на НЛО от края на 60-те години.

На него се приписва заслугата, че изведе на светлина прочутият НЛО инцидент в Розуел през 1947 г., който породи лавина от теории за американско военно прикритие.

Стантън Фридман  беше в България през 2016 год на Международната конференция за НЛО в София, организирана от Професор Лъчезар Филипов. Следващите видео документи от лекцията на Фридман са предоставени от личната видеотека на Професор Филипов. За което искрено му благодаря!

 

Стантън Фридман, втори отдясно, позира за снимка със съпругата си Мерилин, отпред е дъщеря му Мелиса Фридман и съпруга й Дейвид Парсънс. (Снимка от/ Мелиса Фридман)

Фридман “официално” се пенсионирал миналата година, но все още е резервирал ангажименти за лекции “защото обичаше да говори за НЛО”, казва дъщеря му Мелиса Фридман, която работи за CBC News. “Татко беше любопитен за всичко, за което не знаеше. Винаги задаваше въпроси за това как работят нещата.”, казва тя и добавя: “Мисля, че е рядкост някой да остане толкова ангажиран, любопитен и отворен за живота, толкова дълго време.”

Спомня баща си като окуражаващ, горд и грижовен и казва, че има късмет за едно скорошно и последно посещение преди седмица от Стантън в домът и в Нова Скотия.

Фридман е писател, който публикува десетки статии за НЛО и е написал няколко книги по темата. Три от тези книги бяха написани в тандем с Катлийн Мардън. “Той ще ни липсва много!”, заяви Марден, изследовател на НЛО, в интервю от Флорида.

Стантън Фридман, водещ авторитет в областта на НЛО, представен на парад в Макминвил, Орегон, през 2013 г. (CBC)

Неговата квалификация, интелигентност и усърдие го направи незаменим в областта на научните изследвания, каза тя. “Направи домашното си” – каза Марден.

“Той отиде по-далеч от повечето изследователи в това, че е извършил разследвания на място. Отишъл е в реалните физически архиви, за да извърши изследванията си. Той беше изключителен изследовател, много интелигентен и имаше голямо чувство за хумор.”

Той също е познато лице в документални филми, радио и телевизия, включително многократни изяви в шоуто на Лари Кинг на Живо , и изнася лекции за НЛО в стотици колежи и професионални групи и общности в САЩ, Канада и много други страни. През 2016 година, той беше и специален гост и лектор на Международната Конференция за НЛО в София, организирана от Професор Лъчезар Филипов.

Всички си спомняме участието на Стантън Фридман в конференцията в София 2016 година под крилото на Проф. Лъчезар Филипов.

Фридман е въведен и в Залата на славата на НЛО в Розуел, Ню Йорк.

Стантън Фридман и съпругата му Мерилин са заедно от 44 години. (Снимка от дъщеря му / Мелиса Фридман)

Катлийн Мардън каза още, че Стантън остана твърд в убеждението си, че извънземните съществуват и посещават нашата планета, защото има “повече от достатъчно доказателства”.

– Той се съмняваше във всичко, докато не получи доказателства – каза тя. – Самият той беше скептичен.

– Но след като получи доказателствата и не са само спекулация – а потвърдителни – той застава зад твърденията и ги защитава.

В интервю за 2011 г. на CBC News Фридман каза, че повечето хора са съгласни с него, след като чуят доказателствата.

„Въпреки фалшивите твърдения на малка група гадни, шумни негативисти, повечето хора приемат реалността за ЕТ, въпреки че смятат, че повечето други не го правят”, каза той.

„Проверявам аудиторията си и откривам в края на лекцията си, че около 10% от присъстващите са имали наблюдение, но 90% не са го съобщили заради страх от подигравки.

– Опитвам се да вдигна завесата зад осмиването на НЛО.

Неговата работа е отбелязана в Ню Брънзуик, а град Фредериктън, където е обявен 27 август 2007 г. за деня на Стантън Фридман.

Фридман, който е роден в Ню Джърси и има двойно гражданство, живее в Фредериктън със съпругата си от 44 години, Мерилин, майка на Мелиса Фридман. Има и три деца от предишен брак.

Поклон пред светлата му памет!

От Петър Симеонов и Професор Лъчезар Филипов.Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ФУКУШИМА. радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.

Европейската комисия спира забраната за внос на облъчена храна от Фукушима. “Човек чувства заплаха от …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.