Начало / НЛО / Сферата”Betz”оставя научни мистерии десетилетия след като е била открита

Сферата”Betz”оставя научни мистерии десетилетия след като е била открита

Петър Симеонов
Петър Симеонов

Така наречените доказателства, че извънземни цивилизации отдавна са тук и ни наблюдават са били винаги около нас, но някои структури във властта ги скриват от обществото с цел неинформираност и разбира се по комерсиални причини, като една от тях е, че подобни физически доказателства, водят след себе си въпроса за свободната енергия, която съществува навсякъде около нас. Едно подобно доказателство е сферата на Бетц, която е открита още през 1974 г. Експертите провеждат няколко изследвания върху нея, и заключението им е, че тя е неизвестен предмет чувствителен към магнитни полета, механично стимулиране, както и много странични излъчвания. Те открили, че тя може да устои на натиска от 120,000 паунда на квадратен инч, което ги довежда до заключението, че това е нещо, което е съставено от неръждаема стомана, особено от магнитна цветна сплав # 431.

Били са предложени много теории. Експертите обаче, никога не са могли напълно да обяснят какво точно е сферата Betz  или Betz кълбото. Някои предполагат, че това може да е извънземен обект поради особената физическа характеристика на сплавите в него. Медицинският студент Тери Матю Бетц (Terry Mathew Betz) открил сферата след масивен пожар унищожил голяма част от гората в близост до неговия дом в Джаксънвил – Флорида. Мистериозният обект, който е около 20 см в диаметър, е в отлично състояние, с изобразен триъгълник на повърхността си. Семейството Бетц първоначално помисли, че са открили останките на военно оборудване или сателит. Въпреки интензивният пожар по сферата не били открити никакви видими повреди. Когато пренесли сферата в жилището си семейството забелязало, че металиковото странно кълбо реагирало на някои музикални ноти, както и, че семейното куче се държи странно. Освен тези две странни случки, семейството съобщава още, че най плашещото за тях било, когато кълбото поставено на пода и бутнато в дадена посока се връщало в началната си точка.

betz-sphere peshakoff studio 3

wayne_betz_sphereФотографа Лу Егнер от вестник “Джаксънвил” отишъл на място за да се запознае по отблизо и да провери странното кълбо в дома на семейство Бетц. Според Лу, когато той сложил сферата на пода тя се търкулнала от него и спряла. Секунди по-късно, той се обърнал и отишъл в дясно на около четири фута. Той се спрял, отново се обърнал, завъртял се наляво на около осем фута и сферата образувайки голяма дъга дошла право на крака на Лу. Освен това, той съобщава, че от вътрешността на сферата се чувал някакъв странен звук. Един репортер от Тампа Бей Таймс потвърдил всички тези твърдения. Интересното обаче е, че медиите не са единствената група, които се интересуват от тайнствената сфера. НАСА и американските ВМС също са проявили интерес към металната топка, както и към областта в която е открита. Семейството първоначално отказвало да даде сферата на Военноморските сили, но променили решението си, след като претърпяло различни странни явления, свързани със сферата.

Говорителя на американския флот Крис Беринджър ( U.S. Navy Chris Berninger said) в специално изявление казал, че първите опити с рентгенови лъчи не успели да дадат и определят металните компоненти на сферата. Те планирали да използват по-мощна машина, като рън спектрограф върху нея. Допълнителния тест показал, че черупката на сферата е с дебелина около половин инч и е в състояние да издържи на налягане от 120,000 паунда на квадратен инч. Експертите заключават още, че металният сферичен обект е съставен от магнитно цветна сплав # 431, един вид неръждаема стомана. Те също така открили, че устойчивостта на корозия на сплавта е била идеална за приложение в морски и въздухоплавателни средства.

Професор д-р Джеймс Албърт (Dr. James Albert Harder) от Гражданския и Хидротехнически факултет също проявил интерес към странната сфера. Той открива, че двете вътрешни сфери се състоят от елементи, далеч по-тежки, от всичко известно на науката. Той твърди, че пробиване на сферата ще създаде експлозия като атомна бомба. Д-р Карл Уилстън (Dr. Carl Williston)  от “Omega Minus”институция в Луизиана, също провежда няколко теста на т.нар. вече “топка от космоса”. Той открил, че тя има три магнитни полюса и евентуално четвърти. Д-р Уилстън заявил, че потока от плътност на магнитното поле е от неизвестен модел.

betz-sphere peshakoff studio 2

Х-лъчи показали, че има три подобни сфероидни форми в рамките на топката. Странното е, че тези форми са имали някакъв ореол около тях. Металът е подобен на неръждаема стомана, но с някакво неизвестно съдържание. Експертите заключават, че тази непозната топка е магнитна сфера чувствителна към механично стимулиране, различни излъчвания и магнитни полета. Повечето от експертните заключения е, че сферата на семейство Бетц е може би извънземна сонда. Вижте и видео материал по темата:

Публикацията подготви и преведе за Вас: П.Симеонов


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ОБРАТНО БРОЕНЕ ДО РАЗКРИТИЕТО / Извънземни в древността Еп21/С14

Правителствата по света подготвят ли човечеството за най-стряскащото събитие в човешката история – официалното разкриване …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.