Начало / НАУКА / СЪНЯТ НА ПСИХОПАТА

СЪНЯТ НА ПСИХОПАТА

“Никое общество не е имунизирано срещу заразяването на науката от покварата на властта и политиката.”

Джейкъб Броновски, английски учен

Peter Simeonov Black & Wite
Петър Симеонов

Не ви ли се струва, че самата дума “духовност” днес, започва да звучи по-скоро като “конспирация”, защото за много объркани съзнания, значението на думата”дух”означава всичко, което е извън науката и следователно, те не могат да се доверят на нещо, което е извън общоприетата рамка днес. Дори това да означава, че са загубили вяра в собствения си дух или още по-страшното, вяра в себе си. Едно е да правиш свои констатации в науката и съвсем друго е да следваш сляпо всичко, което някое друго съзнание е констатирало в науката. По-лесно е да следваш, отколкото да мислиш и създаваш. За други “духовността” е просто религиозна производна или Ню Ейдж конотация. Повечето хора обаче, макар и да не е задължително да вярват в религиозен Бог, тайничко в сърцето си задават въпроса за смисъла на съществуването си, и отговаряйки инстинктивно и само за себе си, знаят, че разбирателството с другите е предпоставка за подобряване на живота им в духовен план. Основният принцип, залегнал в идеята за духовността е създаване на растеж, който се движи към хармонията. По-принцип нещата към подобна промяна започват бавно – обикновено много бавно, а след това тази промяна прави външния свят доста по-хармоничен. Или както древния даоистки мистик Лао Дзъ лаконично казва: “Когато приемате себе си, целият свят ви приема.”

Или този стремеж към самопознанието, който вие приемате еднолично и само за себе си, е неразривно свързано с паралелен анализ на световните събития, от които ще откриете всъщност една нова наука, но този път за душата. За съжаление, една от най-изкривените догми в обществото, която отклонява тази висша форма на интелигентност в нас, която би могла да е авангарда за творчески решения в най-широкия смисъл на думата – е науката днес. Далеч съм от мисълта, че ортодоксалната наука е основен култиватор на този упадъчен ефект на морала в обществото, но все пак е очевадно, че тя винаги се стреми към постигане на тази цел, когато се комбинира с корпоративни интереси, и да прекъсва духовните реалности свързани с тях, по начин, който целенасочено разрушава колективното съзнание на човечеството. Това психопатично поведение се подклажда от личности, които приемат светоглед, който често е строго материалистичен и без истинска креативност те съзнателно ограничават науката, която може да разкрие разбира се неподозирани хоризонти за нови открития. За да се промени това обаче, не бива да се диагностицира само структурата на самата система, а да се премахнат от нея всички личности, които представляват заплаха и налагат психопатичен контрол върху открития, които излизат от рамките на установените догми. Науката в настоящия си вид е в болестно състояние, като симтомите се проявяват най-вече като интелектуална тирания и корупция. Днес медиите се опитват да наложат мнението, че корупцията се проявява само във финансовия диапазон. Корупцията всъщност е всичко, с което е възможно да се промени мнението на индивида в желаната посока. В това число влизат, материални придобивки, високи длъжности, титли, по-лека работна среда, осигуряване на членове от семейството с длъжности, за които нямат интелектуалния капацитет да се справят и т.н. Но за да се проучи по-задълбочено състоянието на патогена в тази посока, трябва да се навлезе в нови области на разследване – не на последно място проблема с понерологията, което означава да излезем извън рамките на свещената зона, която науката смята за свое неприкосновено място. Съзнанията, които се подават на корупция, са често описвани от водещи психоаналитици, като психопати.

Историкът и метафизик Лаура Книгхт-Ядчик (Laura Knight-Jadczyk) обяснява корупцията по следния начин:

Лаура Книгхт-Ядчик
Лаура Книгхт-Ядчик

“Психопатите, след като заемат важен пост на власт и влияние, забраняват области в науката, за които те знаят много добре, че са опасни за тяхната позиция. Това е естествена прогресия. Те насърчават тяхната собствена визия и вътрешен пейзаж към необуздан материализъм, и чрез науката го проектират върху човечеството като цяло. Това ефективно за тях блокиране на съвестта, ги прави сигурни, че не могат да бъдат идентифицирани от обществото, като ненормални. Чрез създаването на такава семантична бариера обаче, те могат да инхибират и формират нашият “генетичен потенциал за диверсификация на мисълта” в тяхната посока и по техен избор. Така обществото губи необходимите инструменти, с които да открие истинските корени на патологията в системата, както и истинският потенциал за нормално развитие на човечеството. Отричайки съществуването на принципите и морала, те отричат съществуването на всяка по-висша цел, към която ние можем да се стремим.”

Ядреният физик и изследовател на съзнанието,Томас Кембъл пък допълва, как подобни решения на психопатите, които се отдават на корупция, влияят върху социума:“… А човешкия мозък, който се калцира в система от убеждения – им вярва, защото тяхната социална група, колеги, семейство, също го вярват – и личността, буквално изпитва болка, ако се опита да отвори съзнанието си и да мисли по безпристрастен начин. Същото нещо се случва на човек, който се опитва да осъзнае различните социални ограничения, които пък се приемат като напълно нормални в различните културни групи. Последствията са наистина огромни и катастрофални за индивидите като цяло. Това по същество е един поглед, вътре в мозъка на авторитарната личност и може да обясни защо науката е толкова корумпирана.”

scientists peshakoff studio

От решаващо значение за развитието на едно наистина творчески изковано човечеството, мрежите за един такъв климат трябва да бъдат изплетени именно от областта на науката, която да е автентична и да не се страхува да прокарва нови граници. Тя трябва да поддържа най-високи стандарти, за да се прегърнат иновациите и отвореният ум за изследвания в нови области. Можем да се надяваме, че в бъдеще ще се предприемат стъпки, към един следващ етап на съзнателна еволюция – макар че той може да бъде малко нелинеен в нейното проявление. Тук е мястото да дам пример с Международната група за изменение на климата (IPCC) и изменението на науката като цяло, където изпъкват очевидни случаи на пристрастия, измами и политизация на един наистина планетарен проблем. Всъщност, точно в резултат на науката, светът днес е във физическа криза от отрицателният ефект на глобалното затопляне. Междуправителствената експертна група по изменение на климата (IPCC) даде пълната си благословия за Ал Гор, който по-късно се оказа, че е проправил път на влиятелни американски корпорации, да трупат богатства от търговия с въглеродни емисии, а самия проблем с климата се оказа гърне със злато, за шепа международни банкери.Човек би си помислил, че IPCC би трябвало да наемат най-добрите експерти, които биха могли да открият в сферата за намаляване на въглеродните емисии, но се оказва, че предпочитат студенти и неопитни експерти, а не учени от световна класа, както се “дрънкаше” тогава в традиционните медии. ООН изглежда доста щастлива, че тяхната организация продължава да обнародва лъжи по тази точка, докато изопачават необосновани и много предубедени вярвания. Последствията от всички тези лъжи днес, ще стават все по очевидни, като най-осезаемо ще бъде увеличението в интензитета и мощността на природните катаклизми и тяхната още по-яростна физическа проява по света. Трябва да се признае един неафиширан факт. Глобалното затопляне е вече твърде късно да бъде овладяно. И всичко това се дължи на същата тази корумпирана шайка от научни авторитети, които оставиха лъжата да препуска през световните институции и днес да бъде дори невъзможна за овладяване.

apocalipse peshakoffПрез октомври, 2013, в CBC News изтича доклад, който заключава, че: “…”ужасната наука” замърсява световния резерв от знания.” В статията са изброени едни от най-авторитетните световни научни списания, които са публикували през последните години неверни научни изследвания и по този начин са допринесли за огромното нарастване на измама в науката. След подробно проучване на състоянието на рецензирани научни списания, журналиста Джон Боханон (John Bohannon), който има докторска степен по молекулярна биология и е гостуващ преподавател в програма на Харвардския университет за етиката и здраве, заключава че: “… огромна част “от списанията не са осигурявали документите, които са предмет на партньорска проверка.” /1/

В доклада се дава пример с Отава, базиран на Международния вестник за билки и лечебни растения, където Боханон представя преработена версия на документ, който не е коригиран от научната общност за някои от откритите недостатъци, но въпреки всичко той е бил приет,“… заедно с “научна статия за ново анти – раково съединение, което е било прието от повече от половината 300 научни списания, които са издадени през изминалата година, въпреки че в документацията има явни и сериозни научни недостатъци.” Ако процедурата на партньорските проверки се проваля след това, както е посочено от Боханон, тези с : “… с цел измама научни пълномощия и публикации” са тревожен знак за необуздана корупция, която изпълва университетските катедри и държавни учреждения, и влияе пряко за вземането на важни политически решения, които чрез измамно узаконяване изглеждат като научно обосновани. /2/

През същия месец, Майкъл Хилтзик (Michael Hiltzik) от Los Angeles Times, представя доклад за група учени в биотехнологична фирма “Thousand Oaks Amgen” в който е представил на обществото, нещо шокиращо. Той е направил: “… двойна проверка на резултатите от 53 знакови документа в области за изследване на раковите заболявания”, а в края на разследването си, той прави заключението, че: “. … Само шест от тези документа се оказаха валидни.” В друг доклад той посочва друго свое подобно проучване за фирма Bayer HealthCare от Германия, където е открил “…, че само 25% от публикувани документи, на които са описани проекти за научноизследователска и развойна дейност, могат да бъдат валидирани”, което предполага, че останалите 75% са проекти, в които са потънали огромни финансови средства, а фирмата е била принудена да изостави. По този начин се оказва всъщност, че цели области от научните изследвания, включително в тези, където пациенти са участвали в клинични изпитвания, са базирани на наука, която изобщо не е съществувала. Финансовите средства обаче за тези проекти липсват. Мйкъл Ейсен, биолог в Калифорнийския университет в Бъркли и Howard Hughes Medical Институт заяви: “. Това, което трябва да плаши повече хората е, че толкова много от тези важни публикувани проучвания се оказват невалидни, едва когато те са разследвани допълнително.” Казано с по-прости думи. Ако съвестни журналисти не се заровят по-надълбоко в научна документация, която вече е била одобрена от научната общност, ние никога няма да разберем, че наука там изобщо не е съществувала, а подправени документи, с помоща на които са източени огромни финансови средства. /3/

science GMO peshakoff

През декември 2013 год, списанието “The Economist” изтъква опасението, че науката е започнала да губи пътя си, подчертавайки ненадеждността на научни списания, този път нападението е от Randy Schekman, един от реколтата за Нобелови лауреати по физиология през 2013 година. През седмицата на награждаването Dr. Schekman обяви намерението си, че ще бойкотира това, което той описва като “луксозни научни списания”. Под това е имал предвид тези, които обикновено се представят в научните среди, като най-престижните, като “Cell” например или “Nature and Science”. Той отправя две обвинения срещу такива списания. Първото е, че, те създават изкуствена представа за тяхното превъзходство в научния свят и второ, че изкуствено ограничават броя на валидните научни документи, и както се изрази той в интервю за “Guardian”, британски вестник, казва че тези научни списания са станали като тефтери на “модни дизайнери, които създават лимитирана колекция от чанти или костюми … за недостига на Стоукс търсенето”. Доктора описва тяхното поведение още, като: “. … По-благоприятни за продажба на абонаменти отколкото да публикуват добри научни изследвания” . Той отиде още по-далеч, като описва как всички те заобикалят проблема, като твърди, че: “… науката като цяло се нарушава от погрешни стимули, особено тиранията на “импакт фактора”. Изследователите, които публикуват в списания с висок импакт фактор … могат да очакват повишение, с по-високо незаслужено заплащане и професионални отличия. Тези, от които не може да се очаква подобно поведение, остават в неизвестност или дори влизат в чувала. Дарвиновата система е известена сред академичните среди като “публикувай или загиваш”.

darwin peshakoff

Виждате ли, колко смешно изглежда отстрани, цялата тази научна клика от мошеници и академични плъхове. А светът днес, очаква от науката да го завърне на правилния път, от който го е отклонила същата тази  шайка престъпници. Аз винаги съм бил на страната на рационалния подход в науката. Знаете, че съм изследовател на НЛО, и винаги съм спорил с необразовани привърженици на невероятни митове за Извънземни. Аз се интересувам усилено от наука, и знам, че в нея са доста от отговорите за повечето неидентифицирани летящи обекти. Ако не познаваме основни физични и биологични закони, изобщо не бива да се правим, че сме “доайени” в изследователската дейност за Извънземен интелигентен живот. Но също така знам, че днес науката е толкова корумпирана, колкото е била през вековете с титли и звания. Но това е друга тема. В тази статия искам да покажа психопатичното поведение на съзнания днес в науката и защо тя става все по далечна за реалистичния подход на сериозните и прагматични световни умове. Ето защо и кръстих тази статия “Сънят на психопата”.

Нанси Суонсън
Нанси Суонсън

“Ако хората чуват гласове на несъгласие от свещената наука, корпорациите незабавно изпращат своите учени да тормозят и дискредитират тези гласове. Техните методи, резултати, а дори и техните пълномощия се поставят под съмнение. Много от тях са били уволнени, загубили са тяхното финансиране и дори работните си места след като разпространят резултати под съмнение. Това създаде атмосфера на страх в рамките на научната общност и объркване. По-голямата част от учените, които са готови да говорят, са или пенсионирани или са вече на пенсионна възраст. Те няма какво да губят. Това твърде напомня на историческата връзката на народа с папата, царете и цариците, епископите и свещениците.”

Д-р Нанси Суонсън, из “Корупцията в науката” , Институт по Наука в обществото.
Бележки:

1/  “Bogus science paper reveals peer review’s flaws” CBC News, October 14, 2013.

2/  “Bogus science paper reveals peer review’s flaws” CBC News, October 14, 2013.

3/”Науката е загубила пътя си, и е най-големият разход за човечеството” Изследователите са възнаградени за мокри констатации, а не за двойна проверка на точността. Така че много учени търсят лекове за болестите като изграждат идеи, които дори не са истина. Los Angeles Times , 27 октомври, 2013 | Michael Hiltzik

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

Душата се въплъщава в тялото на седмата седмица от бременността.

Д-р Рик Страсман намира увлекателни съвпадения между развитието на човешкия плод и описанията на Тибетската …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.