Начало / НЛО / НЛО в документи / Ури Гелър е бил “психически войн” на ЦРУ

Ури Гелър е бил “психически войн” на ЦРУ

CIA_LogoЦРУ разсекрети във вторник (17.01.2017) 12 милиона страници на специални документи, които са поместени на официалният им уебсайт, доклади за НЛО, психически експерименти и екстрасензорни възприятия рамкирани в Най-вече споделената поверителна информация в интернет разкрива, че ЦРУ е тествало през 1973 г. “Ясновидци” и хора с”телепатични” способности, като Ури Гелър например , който стана известен с огъването на метални предмети “с ума” по телевизията. Изненадващо е, че американското разузнаване е посветило толкова много внимание по тези въпроси, а още повече от странно е, че агенти, са изработвали такива тестове, на чието съдържание биха се изсмели най-големите скептици. Но това е било факт и резултатите от тези експерименти всъщност са положителни. Те са били направени от авторитети в психологията и експерти по телекинезата.

Ури Гелър е и една от основните фигури в тайната програма на ЦРУ “Старгейт”, а смайващи кадри от експериментите на агенцията с него бяха публикувани наскоро в качения онлайн разсекретен масив на американското разузнаване. В далечната 1973 г. Гелър е отведен в Станфордския изследователски институт, където експерти се опитвали да преценят дали той наистина има паранормални способности и какви ползи биха донесли те за разузнаването. Експериментът продължил осем дни. В един от тези експерименти, изследователите от ЦРУ на компютър, правят случайна картинка.Това е било просто едно хвърчило. Гелър, който е 150 фута далеч, зад ъгъла в екранирана стая, също отразява хвърчило.

Uri Geller peshakoff studio 1

Според документите по време на опитите Гелър е бил в затворена стая. В друга стая човек рисувал значението на случайни думи, взети от речник. След като рисунката е била завършена, изследователите я залепяли на стена извън стаята на Гелър и той трябвало да опише това, което е било скицирано на нея.

Uri Geller 2

Една от думите била “фишек”. Отговорът на Гелър бил почти светкавичен: Цилиндър с шум, идващ от него. “Неговата рисунка, относно бушона беше барабан, заедно с редица цилиндрични обекти”, пише в доклада.

Uri Geller 4

Втората дума е “bunch”(китка) и ученият нарисувал грозд. Според документа “незабавната реакция Гелър била, че е видял “капки вода, излизащи от картинат “, а впоследствие започнал да говори за лилави кръгове. Най-накрая казал, че е съвсем сигурен какво има на рисунката и нарисувал грозд. И двете двете картини имали по 24 зрънца грозде.

Uri Geller 5

Ури Гелър. Париж. 10.01.1974г.
Ури Гелър. Париж. 10.01.1974г.

На втория ден от експеримента Гелър понякога само частично е рисувал правилно рисунката. Водещи учени вярват, че той не е рисувал това, което другите са нарисували, а това, което те са си представяли, когато са прочитали думата. През седмицата експериментите са били местени в различни стаи, а също така са се провеждали телепатични проучвания “на дълги разстояния”. Учен, който се намирал на Източното крайбрежие, нарисувал картина, която Гелър е успял да възпроизведе частично в Калифорния. След серията тестове учените от ЦРУ заключили, че Гелър “демонстрира паранормални способности по убедителен и недвусмислен начин” и че сетивата му са развити извън познатите на науката способности. Всъщност програмата “Старгейт”, която е финансирана и задействана от ЦРУ, е наречена още програма за “дистанционно гледане”, и се опитва да наеме “психически воини”. “Stargate” беше затворена през 1998 г. на фона на съмнения относно нейните резултати и като се стига до заключението, че “никога не е било предвидено необходимото основание за санкциониране на разузнавателни операции,” припомня The Telegraph.

Ури Гелър, който в момента живее в Израел, пише вестникът, твърди, че откровенията на разсекретените документи са само “върхът на айсберга” на това, което основно ЦРУ и Мосад, както и други разузнавателни агенции са вършили през всичките тези години. Още през 2013 г. той казва, че умствените му способности, са използвани от ЦРУ и Мосад. Тогава беше подиграван от медиите. Според вестник “Telegraph”, огъването на лъжици по телевизията е било “добро покритие” за шпионската дейност на Ури Гелър.

След като дълго време Ури Гелър беше осмиван и подиграван от доста научни авторитети за способностите му, днес той е реабилитиран. По този повод той казва: “Реабилитиран? Не ми пука за скептиците,” и допълва: “Направих много неща за ЦРУ. Те искаха от мен да стоя извън руското посолство в Мексико, и да изтрия дискети за планиран полет от руски агенти.” И тук ще продължа с още нещо интересно около Гелър. Една международна разузнавателна агенция, която той не пожела да назове, е поискала от него да убие прасе с ума си.

Ури Гелър с гръцкия министър Алексис Ципрас (8.12.2016г.)
Ури Гелър с гръцкия министър Алексис Ципрас (8.12.2016г.)

“Бях помолен да спра сърцето на прасе. Това беше невероятно. Но най-невероятното беше, че агентите смятаха, че ако направя това, то по този начин биха могли да спрат сърцето на Андропов, който беше ръководител на КГБ, тогава.” Глеър допълва: “Джордж Клуни, който игра във филма “Мъжете, които се взират в кози” (The Men Who Stare at Goats) е по мотиви от тази история. Разликата обаче от реалната е , че това не беше коза, а наистина едно прасе.”

Запитан дали той някога е бил тестван от MI6, Гелър отговори: “Без коментар”.

Разсекретения документ, който открих в архива и подготвих за директно смъкване от колекционери на секретни документи, можете да изтеглите в PDF формат на следния линк: (Кликни тук)

Публикацията подготви за вас: Пешо Симеонов

Източници:

www.cia.gov

www.abc.es

offnews.bg


Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ВНИМАНИЕ! ТРАФИК НА ЧОВЕШКИ ОРГАНИ

Тази статия представя жестокост и снимки, които могат да разстроят хора с чувствителна психика. Така, …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.