Начало / ФАЛШИФИКАЦИИ / ФАЛШИФИКАЦИИ: СНИМКАТА НА ИЗВЪНЗЕМНИЯ ИНСЕКТОИД “J-Rod”

ФАЛШИФИКАЦИИ: СНИМКАТА НА ИЗВЪНЗЕМНИЯ ИНСЕКТОИД “J-Rod”

Ако сте прочели целият материал за фалшивата история със снимката от диапозитиви на Кодак от 1947 година, на  мумията на извънземно, представена на 5 май 2015 година в Мексико (виж тук), ще сте разбрали, че отворих графа в сайта ми със заглавие “Фалшификации”. Целта, както вече казах и там, е да пресеем боклука, който замърсява реалната информация за Извънземието и НЛО. Искам изрично да предупредя, че не компрометирам в никакъв случай истината за извънземно присъствие на планетата ни. Тъкмо обратното, точно това е начина да бъдем сериозни изследователи и фалшификатите да бъдат разобличавани. Реалната картина не се изгражда с лъжи. Иначе нямаше да е такава. За това трябва да сме наясно какво приемаме за истина и какво за измама. В тази публикация ще развенчаем още една снимка, която се прехвърля от сайт в сайт, от книга в книга, от филм в друг филм, като реален слайд на така нареченото извънземно-инсектоид “J-Rod” . Не знам поради каква причина, но винаги с тази снимка се разнася и информацията, че това е мъртъв хуманоид с направена аутопсия в добре познатата строго секретна военна база в САЩ, Арея 51 или Зона 51 на чист български. В действителност, е много по трудно да се фалшифицира жив хуманоид, може би затова е и мъртъв, казвам това с усмивка. Всъщност повечето световни и сериозни изследователи на НЛО, знаят, че изображението е продукт на група от експерти по специални ефекти, въпреки че то е вече широко разпространено в интернет. Първото изображение, което беше пуснато в мрежата беше черно бяла снимка, изглеждаща доста стара. Причината трябва да ни е ясна. Ефекта и чувството за реалност са по-големи, когато ни се представя нещо “остаряло”от времето и автентичността му разбира се, ще звучи в съзнанието ни много по-добре.


Първото изображение разпространено в интернет на инсектоида ¨J-Rod¨
Първото изображение разпространено в интернет на инсектоида ¨J-Rod¨

Най-интересното обаче е, че това не е просто един много хубав слайд разпространен в интернет. Това всъщност е кукла създадена от професионалистите Стив Джонсън и Tрей Стокс, по специална поръчка за телевизионното шоу “20/20” на ABC излъчено в САЩ на 4 април 1997 г. Шоуто е било предназначено да опровергае и компрометира нашумелия документалния видеозапис тогава  “Alien autopsy” издаен през 1990 година и който всъщност и до ндес предизвиква дебати по темата дали е фалшив или реален. Дебата се поднови, след като излезе информация , че на Рей Сантили е била платена деветцифрена сума за да направи изявление, че филма е фалшив и в него са били използвани органи от овца и пилета, което беше много смешен аргумент, но скептиците тогава чакаха само едно подобно изявление, за да завърши дебата около истинността на този черно бял филм. Но за тази аутопсия ще се спрем по-подробно в някоя следваща моя публикация. Защото там нещата са много по-сложни. Та куклата на “извънземния” инсектоид ¨J-Rod¨ е била направена от восък и изкуствени материали и… всичко е там, в цвят.

¨J-Rod¨ в цвят
¨J-Rod¨ в цвят

Както винаги съм казвал, един кадър, една снимка, може да спести доста излишно писане и коментари. Така е и със следващия колаж от снимки, направени преди и по време на предаването през 1997 година в ТВ шоуто “20/20” и паузите между рекламите с екипа на предаването заедно със създателите на куклата ¨J-Rod¨.

JROD-insektoid-3 peshakoff studio

Въпреки това откровение обаче, само седем години след като това изображение беше разпространено, не спря да циркулира в интернет добре познатата физиономия на “извънземното” ¨J-Rod¨.  Този път с фотошоп, група ентусиасти пуснаха  монтаж на “исектоида”, отново уж мъртъв, и защо ли са решили да бъде облечен в риза (може би от глупост) за да докажат, че това е извънземно биологично същество и ние трябва да им повярваме. Тук обаче те са използвали за този монтаж снимка на истински разложен човешки труп, на който са поставили само главата на ¨J-Rod¨. Оригиналната снимка на трупа е налична, но аз няма да я поставя тук. Стига ни на всеки ден глупостта!

JROD-insektoid-4 peshakoff studio

Информацията обработи и представи за Вас: Пешо Симеонов

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

СНИМКИТЕ НА МУМИЯ НА ИЗВЪНЗЕМНО ПРЕДСТАВЕНИ В МЕКСИКО, СА СРАМ ЗА СВЕТОВНАТА УФОЛОГИЯ

С течение на времето, в категорията “Фалшификации” на този сайт, ще поставям и информация за …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.