Real Time Web Analytics
Начало / Артефакти / Фараони от Древен Египет с нови ДНК резултати

Фараони от Древен Египет с нови ДНК резултати

От доста време насам, съществуват усилени дебати за намесата на напреднала извънземна раса в създаването на невероятните структури в Древен Египет. Според тази теория, проектантите и строителите на тези пирамиди са имали основна връзка със същества извън планетата Земя.

Стюърт Флайшман, асистент по геномика от швейцарския университет в Кайро, публикува резултатите от своето 7-годишно проучване, върху картирани геноми на девет древни египетски фараона. Техните открития имат потенциала да променят световните учебници по история и разбирането на човечеството за ролята му във Вселената. Флайшман и неговия екип от учени започнали това проучване, като подлагат пробите на древна ДНК на полимеразна верижна реакция (PCR); процес, който обикновено се използва, за да се възпроизведе и усили копие на част от ДНК. Техниката предлага далеч по-ясна картина на изследователите за генетичния отпечатък на взетата проба.

След първоначалния тест, изглежда се случило нещо наистина вълнуващо. Всички проби, с изключение на една, показали типични резултати. Източникът на ДНК пробата от Ехнатон, фараон от 14-ти век пр.н.е. и баща на Тутанкамон, е малък фрагмент от изсъхнала мозъчната тъкан. Тестът е повторен с помощта на костната тъкан. Всички тестове, са имали еднакви резултати. Открит е CXPAC-5 ген, който е един от виновниците за да бъде разкрита аномалия. Генът е отговорен за растежа на мозъчната кора. Разпространението на гена CXPAC5 не е обичайно в Ехнатон. Това предполага, че Ехнатон е имал по-голям обем на черепната кухина, за да съхрани много по-голяма мозъчна структура.

ехнатон египет ДНА

Мутацията може да даде обяснение как е възможно да расте мозъка на Ехнатон. Все пак, въпреки многото пробиви в генетичната наука, тя все още не може да подкрепи окончателно такава теория. Може би констатацията от пробата на Ехнатон ще остави на масата окончателното доказателство за древна генетична манипулация на човешкия индивид от напреднала извънземна цивилизация. Напълно вероятно е, защото учените нямат друго обяснение.
Флайшман обясни, че само два процеса могат да изразходват теломераза (генетичен ензим), а именно изключително стареене или екстремна мутация. Въз основа на археологически и генетични данни, Ехнатон / Аменхотеп IV са живяли в продължение само на около 45 години, което е недостатъчно, за да се консумират всички хромозомни на теломераза. Обяснението остава за сега единствено зад теорията на генетична мутация. Тази хипотеза също се подкрепя от факта, че анализа с електронен микроскоп разкрива признаци на нуклеотиден цикатрикси, който е издайнически знак за заздравяването на ДНК спиралата след като е била изложена на силни мутагени.

Друг очарователен резултат е открит от микроскопски снимки на костна тъкан от черепа на Ехнатон. В сравнение с други мумии на подобна възраст, пробата от Ехнатон разкрива, че той е имал много по-плътен и по същество различен наноскопичен мащаб. Това означава, че Ехнатон е увеличил силата на черепните си кости, което може да бъде индикатор за повишаване развитието на мозъка.

Тъканта на кост в ляво е далеч по-плътна и коренно различна при наноскопик мащаб
Тъканта на костта в ляво е далеч по-плътна и коренно различна при наноскопик мащаб

Истинската историята за произхода на човечеството, изглежда е тук от доста време, но въпреки евентуалното и огромно влияние върху научната общност на тези разкрития, тя никога няма да бъде обявена от традиционните медии. Ако учените от екипа на Флайшман, получат още подобни резултати, връщане назад няма да има. Теорията, че чужди същества са участвали в живота на някои от най-влиятелните хора преди хиляди години, би трябвало според новите доказателства, да бъде призната официално.

По тази тема още, има написана подобна и интересна публикация в сайта (Виж тук).

Както и ще Ви оставя с един много интересен видео материал, който създадох преди близо една година. Тогава също имаше едно много интересно откритие, което остана далече от очите на конвенционалната наука. То много добре се вписва в контекста на тази публикация.

Публикацията подготви: Пешо Симеонов

Източници: locklip.comsocioecohistory

Относно Петър Симеонов

Автор е на българската документална поредица "Сериозно за НЛО". Занимава се усилено с разпространение на информация свързана с аномални явления. Защитник е на реалните видео документи свързани с НЛО. Изградил е собствен интернет портал специализиран само за българи с идеята за отсяване на истинската от фалшивата информация по темата. НЛО изследовател от 20 години. Пацифист и усърден защитник на природата, истината и вярата в свободата на човешкото въображение.

Вижте също

ПЛАНЪТ НА РЕПТИЛИТЕ / Извънземни в древността Еп8/С14

Змийските богове се срещат в религиозните традиции на Месопотамия, Централна и Южна Америка, Индия, Китай …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.